Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koiramatkat

Ihana Viking Grace – laivalla koirien kanssa

torstai, 29 kesäkuun, 2017

Kuten varmaan kaiken hehkutukseni jälkeen muistattekin, oltiin me nyt pääsiäisenä kavereiden, heidän koiransa sekä meidän poikien kanssa Ahvenanmaalla. Ja tuonnehan me suunnattiin monen muun tavoin laivalla. Matkaan me lähdimme Turusta, koska tuolta lauttamatka on huomattavan paljon lyhyempi kuin Helsingistä – ja myöskin perille saapumisaika todellakin parempi.

Meille parhaiten sopineiden aikataulujen vuoksi varustamoksi valikoitui tällä kertaa Viking Line. Tämähän passasi loistavasti myös siksi, että näin ollen pääsimme paluumatkalla kokemaan myös kehutun Viking Gracen. Ja tuonnehan me nyt vähän vilkaistaan!

Viking Gracella jo ihan perustason hytit olivat oikein kivan oloiset. Ihan eri luokkaa, kun Ruotsin laivoilla yleensä. Olen aiemmin vilkuillut Gracelta ihan mielenkiinnosta myös paremman tason hyttejä, ja ollut erittäin positiivisesti yllättynyt, kuinka edullisia nekin on olleet. Tällä kertaa emme tälle reilun viiden tunnin reittimatkalle sellaista kuitenkaan tarvinneet, vaan oikein loistavasti pärjättiin ihan perusmeiningillä.

Hytissä koiran tulee matkustaa lattialla, sänkyyn sitä ei saisi päästää. Meillä tämä ei ongelmaksi muodostunut – pojat viihtyivät omassa kopassaan ja lattialla oikein hyvin. Ja välillä tietty vähän sylissäkin.

Meillä oli siinä mielessä hyvä tilanne, että koska olimme reissussa kavereitten kanssa, pystyimme me käymään syömässä ja kaupoilla aina kaksittain.

Vaikkakin ihan hyvin meidän kahden perheen koirat keskenään toimeen tulevat – mutta eivät sitten taas aina ihan niin hyvin, että niitä viitsisi ainakaan täysin vieraaseen paikkaan keskenään jättää. Varsinkaan kun nytkään ei tosiaan mikään pakko ollut. Kaksittain me siis pääosin liikuimme, ja vuoroin hauvoille seuraa pidimme.

Ja täytyy todellakin sanoa, että tuolla laivalla kierrellessä todella pidimme näkemästämme! Taisimme kaikki olla samaa mieltä siitä, että tänne Greissille voisi ehdottomasti tulla toistekin. Ja siis ihan kunnolla risteilemään.

Moderni, tyylikäs ja raikas. Ihan erimaata kuin muut. Silmää täällä miellytti oikeastaan ihan kaikki.

Myös Viking Gracen ravintolat näyttivät kaikki oikein kivoilta. Buffan ollessa täyteen buukattu, päädyttiin me syömään Frank’siin, jossa tarjolla oli niin burgereita, pitsaa, pastaa, salaatteja kuin pihviäkin.

Täällä homma toimii niin, että sisään tullessa saat kortin – menet tiskille, jolta haluat ruuan tilata – maksat kortilla – menet toiselle ostamaan juomat – haet ruokasi, kun saat ilmoituksen, että se noudettavissa on – syöt – ja maksat lähtiessä kortin tyhjäksi.

Kaikki siis toimii itsepalveluperiaatteella. Ja ripeään. Tärkeää tämä nopeus oli meille tässä kohdin siksi, että toisten syödessä, toinen nälkäinen parivaljakko odotti hytissä vielä omaa ruokailuvuoroaan. Tykkäsimme kyllä muutekin. Hyvä ruoka, kivan näköinen paikka!

Ruuan jälkeen meidän kotimatkan autokuski vetäytyi hyttiin lepäämään. Tai ainakin yritti, sillä melkoista vahtia taisi meidän Rico hytissä pitää. Ja tämähän siis tarkoittaa sitä, että se ilmoittaa käytävällä liikkuvista ihmisistä haukkuen – ja voitte ehkä arvata, millaisin väliajoin se ilmoituksiaan oli antanut… Ei hyvä, ei.

No ei siinä, sillä aikaa kun kaveri siis yritti koirakolmikolta saada edes pienet unet, oltiin me muut vähän tutustumassa laivan baaritarjontaan. Ihan reilu peli siis…!?

Shamppanjabaariin tiemme sitten vei ja täytyy kyllä sanoa, että paljon parempaa päätöstapaa en tälle huikealle Ahvenanmaan reissulle olisi voinut kuvitella. Kaikin puolin kokonaisuudessaan niin upea matka, että kyllä sille vähintäänkin shamppanjadrinkeillä kippistellä pitikin!

Paljon jäi meiltä tällä kertaa laivasta vielä näkemättäkin, mutta tämän pikaisenkin visiitin perusteella on todellakin helppo todeta:

Viking Grace – jatkoon ehdottomasti!

Lämmöllä suosittelemme myös koiramatkustajille!

 
P.S. Kaikki blogin matkat, jossa koirat on olleet mukana, löydät nyt kätevästi kategoriasta ”koiramatkat”. Ja jos haluat jatkossakin seurata meidän poikien reissuja, ja ylipäätään saada tiedon uusista postauksista aina heti tuoreeltaan -> klikkaa tästä seurantaan blogin Facebook -sivu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply