Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koiramatkat Kotimaa

Santalahti Resortin hulppeat huoneistot – korkeatasoista majoitusta myös meille koiraperheille

keskiviikko, 16 elokuun, 2017

*Yhteistyössä Santalahti Resort

Isompien kaupunkien hotelleja lukuunottamatta koiran kanssa matkustavan ei aina ole helppoa löytää laadultaan tasokkaampia majoituspaikkoja. Melkoisen työn olen itsekin niiden löytämiseksi tänä kesänä tehnyt. Onneksi työ on tuottanut hieman tulostakin ja vihdoin ehdin ilolla tätä antia teidänkin kanssa jakamaan!

Tässä eräänä sunnuntaina etsimme vimmaisesti reissukavereiden kanssa jotakin paikkaa, jonne pääsisi koirien kanssa merenrantaan. Viime tinkaan varausta tehdessä paikkoja löytyi muutamia, mutta majoituksen puolesta ne eivät ihan iskeneet. Vaihtoehtojen seassa pyöri koko ajan myös Kotkan Santalahti Resort, jonka sivuja tarkemmin tutkiessa löytyikin meille oiva paikka – 10 hengen luksushuoneisto. Kyllä kiitos kelpaisi tämä! Hintaa tuolla vaan oli neljälle himpun verran liikaa, mutta iloksemme Santalahti lähti kanssani yhteistyöhön ja saimme hinnasta sen verran alennusta, että sen näin kahdenkin pariskunnan kesken maltoimme maksaa.

Koska kerrottavaa on taas niin paljon, päätin jakaa jutut kolmeen eri postaukseen. Tässä ensimmäisessä esittelen tuon meidän hulppean huoneiston, toisessa Santalahtea yleisesti ja kolmannessa vielä upean Santalahden luontopolun. Ja ehdottomasti suosittelen lukemaan näistä ihan kaikki, sillä näiden huoneistojen lisäksi alueelta todellakin löytyy kaikkea muutakin ihanaa.

10 henkilön huoneistoja Santalahdesta löytyy kuusi kappaletta. Huoneistot sijaitsevat omalla rauhallisella alueellaan ihan lomakylän laidalla, keskellä ihanaa kallio- ja mäntymaastoa. Kaiken kruunaa näköala merelle.

Luonto ei täällä rajoitu pelkästään ulos vaan kaikki kuusi huoneistoa on sisustettu luonnonläheisesti ja niiden seiniä koristavat Suomen eturivin luontokuvaajien teokset. Ilmeisesti salaiset haaveemme olivat kulkeutuneet perille saakka, sillä ihan sattumalta saimme juuri sen huoneiston, jonka eniten halusimmekin. Eli harmaan sävyisen Tunturin. (Kaikki huoneistot esiteltynä Santalahden sivulla täällä.)

Suurimman vaikutuksen huoneistossa tekee ehdottomasti korkea kattoinen olohuone, rinnallaan ruokatila ja keittiö. Todella tyylikäs ja toimiva tila, jonka suurista ikkunoista aukeaa kaunis näköala aina merelle saakka. Voitte ehkä arvata, että ei ollut kauhean vaikeaa täällä olostaan nauttia…!

Myös koirat viihtyivät näissä puitteissa loistavasti!

Täällä oli nelikolla tilaa temmeltää ja leikkien jälkeen kaikki löysivät oman paikkansa sohvaltakin.

Makuuhuoneita huoneistosta löytyy viisi kappaletta. Kaksi alakerrasta ja kolme ylhäältä. Alakerran makkareissa on myös omat vessat kummassakin, mikä on aina ihan loistavaa.

Me nukuimme juurikin noissa alakerran makuuhuoneissa sillä pienten koirien kanssa rappusissa on aina omat haasteensa. Hyvä puoli oli se, että rapuissa oli portti, joten koirien niihin pääsyn sai helposti estettyä. Jos koiria ei matkassa olisi ollut, olisin todennäköisesti valinnut yläkerran makkareista jomman kumman niistä, joista oli ikkunat ainoastaan sisälle huoneistoon. Tämä voi kuulostaa erikoiselta, mutta jotenkin pidin niiden ihanan intiimistä tunnelmasta!

Mutta siis nuo alakerran makkarit valitsimme eikä valittamista sinällään löytynyt niistäkään. Huoneet olivat tilavat ja lakanat ihanan pehmeät niin kuin hotelleissa. Koko huoneiston ainoa pieni miinus tulee kuitenkin siitä, että jotenkin makuuhuoneet jäivät sisustuksessaan muuta huoneistoa hieman jälkeen. ”Vau -fiilis” jäi niistä puuttumaan. Näin jälkikäteen kuvia katsellessa tulee mieleen, että itse ehkä vaihtaisin ainakin nuo punaiset päiväpeitteet harmaan/sinisen/mustan sävyisiksi, jolloin kokonaisuus olisi harmoonisempi (onkohan tuo edes oikea sana?). Mutta makuasioita tietysti nämä. Eikä tämä tietenkään untamme haitannut ja pitkien päivien jälkeen tuonne erittäin tyytyväisinä köllähdimme.

Huoneiston saunatilat olivat myös tilavat ja mun makuun erittäin tyylikäät.

Pukuhuone, kaksi suihkua ja ihana tumman harmaa sauna, johon mahduimme kaikki samaan aikaan hyvin. Ikkunasta vielä merinäköalakin. Täydellistä, sanon minä!

Sitten ei taida olla jäljellä kuin huoneiston iso terassi, jossa todellakin kelpasi saunan päälle vilvotella.

Ja kyllä kelpasi tähän maisemaan myös aamuisin heräillä. Ja nuuskutella terasilla aamupalan jälkeen raikasta meri-ilmaa. Ihan parasta!

Olohuone, keittiö ja ruokatila, viisi makuuhuonetta (kahdessa oma vessa), yksi erillinen vessa, saunatilat kahdella suihkulla ja iso, katettu terassi. Yhteensä 130 m2. Tilaa huoneistoissa tosiaan siis riittää isollekin porukalle. Ja arvatenkin me mahduimme nelistään enemmän kuin hyvin. Ja tykkäsimme ihan todella paljon!

Santalahden huoneistot ovat todella laadukas ja tyylikäs kokonaisuus – ja ihan mahtavalla paikalla! Tätä on helppo suositella niin koiraperheille kuin ihan kaikille muillekin. Ja ihan varmasti palaamme tänne itsekin. Jotenkin mä luulen, että ensi kerralla ei ole vaikeaa houkutella muutamaa kaveria mukaan reissuun ja kustannuksia jakamaan!

Seuraavaksi onkin sitten luvassa tarkempaa esittelyä tuosta ympäröivästä maastosta, jossa todellakin kelpasi ulkoilla niin ihmisen kuin koirankin. Pysykäähän siis kuulolla! Ja jos haluat varmistaa, että saat tiedon uusista postauksista heti tuoreeltaan, kannattaa seurantaan klikata blogin Facebook -sivu.

*Olin itse yhteydessä Santalahti Resortiin ja ehdotin yhteistyötä vierailuamme koskien. Majoituimme huoneistossa yhdessä ystävien kanssa kaksi yötä alennettuun hintaan. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply