Suomen suurin matkablogiyhteisö
Malediivit

Kohteena Malediivit? – vinkit omatoimimatkan varaamiseen

torstai, 1 helmikuun, 2018

Malediivien valtion muodostuessa yli tuhannesta pienen pienestä saaresta, vaatii sinne matkan varaaminen omat pienet kommervenkkinsä – eikä sen varaaminen yllättäen olekaan ihan niin simppeliä kuin moneen muuhun paikkaan. Mitä ottaa huomioon, miten löytää itselle sopiva majoitus? Entä mitä matka maksaa? Ja mistä hinta koostuu?

Pidemmittä puheitta – tässä omat vinkkini! Ja välissä myös tarinaa oman varauksemme tekemisestä.
 

AJANKOHTA

Ensimmäinen mietittävä asia matkaa Malediiveille suunnitellessa on matkan ajankohta. Malediiveilla ilma on ympäri vuoden tasaisesti 30 asteen kieppeillä, mutta sateiden suhteen ajankohdalla on väliä. Sadekausi saarilla kestää toukokuusta marraskuuhun, kuivempi kausi puolestaan alkaa joulukuulta ja jatkuu tuonne Suomen kevääseen.

Sadekauden aikana matkustamisessa on se hyvä puoli, että hinnat ovat korkeasesonkia matalammat. Me otimme riskin osin tämän vuoksi, osin sen, että lähdimme Malediiveille juhlistamaan 10 -vuotishääpäiväämme ja halusimme olla tuolla juuri sinä oikeana päivänä. Eli siis marraskuussa.

Me olimme perillä kuusi yötä ja viisi kokonaista päivää, ja hyvin ajoittuineiden lentoaikojen vuoksi melkeinpä kokonaiset päivät niin tulo- kuin lähtöpäivinäkin. Kolmena päivänä näistä aurinko porotti täydellä terällä, pari päivää oli puolipilvistä kuurosateineen ja pari pilvistä hieman runsaampine sateineen. Sinänsä siis ihan kohtalainen tuuri, mutta eipä sitä kieltääkään voi, etteikö nuo sateet noin lyhyellä reissulla yhtään harmittaneet olisi. Ja eniten ehkä sen vuoksi, että hienoimmat ilmat sattuivat juuri noille tulo- ja lähtöpäiville. Mutta sitten on taas sekin puoli, että sadeilmalla koimme asioita, jotka muuten olisivat jääneet välistä. Saimmepa nyt ainakin nauraa yhdessä brittiläisten eläkeläisten kanssa allasbaarissa, sateen piiskatessa selkää kuin nuppineuloilla olisi heitellyt! ”Ihan kuin kotona”, tuumasivat he. Hah! Ja kummasti sitä hauskaakin oli, kun juomaa riitti!

Jos olisimme lähteneet matkaan korkeasesongin aikaan, olisimme joutuneet tinkimään majoituksesta enemmän, ja sitä emme näin juhlamatkalla halunneet. Jos – ja kun, joskus vielä uudemman kerran näihin paratiisimaisemiin toivottavasti matkaamme, uskon, että sillä kertaa tingimme majoituksesta ja lähdemme matkaan varmemman auringon aikaan.

Hetki ennen sadetta. 


 

LENNOT

En tiedä millaisia tapoja teillä muilla on, mutta itse ainakin varaan lennot aina ennen hotellia. Niissä kun hinnat tuppaavat vaihtelemaan isostikin eri päivinä. Oman tutkimustyöni perusteella näyttää siltä, että Suomesta Malediivien pääkaupunkiin Maleen pääsee kätevimmin yhdellä välilaskulla joko Turkish Airlinesin tai Qatar Airwaysin kyydissä.

Me päädyimme valitsemaan näistä jälkimmäisen, kun Malediivien lennot sattuivat heillä juuri tarjouksessa olemaan. 950 euroa kahdelta hengeltä – ei mielestäni ollenkaan paha! Reilua viikkoa ennen lähtöä sähköpostiin kolahti vielä tarjous business -luokan upgreidauksesta, ja juhlamatkan ollessa kyseessä, tartuimme vielä siihenkin. 460 eurolla saimme molemmille upgreidauksen business -luokkaan lennolle Qatarin Dohasta Maleen.

Blogiin tulossa myöhemmin juttua tuosta Qatar Airwaysistä niin business -luokan kuin muunkin osalta. Tässä vaiheessa tiedoksi jo kuitenkin, että olimme lentoyhtiöön oikein tyytyväisiä! Ja se business -luokka se vasta huikea kokemus olikin! Eikä lentoaikakaan ollut kovin paha – ensin kuusi tuntia Dohaan, ja sieltä sitten kahden tunnin vaihtoajan jälkeen vajaat viisi tuntia Maleen.


 

PAIKALLISTEN SAARI VAI RESORTTI?

Kun matkan ajankohta on päätetty, ja lennot buukattu, on luonnollisesti aika alkaa miettiä majoitusta.

Malediivit koostuu yli tuhannesta pienestä saaresta, joista noin 200 on paikallista asutusta ja noin 80 on tarjolla majoituspalveluita. Ensimmäinen valinta tässä kohdin on se, majoittuako ns. paikallisten saarelle vai turisteille tarkoitetulle resorttisaarelle.

Kohteena Malediivit ovat melkoinen luksusmatkailun mekka, ja ne unelmien paratiisikuvat, joita olet maasta nähnyt, ovat juurikin tuollaisilta resorttisaarilta.  Resorttisaarten kohdalla on hyvä ymmärtää se, että ne ovat todella pienen pieniä ja niillä tosiaan on vain ja ainoastaan tuo yksi resortti. Ei muuta. Ei siis todellakaan mitään muuta.

Paikallisten saaret puolestaan ovat paikallisten asuttamia tavallisia saaria, joista majapaikan löytää huomattavan paljon halvemmalla kuin resortista. Hyvän lentotarjouksen turvin viikon matkan tänne tekee helposti alle 1000 eurolla. Paikallisten saarilla majoittuessa tulee sitten puolestaan ottaa huomioon se, että Malediivit on muslimimaa. Tästä johtuen paikallisten saarilta ei saa lainkaan alkoholia eikä sitä myöskään saa itse tuoda maahan pisaraakaan. Kaikilla paikallisten saarilla ei myöskään ole uimarantaa, jossa saisi esiintyä uimapuku päällä. Resorttisaaret sitten taas ovat vain turisteille, joten niillä ei mitään rajoituksia em. suhteen ole.

Jos majoitus paikallisten saarella kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti lukea seuraavat Mutkia matkassa blogin vinkit:

Maafushi on Malediivien edullinen vaihtoehto
Edullisesti Malediiveille – mitä viikko maksoi?

Koska meillä oli tällä kertaa kyseessä siis isompi juhlamatka, ja koska suoraan sanottua loma ilman illallisviiniä tai drinkkien siemailua kuulostaa vähän tylsältä, päädyimme me puolestamme resorttisaarelle.


 

SIJAINTI?

Malediivien ollessa saarivaltio, joutuu jokainen maahan tulija jatkamaan matkaansa lentokentääsaarelta vielä eteen päin. Joko vesiteitse tai vesitasolla lentäen.

Mikäli majoitut resorttisaarella kuten me, on seuraava pohdinta se, kuinka paljon olet valmis maksamaan matkasta lentokentältä resorttiin. Hyvä on ottaa huomioon se, että jos resortti on hyvin kaukana lentokentästä, saattavat vesitasolennot kustantaa jopa 600 USD/hlö edestakaisin. Tästä voi siis helposti tulla jopa tonni lisää matkan hintaan. Nuo kuuden sadan lennot ovat kalleimmat, jotka itselleni tuli vaihtoehtoja läpi kahlatessa vastaan. Useimmiten hinnat olivat 400 -500 USD/hlö. Mutta siis ihan tarpeeksi kuitenkin.

Koska matka Malediiveille on muutenkin suhteellisen arvokas, päätimme me säästää vesitason hinnan ja etsimme majoitusta, joka oli sen verran lähellä, että kuljetus oli järjestetty pikaveneellä. Tätä seikkaa puolsi myös se, että lomamme lyhyydestä johtuen, halusimme päästä perille resorttiin mahdollisimman pikaisesti. Toisaalta myös ajatus siitä, että olisin todellakin keskellä ei mitään, kärpäsen kakan kokoisella minisaarella keskellä Intian valtamerta, tuntui osin jopa hieman pelottavalta. Pikavenekuljetusten hinta näytti pyörivän sadan USD:n molemmin puolin eli ne ovat huomattavan paljon lentoja edullisempia. Meidän resortissa sattui onneksemme olemaan vielä tarjous, minkä ansiosta saimme kuljetukset aivan ilmaiseksi.

Valitsit resortin sitten miltä etäisyydeltä tahansa, ei kyytejä perille tarvitse itse järjestää vaan asia hoituu hotellin puolesta, kunhan varaus on tehty ja lentoaikataulut selvillä. Lautta/venematkoista paikallisten saarille kannattaa lukea lisää juurikin noista edellisessä linkkaamistani Mutkia matkassa blogin jutuista.


 

HOTELLIN TASO? ALL INCLUSIVE VAI EI?

Vaikkakin Malediivien resorttisaaret ovat luksusmatkailun luvattu maa, löytyy niiltäkin kaiken tasoista majoitusta. Ja kaiken hintaista. Kallein kuuden yön majoitus, jonka booking.com omaa majoitusta etsiessä hakuihini pukkasi, maksoi 198 000 euroa! Jep, eikä tuossa tosiaan ole yhtään ylimääräistä nollaa! Huh! Juuri tekemäni pikainen haku ensi marraskuulle puolestaan näytti halvimman neljän tähden hotellin hinnaksi all inclusivella pikkaisen päälle 1000 euroa/vko, edullisin viiden tähden hotelli kustantaa vajaat 2000 euroa. Hintahaitari on siis melkoinen. Kuin myös hotellien todellinen taso tähtiluokitusten sisällä.

Koska Malediivien resorttisaarilla on siis tosiaan aina vain tuo yksi hotelli sen omine ravintoloineen, tulee mietintään myös ruokapuolen kustannus. Täältähän ei siis tosiaan minnekään muualle syömään lähdetä, joten hotellin ravintoloissa on joka päivä pakko syödä. Ja juoda. Eikä hintataso tosiaankaan ole mitenkään maltillisin. Sanana all inclusive tuntuu herättävän isojakin tunteita niin hyvässä kuin pahassa, mutta täällä jos missä, sen valitsemista todellakin kannattaa miettiä niidenkin, jotka eivät muuten sille syty. Mutta toki kannattavuus riippuu aina myös jokaisen kulutustavoista. Me halusimme ehdottomasti kattavan all inclusive paketin, jottei jokaisen kalliin drinksun tai viini-illallisen kohdalla tarvitse tuntea kirpaisua sydämessään. Me maksoimme mieluummin kaiken jo valmiiksi, eikä rahan menosta siten perillä tarvinnut enää välittää.

Ja oikeastaan tästä alkoikin sitten melkoinen tuska tuon hotellin valinnan kanssa. Millonkaan en ole käyttänyt hotellin etsimiseen aikaa niin paljon kuin tässä kohdin. Arvioisin, että käytin hotellin etsintään lähemmäs sata tuntia! Jep…! Me siis halusimme hyvän hotellin pikavenematkan päästä, hyvällä all inclusivella, kivalla huoneella. Oman kokemukseni perusteella voisin sanoa, että hotellin löytäminen olisi ollut suhteellisen helppoa, jos olisimme olleet valmiita maksamaan kuuden yön majoituksesta +7000 euroa ja mahdollisesti vesitasolennot lisäksi. 10 000 euron budjetilla olisi jo ollut vaikeaa valita, minkä sitä oikein valitsisi. Tämä kertoo paljon saarten hintatasosta tasokkaampien majoitusten suhteen. Oma kipurajani meni tässä kohdin kuitenkin 4000 kohdalla, mikä sekin on paljon kuudesta yöstä.

Ongelmana meillä oli hotellien kanssa se, että jos jostain löytyi kivan näköinen hotelli, saattoi huone sitten ollakin jotain ihan muuta. Tai sitten hotellin omalta sivulta katsoessa kävi ilmi, ettei all inclusive pakettiin kuulunutkaan kuitenkaan juuri mitään, ja lisäkustannuksia olisi tullut perillä roimasti. (Vinkki: all inclusive paketin sisältö kannattaa AINA tarkistaa suoraan hotellin omalta sivulta. Niiden sisältö vaihtelee todella paljon.) Tai sitten tuo all inclusive paketti olisi maksanut omaisuuden. Se, että pakettien sisältö vaihteli, teki myös hintojen vertailusta vaikeaa. Meidän budjettiin mahtuvan, hinta-laatu-suhteeltaan kohdillaan olevan majoituksen löytäminen oli oikeasti niin vaikeaa, että yhdessä kohti olimme jo valmiit perumaan lentomme ja vaihtamaan kohteen johonkin toiseen, jossa tuolle 4000 eurolle saisi todellista vastinetta. En nähnyt mitään järkeä laittaa tuollaista rahasummaa majoitukseen, johon en oikeasti olisi ollut lähellekään tyytyväinen. Tai edes 2000 euroa hotelliin, joka ei todellakaan olisi ollut sen arvoinen.

Onneksi uurastamiseni tuotti lopulta kuitenkin tulosta ja päädyimme tekemään varauksen OBLU by Atmosphere at Helengeli hotelliin. Olin tähän sinällään oikein tyytyväinen, mutta siltkin epävarmuus valinnan kanssa hieman vielä kaihersi. Huoneet tuolla näyttivät todella kivoilta, mutta jokin ei vaan tuntunut oikealta. Ja sitten sen oivalsin – saarella näytti kuvien perusteella olevan rannalla vain vähän palmuja! Kuulostaa ehkä pikkumaiselta, mutta juuri niidenkin vuoksihan minä sinne menossa olin! PALMUT <3 <3 Myös hotellin maksupolitiikka kuulosti vaikealta, ja saarelle ei esim. olisi ollut asiaa ilman juurikin sitä samaista luottokorttia, jolla olin varauksen varmistanut. Mitä, jos olisin hukannut sen? Tai se olisi varastettu?? Minulle syntyneen käsityksen mukaan majoitus olisi myös pitänyt maksaa jollain ihmeellisellä pankkisiirrolla. Miksi?

Koska palmuja ei siis ollut tarpeeksi, ja varauksen maksaminen hämmensi, päädyin sitten kuitenkin vielä jatkamaan etsimistä. Ja onneksi näin tein, sillä lopulta löysin meille juurikin sen, mitä olimme etsineet. Varasimme majoituksen Centara Ras Fushi Resort & Spa:han, ja tämän myös pidimme. Ja tuonne myös menimme! Mikään todellinen luksusunelmien täyttymys hotelli ei sinällään ollut, mutta tämän varsin perusteellisen taustatyön perusteella uskallan sanoa, että se oli paras minkä meidän budjetilla sai. Majoituimme hotellissa Deluxe Ocean Front Beach Villassa ja maksoimme kuudestä yöstä Gold All Inclusive paketilla 4000 USD.

Vinkki: Jos itselle sopivan hotellin löytäminen tuntuu vaikealta, voi sen antaa matkatoimiston hommaksi. Itse yleensä tykkään etsiä hakusivustoilta hotelleja, ja oikeasti siis pidän siitä, mutta tällä kertaa homma kävi kyllä jo työstä. Jälkikäteen mietin, että eipä olisi haitannut tästä hommasta jollekin ammattilaiselle vähän vaikka maksaakin ja säästää omaa aikaa – ja hermoja!

Tämä oli se unelmien maisema, jota Malediiveilta hakemaan lähdin <3


 

OVER WATER VILLA VAI RANTABUNGALOV?

Luksusmatkailun lisäksi monelle tullee Malediiveista mieleen unelmien over water -bungalovit. Eli siis ne huikeat veden päälle rakennetut ”mökit”. Jos mulla ikinä on varaa majoittua Soneva Janin tai Gili Lankanfushin mun kaikkien aikojen unelma villoissa (no, okei, ehkä vähän vaatimattomampikin kävisi), voitte uskoa, että menen kiljuen!! Mutta koska tässä kohdin niin ei lähellekään ole, valitsin mieluummin rantabungalovin.

Ja syystä että, esimerkiksi tuolla Centara Ras Fushissa, over water villat eivät todellakaan ole mitenkään erityisen ihmeellisiä. Kuin ei kaikissa muissakaan resorteissa. Näin ollen en halunnut maksaa matkasta enempää sen takia, että sellaisessa majoittuminen olisi jokin arvo sinällään. Hyvä on ottaa huomioon sekin, että Malediiveilla merivirrat ovat hyvin voimakkaat ja maassa hukkuu vuosittain useita turisteja. Centara Ras Fushissa oli käsitykseni mukaan kiellettyä mennä over water villoista uimaan ilman pelatusliivejä. Kertaakaan en nähnyt, että kukaan olisi omastaan uimaan mennyt. Tai juurikaan edes ottanut aurinkoa omalla terasillaan. Water villojen asukit näyttivät pääsosin viihtyvän uima-altaalla tai yhteisellä rannalla.

Me siis majoituimme rantabungalovissa, ja meilläpä oli oma ranta! Ja ihanat palmut heti omalla pihalla! Meri liplatteli vain muutaman askeleen päässä. En usko, että pystyn koskaan kyllästymään katsomaan sitä, kun meren aallot lyövät rantaan. Mulle tämä on yksi maailman parhaista näyistä ja voin pelkästään sitä seuraamalla viihdyttää itseäni lomalla tunti tolkulla. Se on sanalla sanottuna lumoavaa! Se, että huoneesta voi astua ulos suoraan rantahiekalle, vain parin metrin päässä rantaviivasta, upeiden palmujen alle – on minulle todellista luksusta. Ja jos sen vielä saa halvemmalla kuin over water villan, niin sopii mulle ihan loistavasti tämäkin!

Tämän kirjoituksen ei missään nimessä ole tarkoitus dissata over water villoja, ja niitä tosiaan on ihan huikean hienojakin. Jos sellaiseen ehdottomasti haluaa, niin sitten sellaiseen pitää ilman muuta mennä. Edelliset seikat on vaan myös hyvä ottaa huomioon, pohtiessa sitä, kumpaan majoittuu. Ja mistä lopulta haluaa maksaa.

Meidän huoneen piha. (verkon suojissa oli kilpikonnan munia!)

Siinä se sitten onkin – kaikki valinnat tehty ja matka varattu! 🙂

 Todella ihanaa olisi seuraavaksi kuulla kaikenlaisia vinkkejä myös teiltä muilta. Miten te varasitte matkanne? Oliko sopivaa majoitusta vaikea löytää? Entä onko sinulla jokin hyvä hotellisuositus jaettavaksi? Tai ehkä jotain kysyttävää meidän matkaamme koskien?

Ja jos tuo meidän reissun resortti alkoi kiinnostamaan (tämän jutun kaikki kuvat tuolta), niin seuraavaksi luvassa kattava esittely siitä. Pysykää siis kuulolla!

P.S. Jos haluat varmistaa, että saat tulevista postauksista tiedon heti tuoreeltaan, käy ihmeessä klikkaamassa seurantaan blogin Facebook- sivu ja Instagram -tili

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sanna Wallenius perjantai, 2 helmikuun, 2018 at 12:14

  Tosi hyvä ja konkreettisia vinkkejä tarjoava postaus, kiitos! Laitoin heti jakoo Facessa. <3

 • Reply Asko Leppilampi lauantai, 3 helmikuun, 2018 at 10:32

  Kiitos erittäin ajankohtaisesta postauksesta. Vaihtoehtona ensi talven kohteeksi. Talteen menee ✈

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti maanantai, 5 helmikuun, 2018 at 19:18

   Ihan huippua kuulla! 🙂 Kiitos myös itsellesi kivasta kommentista! <3 Ja Malediiveille täältä isot peukut! <3

 • Reply Nimetön sunnuntai, 4 helmikuun, 2018 at 12:30

  Aallot eivät lyö Malediiveilla rantaan johtuen riutoista ?

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti maanantai, 5 helmikuun, 2018 at 19:21

   En ehkä saa tästä ihan kiinni, mutta kyllä se meri kovalla tuulella tuolla riutan sisälläkin aaltoilee. 🙂 Kiitos kommentista sinullekin! 🙂

 • Reply traveldreamer17 torstai, 1 maaliskuun, 2018 at 20:38

  Me palasimme eilen toiselta Malediivien matkalta. Tällä kertaa päädyimme kahdelle paikallissaarelle, viimeksi (kaksi vuotta sitten) olimme resortissa. Kumpikin matka oli täydellinen. Kovasti guuglailin ennen molempia matkoja ja olet oikeassa siinä, että oikean majoituksen etsimiseen saa kyllä käytettyä tuntikausia. Meidän kahdenkeskisellä resort-lomalla (10-vuotishääpäivä) kohteeksi valikoitui Reethi Beach Resort ja olimme siihen täydellisen tyytyväisiä. Päädyimme over water villaan ja meistä se oli hintansa arvoinen. Terassilta kävimme suoraan snorklaamassa ja uimassa, eikä virtausta tuossa kohtaa ollut. Nyt perheen kanssa matkustaessa budjetti ei taipunut resort-lomaan ja muutenkin halusimme nähdä paikallissaaret. Jännitin etukäteen valintaamme, mutta ihan turhaan. Paikallissaaret olivat aivan ihania ja ranta etenkin Ukulhasissa todella hieno. Meidän Malediivi-lomista löytyy lisää blogissani https://www.rantapallo.fi/traveldreamer17

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti sunnuntai, 4 maaliskuun, 2018 at 14:20

   Kiitos paljon vinkeistä ja kokemusten jakamisesta! 🙂 Yhdyn täysin kirjoitukseesi siitä, että missään muualla ei ole tullut samanlaista fiilistä aina rannalle mennessä. Maisema tosiaan on vaikuttava! Malediivit <3 <3

 • Reply Miko Summanen tiistai, 25 joulukuun, 2018 at 13:44

  todella hyvä ja selkeä kirjoitus

 • Leave a Reply