Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

3+1 vinkkiä kotimaan kesään

sunnuntai, 18 kesäkuun, 2017

En edes muista, millä kaikilla kansainvälisillä listoilla on tänä vuonna hehkutettu Suomea matkailumaana. Sen muistan, että arvostettu Lonely Planet listasi Suomen maailman kolmanneksi parhaaksi matkailumaaksi ja World Economic Forum puolestaan Suomen turvallisimmaksi maaksi matkustaa. Melkoisia saavutuksia nämä kyllä!

Tähän kun vielä lisää sen, että arvoisa kotimaamme juhlii tänä vuonna tähän saakka isoimpia synttäreitään, niin oisko tässä jo syytä sullekin tehdä tänä vuonna edes yksi matka täällä kotimaassakin? Edes yksi pieni? Jos lupaan, että pääset meren rannalle täälläkin? Jos vastasit kyllä, niin tässä muutamia vinkkejä juuri sulle. Jos vielä emmit, niin katso tästä ainakin kuvat – ehkä ne saa sutkin vielä innostumaan!
 

1. HANKO – RANTAELÄMÄÄ SUOMEN ETELÄSSÄ

Hanko, Suomen etelä. Täältä löydät niin hienot hiekkarannat kuin upeat rantakalliotkin. Näkemisen arvoisia ovat myös upeat vanhat pitsihuvilat ja koko miljöö ylipäätään. Nälän yllättäessä kannattaa suunnata sataman makasiineille, josta hyviä ravintoloita löytyy useampi. On se Hanko vaan kiva! Tässä saattaa hyvinkin olla Suomen kesäkaupunki numero 1!

Lue lisää:
Kootut vinkit kesäiseen Hankoon
Hangon Rakkauden polku ja kaksi täydellistä kesäpäivää


 

2. SAARISTON RENGASTIE -250 KILOMETRIÄ SAARISTOLAISROMANTIIKKAA

Upea Turun saaristo käsittää melkoiset 20 000 saarta ja matkailijan onkin helpointa tutustua alueeseen saariston Rengastien myötä. Koko reitin ehtii kiertää autolla päivässäkin, mutta itse suosittelen kyllä hitaampaa tahtia ja välissä yöpymään jossain ihanassa majapaikassa, joita täälläkin kyllä riittää. Tai sitten voi mennä vain jollekin tietylle saarelle saakka ja kääntyä takaisin. Me teimme näin, mutta kyllä me koko reittikin vielä joskus käydään! Todellakin! Tiesitkö muuten, että matkailulehti Mondo on valinnut saariston Rengastien vuoden 2017 parhaaksi kotimaan kohteeksi? Että eikun tänne vaan sinäkin!

Lue lisää:
Saariston Rengastiellä: Houtskari
Saariston Rengastiellä: Korppoo
Saariston Rengastiellä: Nauvo


 

3. SUOMENLINNA – KESÄPÄIVÄ KESKELLÄ MAAILMAN PERINTÖÄ

Sen lisäksi, että Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista matkakohteista – on se myös yksi Unescon maailmanperintökohteista. Tämän upean merilinnoituksen löydät ihan Helsingin edustalta ja perille pääset todella helposti lautalla Kauppatorilta. Ei muuta kun piknik eväät kassiin ja kesäpäivän viettoon! Meidän kesäperinteisiin retki Suomenlinnaan on kuulunut ainakin jo vuosikymmenen ajan ja väliin se on jäänyt vain muutaman yksittäisen kerran. Todella lämmöllä voin siis suositella! Ja jos tuntuu, että piknik ei ole se sun juttu, niin kyllä täältä ihan kunnon ravintolat, baarit ja muutkin palvelut löytyy.

Lue lisää:
Kesäpäivä Suomenlinnassa

(Psst! Jos olet aikeissa jäädä Helsinkiin yöksi, katso myös hotellivinkit postauksesta 3 x tyylikäs hotellimajoitus Helsingissä…)


 

 +1 AHVENANMAA – KAPPALE KAUNEINTA SUOMEA

Todellista luontoluksusta. Sitä tarjoaa merellinen Ahvenanmaa upeine rantakallioineen. Me kävimme saarella nyt pääsiäisenä ja ihastuimme ikihyviksi. Yövyimme tuolla reissullamme kaksi yötä huikeassa HavsViddenissä, joka on ehdottomasti yksi hienoimmista paikoista, missä olen Suomessa käynyt. Tai ylipäätään missään. Suosittelen lämmöllä sullekin ja itse odotan jo kuumeisesti sitä päivää, kun pääsen kokemaan paikan näin kesäaikaan. Mutta mene sinä jo nyt, jos vaan pääset! Ja hei – oma lippu, autoissa omat rekkarit, ruotsinkielisyys… Tämä on matka melkein kuin ulkomaille!

Lue lisää:
Ahvenanmaan lumoava HavsVidden
HavsViddenin upeat Kalliohuvilat – luksuslomalla koirien kanssa

 

Näiden vinkkien myötä toivotan teille kaikille oikein ihanaa kesää! Toivottavasti siitä tulee juuri sellainen, kun toivotkin! <3 

*****

P.S. Haluatko jatkossa saada tiedon uusista postauksista aina heti ensimmäisten joukossa? Jos näin on, klikkaa tästä seurantaan blogin Facebook.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply