Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koiramatkat Kotimaa

Kotkan Santalahti Resort – esittelyssä viiden tähden lomakylä

sunnuntai, 20 elokuun, 2017

*Yhteistyössä Santalahti Resort

Luithan blogistani jo edellisen postauksen? Sen, jossa esittelin meidän huisin hienon huoneiston Kotkan Santalahti Resortissa? No hyvä, nyt voidaan sitten kurkistaa alueelle hieman tarkemmin!

Kuten tuossa otsikossa jo esiin tulikin, Santalahti Resort löytyy Kotkasta – ihan meren rannalta. Ja juuri sehän täällä on ihan parasta. Meri. Ihana meri. Sen tuoksua ei vaan voita mikään. Ja juuri sen äärelle me halusimmekin.

Varsinaiselle uimarannalle meillä ei tietty koirien kanssa asiaa ollut, mutta onneksi ranta-alue on niin laaja, että sivummalla koirienkin kanssa on mahdollista rantamaisemasta nauttia. Ja ihailla samalla muutakin kaunista luontoa.

(Ihan parhaat mahdollisuudet tähän oli läheisen Santalahden luontopolun varrella, mutta lisää juttua siitä joudutte odottamaan seuraavaan postaukseen.)

Jos sinä taasen uimarannalle mielit, niin saatat pitää tiedosta, että EU on antanut Santalahden rannalle luokituksen erinomainen.

Ja että rannalta löytyvät myös pukukopit ja ihan kunnon vessat. SUP -lautojakin saa vuokralle.

Jos sitten taasen mielit saunaan, löytyy niitäkin joka lähtöön. Ja joka hintaan.

Santalahden uimarannan välittömässä läheisyydessä on varsin hulppea saunamaailma. Täällä voi saunoa ilmaiseksi yleisillä vuoroilla, tai sitten varata saunan maksua vastaan ihan vaan omaan käyttöön. Ja niitä sitten löytyykin perussaunoista aina edustustason saunaan sekä hulppeaan Luolasaunamaailmaan lämminvesialtaineen. Kaikki nämä saunat on muuten täysin remontoitu viime ja tämän vuoden aikana, joten varmasti ovat ihan niin hienoja kuin kuvissakin näyttävät.

Me emme näitä saunoja käyttäneet, koska huoneistossamme oli oma. Mutta ihan todella houkuttelevalta alue näytti näin ulkoakin päin. Jospa sitten ensi kerralla!

Santalahti Resort on viiden tähden lomakylä, jossa voi majoittua niin leirintäalueella, erikokoisissa mökeissä kuin 10 hengen hulppeissa huoneistoissakin. Tai sitten teltassa puussa. Luit oikein – puussa!

Me yövyimme visiittimme ajan tuollaisessa 10 hlön huoneistossa ja tarkemmin siitä voit lukea juurikin tuosta edellisestä  postauksesta: Santalahti Resortin hulppeat huoneistot – korkeatasoista majoitusta myös meille koiraperheille.

Kaikki majoitusvaihtoehdot löydät kätevästi Santalahden sivulta täältä.

Nälän yllättäessä Santalahdesta löytyy useampi grillauspaikka sekä Santalahti Cafe, josta aamupalan lisäksi näytti saavan pientä huikopalaa. Ja juomaa tietty myös!

Kunnon ravintola sen sijaan löytyy ihan naapurista, Hotelli Santalahdesta. Me hoidimme kokkailun pääosin itse tuolla huoneistollamme, mutta kerran kävimme täälläkin. Meistä etenkin me kalaruuan tilanneet olimme todella tyytyväisiä. Kaveri myhäili onnellisena lohikeittonsa äärellä, minä savustetun lohen. Oli todella hyvää! Ja esillepanokin oli kaunis.

Plussat ravintolalle myös siitä, että terasille koiratkin olivat tervetulleita ja se näkyi kivasti myös palvelussa. Miinusta taasen on pakko antaa hieman ehostusta kaipaavasta ulkoalueesta, jota kaunis merinäköala toki kyllä paikkaili. Mutta ruuan perässä tulisin todellakin uudelleenkin!

Sitten vielä joitakin yleisiä huomioita. Ensimmäisenä todettakoon, että alue oli hyvin siisti ja selvästi hyvin hoidettu. Rauhallista oli myös ja näin elokuulla melko hiljaistakin jo. Aktiviteetteja on tarjolla aina minigolfista meriretkiin, ja lisäksi golfin peluu onnistuu naapurissa ihan oikealla golfkentällä. Kotkan keskustaankin on matkaa vain viisi kilometriä.

Perinteisille leirintäalueen palveluille meillä ei tällä kertaa ollut tarvetta, tuossa huoneistossa kun majoituimme. Jos sinua kiinnostaa tietää, mitä vaatimuksia viiden tähden leirintäalueelle palveluiden suhteen asetaan – ja lukea Santalahdesta muutenkin hieman lisää, löytyy YLE:n Uutisilta ihan tuore juttu tältä kesältä. Sen pääset lukemaan tästä.

Tähän loppuun on pakko tunnustaa, että olen tähän saakka pääosin vältellyt kaikenlaisia lomakyliä ja leirintäalueita. En ole kokenut niitä ihan omiksi paikoikseni, ja rehellisesti sanottuna mieltänyt ne enemmänkin lapsiperheille sopiviksi. Näin koiran omistajana sitä on kuitenkin ollut pakko vähän avartaa katselmustaan ja perehtyä kaikenlaisiin vaihtoehtoihin, kun luonnon helmaan on mieli heidänkin kanssaan tehnyt. Ja onneksi näin on käynyt!

Santalahden visiitti todellakin osoitti, että lomakylässäkin voi majoittua korkeatasoisesti ja saada halutessaan hyvää ravintolaruokaakin. Ja viihtyä ihan myös vain näin aikuisten kesken. Jos muut menot eivät olisi odottaneet, olisimme jääneet vielä ainakin yhdeksi yöksi. Ja kuten tuossa edellisessäkin postauksessa totesin, tänne me todennäköisesti vielä palaamme.

*Olin itse yhteydessä Santalahti Resortiin ja ehdotin yhteistyötä vierailuamme koskien. Majoituimme huoneistossa yhdessä ystävien kanssa kaksi yötä alennettuun hintaan. 

*****

Haluatko jatkossa saada tiedon blogin uusista postauksista heti tuoreeltaan ja seurata reissujamme enemmän reaaliaikaisesti? Jos vastaus on myöntävä, klikkaa tästä seurantaan blogin Facebook -sivu!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply N.N sunnuntai, 9 kesäkuun, 2019 at 17:17

    Bloggari myynyt itsensä taas, oliko tämä mainos vai mikä? Naurettavaa.

    • Reply Sanna I Tuntematon turisti maanantai, 10 kesäkuun, 2019 at 18:57

      Kiitos palautteesta N.N! 🙂 Postaus on tehty yhteistyössä Santalahden kanssa, joten kyllä tässä myös markkinoinnista on kyse. Mielipiteet ovat kuitenkin täysin omiani, ne eivät ole ostettavissa. 🙂

    Leave a Reply