Suomen suurin matkablogiyhteisö
Saksa

Münchenin huimapäiset kaupunkisurffarit

sunnuntai, 17 syyskuun, 2017

Surffausta keskellä miljoonakaupunkia? Satojen kilometrien päässä meren rannasta? Joessa. Mitä ihmettä!? Mutta siis kyllä vaan, tätäkin tapahtuu! Ainakin Münchenissä.

Kun ennen keväistä reissuamme tutustuin etukäteen Münchenin nähtävyyksiin ja muuhun tarjontaan, ei mieleeni kyllä pienessäkään määrin tullut, että tuolla voisi olla mahdollista törmätä surffareihin. Ei sitten kyllä millään muotoa. Suureksi yllätyksekseni tämä oli kuitenkin totta, ja ihan pakkohan se oli sitten itsekin käydä näitä huimapäitä ihan livenäkin katsomassa!

Yli kolmenkymmenen vuoden ajan niin paikalliset surffarit, kuin ammattilaisetkin ympäri maailman, ovat jonottaneet omaa vuoroaan Münchenin Eisbach virran rannalla. Joka päivä yli sata rohkeaa surffaria odottaa omaa hetkeään hypätä sen jääkylmään, loppumattomaan aaltoon. Ja uskokaa pois, nää tyypit surffaa täällä myös yöllä. Ja talvella! Ihan hulluja, sanon minä!

Kuvat eivät ehkä ihan anna oikeutta tälle touhulle, mutta voitte varmasti kuvitella, ettei virta todellakaan ole mitenkään syvä. Ja kiviäkin pohjasta löytyy. Eikä tuohon reunan betoniinkaan varmasti mukavaa ole päätänsä lyödä…

Meille surffauksen seuraaminen oli tietysti huvia, mutta kyllä sitä samalla hieman noiden turvallisuudenkin puolesta pelkäsi, kun kaaduttuaan tyypit aina veden alle katosivat. Miten olis vaikka kypärä??

Sanomattakin lienee selvää, että mitään aloittelijoiden hommaa tämä ei todellakaan ole. Ja loukkaantumisiakin tapahtuu. Kuolemilta on ilmeisesti onneksi vältytty.

Eisbachin surffarit löydät ihan kaupungin keskustan tuntumasta, Englischer Gartenin kaupungin puoleisen sisäänkäynnin kupeesta. Englischer Garten on yksi maailman vanhimmista puistoista, ja Münchenin suurimmista nähtävyyksistä, joten ehdottomasta kannattaa samalla tuolla puistonkin puolella poiketa!

Ja siis iso suositus myös näille surffareille! Huikeaa hommaa, eikä vastaavaa ihan heti vastaan tule!

Me olimme tässä kohdin päivää kävelleet jo tunnin jos toisenkin, ja siksi varsinainen puistossa käyskentely jäi meillä tällä kertaa varsin lyhyeksi. Todella kaunista täällä kuitenkin oli ja näin hellepäivänä hyvin virkistävääkin. Lähimpään biergarteniin oli kuitenkin sen verran kävelymatkaa, että janoisina päädyimme kipeine jalkoinemme seuraavaksi  ottamaan suunnan kohti keskustan olutravintoloita!

Lisää juttua tuosta itse puistosta, sen biergarteneista ja surffareistakin, löytyy jälleen Kohteena maailma blogista: Englischer Garten München – olutta ja surffausta. Kannattaa siis vilkaista tuokin, jos näille nurkille olet menossa!

 
P.S. Joko sinulla on seurannassa blogin Facebook -sivu? Klikkaa tästä mukaan, niin saat jatkossa tiedon uusista postauksista aina heti tuoreeltaan ja pääset samalla seuraamaan meidän reissuja reaaliajassa!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sini / Sini matkakuumeessa sunnuntai, 17 syyskuun, 2017 at 12:28

    Nuo surffarit oli kyllä mukavaa seurattavaa.. 🙂

  • Leave a Reply