Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koiramatkat Kotimaa

Hotelli Katajanokka – uniikki lifestyle hotelli myös koiravieraille

sunnuntai, 24 syyskuun, 2017

Hotelli Katajanokka löytyy nimensä mukaisesti Helsingin Katajanokalta. Moni muistanee paikan entisenä vankilana, jonka toiminta loppui vuonna 2002. Laajamittaisten kunnostustöiden jälkeen Katajanokka avasi ovensa uudelleen vuonna 2007 – tällä kertaa modernina ja persoonallisena lifestyle hotellina. Mikä parasta, vanha historia on täällä edelleen voimakkaasti läsnä ja Museovirasto suojelee niin muureja, ulkoseinää kuin hotellin keskikäytävääkin. Tämän lisäksi vanha vankilahistoria on otettu tyylikkäästi sisustukseen mukaan ja löytyypä täältä myös muutama säilytetty sellikin vierailijoille katsastettavaksi. Jos siis etsit seuraavalle Helsingin visiitille hieman uniikimpaa majoitusta, niin tässä on yksi todella hyvä vaihtoehto! Ja koiratkin/muut lemmikit ovat tervetulleita!

Itse olen vieraillut Katajanokalla aiemminkin sen toimiessa tukikohtanani ihka ensimmäisillä matkamessuillani, joihin bloggaajana osallistuin. Vuosi taisi olla 2013. Tällä kertaa puolestamme olimme matkassa neljän aikuisen ja neljän koiran kanssa. Kun tavoitteena oli löytää hyvä ja kohtuuhintainen, koiraystävällinen hotelli läheltä Helsingin Kauppatoria, ei valintaa kauaa miettiä tarvinnut. Tänne halusin palata, ja myös reissukaverit olivat innostuneita. Tänä vuonna hotelliin on tehty kattavaa sisustusremonttia, joten uutta ilmettä oli tarjolla myös näin aiemminkin hotellissa vierailleelle.

Niin kuin tuossa muutama rivi aiemmin tuli esiin, suojelee Museovirasto Katajanokan muureja ja ulkoseiniä. Näin se on varsin vaikuttavakin näky vanhoinen punatiilisine julkisivuineen. Näin koirien kanssa matkustavana sitä osasi arvostaa myös tuota isoa pihaa. Aikaiselle aamupissalle kun ei sen kauemmas lähteä tarvinnut.

Ja oikein viihtyisä kesäterassikin tuolta takapihalta löytyi! Koirat ovat myös tervetulleita tänne. Pisteet meiltä siitä!

Jos vankilamiljöötä on säilytetty ulkona, on sitä tehty myös sisällä. Tyylikkäällä boutique tunnelmalla höystettynä.

Hotellin sisätiloissa vanha ja uusi kulkevat rinta rinnan, ja mielestäni yhdistelmä on oikein onnistunut. Ja samalla hotelli on saanut oman, uniikin ja persoonallisen ilmeensä. Vanhaa vankila miljöötä ja modernia boutique tunnelmaa – toimii!

Lemmikeiltä majoitusmaksu hotellissa on 10 euroa/lemmikki/yö. Mitään ekstraa tähän hintaan ei saa eikä karvaisia vieraita siten siis millään tarvikepaketeilla muistettu. Tämä on sinällään ihan ok, vaikkakin esimerkiksi Radisson Blu Marina Palacelta saatu ”koirapaketti” varsin mieluisa olikin. Toisaalta me reissataan nykyisin koirien kanssa sen verran paljon, että jokaisesta hotellista saatu juomakuppi olisi oikeasti jo liikaa. Joten vaihteeksi siis ihan kiva näinkin, että maksu veloitetaan ainoastaan yöpymisestä.

Ja kyllähän sitä täällä lähes metrin paksuisten seinien sisällä asustella kelpasi! Tyylikäs ja isohko huone, jonka tumma sisustus istui kyllä mun mun makuun. Ja kalteritkin oli meillä ovessa!

Hotellin kellarikerroksesta löytyy tunnelmallinen Ravintola Linnakellari, jossa myös huonehintaan kuuluva aamiainen tarjoillaan. Sijainnistaan johtuen fiilis on täällä myös kesäaikaan ihanan tunnelmallinen. Rouheat tiiliseinät ja palavat kynnittilät antavat vielä oman ripauksensa linnatunnelmaa.

Me kävimme täällä sekä aamupaloilla että toisena iltana myös illallistamassa. Aamupalaa ei voi kun kehua, ja vankilatunnelmaan pääsee täälläkin halutessaan peltiastioita käyttämällä.

Illallinenkin upposi erinomaisesti, vaikkakin menu aika suppea olikin. Hyvä oli burgeri ja suosittelen kyllä! Vähäisestä valikoimasta johtuen, emme kuitenkaan enään toisena iltana tänne halunneet.

Plussaa Katajanokalle ehdottomasti siitä, että hotellista oma iltaravintolakin löytyy, mikä näin lemmikin kanssa reissaavalle on aina etu. Illallisella kun on paljon mukavampi viipyä hieman pidempäänkin, kun omat rakkaat ovat lähellä – saman katon alla.

Samasta kerroksesta ravintolan kanssa löytyvät myös vanhasta vankilasta säästetyt sellit – eristys sellainen sekä ryhmäselli. Ja pitihän nekin tietty tsekkaamassa käydä!

Harmillisesti valokuvauksen kannalta valaistus ei täällä amatöörille ihan paras ollut, mutta tässä yksi vähän paremmin onnistunut otos tuosta eristyssellistä. Onneksi oma majoituksemme oli ”hieman” tasokkaampi!

Tällaista tarinaa oli mulla hotelli Katajanokasta.

Yhteenvetona todettakoon, että hotelli tosiaan on hyvin uniikki ja oikein tyylikäs myös. Sisustus miellytti silmää ja rakennuksen historiaa oli osattu säilyttää hyvällä maulla. Huoneet olivat nätit ja tilavat. Aamupala hyvä ja ruoka laadukasta. Autonkin sai kätevästi parkkiin hotellin omalle pihalle. Koiravieraat otettiin lämmöllä vastaan ja hotellin pihamaa soveltui hyvin myös aamun aikaisiin ulkoiluihin. Muutoinkin läheinen merenranta tarjosi todellakin upeat puitteet pidempien lenkkien tekoon.

Iso plussa on myös ihan hotellin edustalta löytyvä ratikkapysäkki kuin myös tuo Kauppatorin läheisyys. Me halusimme tällä kertaa tänne juurikin tuon jälkimmäisen vuoksi, koska Suomenlinnaan ja Allas Sea Poolille retket teimme. Juttua molemmista luvassa vielä myöhemmin!

Lämmin suositus hotelli Katajanokalle lähtee täältä niin lemmikkien kanssa kuin ilmankin matkustaville! Itse tulen vieraaksi varmasti myös kolmannenkin kerran!

*****

P.S. Jos olet erityisen kiinnostunut koirien kanssa matkustamisesta, löydät blogin kaikki aiheeseen liittyvät jutut kategoriasta ’koiramatkat’. Jos taasen haluat seurata reissujamme reaaliajassa ja saada tiedon uusista postauksista aina tuoreeltaan, kannattaa seurantaan klikkailla blogin Facebook -sivu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply