Saksa

Motel One München City Süd – designia pienellä budjetilla

maanantai, kesäkuu 12, 2017

Hilton 1800. Sheratonkin yli 1000 euroa. Äh! Koska edellisestä kunnon kaupunkilomasta on vierähtänyt jo tovi, olin jo autuaasti ehtinyt unohtaa, kuinka työlästä kohtuuhintaisen hyvän hotellin löytäminen voikaan olla. Nuo alun kaksi esimerkkiä ovat todelliset hinnat, jotka kirjoitin oikein muistiin kun hotellia meille Münchenistä etsin. Sen verran kova tuo hinta on viidelle yölle, että ei vaan pysty venymään. Edullisemmat hotellit sitten taasen näyttivät siltä, ettei nekään oikein napanneet. Ei sitten millään. Mutta sittenpä löytyi onni ja autuus. Designia budjetti hintaan. Oikeasti.

Motel One on saksalainen budjettihotelliketju, jolla on jo kymmeniä hotelleja ympäri Eurooppaa. Vuoteen 2020 mennessä ketjulla tulee olemaan 81 hotellia ja 23 500 huonetta, 10 eri maassa. Ei siis mikään ihan pieni yritys tämä. Ketjun idea on se, että kaikki ylimääräinen on karsittu, mutta tyylistä ei ole tingitty. Päinvastoin. Siihen on satsattu. Ketjun slogan onkin

”Like the price.
Love the design.”

Münchenissä Motel One’lla on tällä hetkellä seitsemän hotellia. Me päädyimme valitsemaan vielä vapaina olleista Motel One München City Südin. Meidän huone maksoi aamupalan kanssa 109 euroa yöltä ja se kuului kooltaan suurimpaan huoneluokkaan. Pienempi kahden hengen huone olisi irronnut 10 egeä halvemmalla ja yhden hengen huoneissa hinnat ovat alkaen 59 euroa. Ei ollenkaan paha!

Motel One München City Süd ei sijaitse kaupungin keskustassa vaan esikaupunkialueella ihan tavallisella asuinalueella, joka oli kyllä oikein kivan näköistä aluetta. Ja siistiä. Metrolle oli matkaa muutaman minuutin kävelyn verran ja junan kyydissä keskustaan pääsi kuudessa minuutissa. Eli ei siis todellakaan mikään ongelma tämä sijainti. Päinvastoin, oli oikeastaan aika mukavaa päästä asumaan keskelle kaupunkilaisten arkea.

Hotellin lähellä on kätevästi kaksikin supermarkettia ja lisäksi lähistöltä löytyy useampi kebabpaikka ja muitakin ravintoloita. Me kävimme yhtenä iltana heti tien toisella puolella olevassa kebabravintolassa ja oli kyllä kuulkaa hyvää. Parasta ikinä!

Muut hotellin vieraat olivat arkena pääosin saksalaisia bisnestyyppejä, loppuviikosta alkoi sitten olla turistivoittoisempaa. Mutta edelleen suurin osa oli kyllä saksalaisia. Tai ainakin saksankielisiä.

Ja täällä hieman sivummalla kun oltiin, oli hotellissa myös ihan kunnon piha ja puutarhakin aurinkotuoleineen.

Hotellin yleiset tilat olivat oikein tyylikkäät ja mun makuun juuri osuvat. Heti sisääntuloaulassa vastassa oli Arne Jakobsenit ja ARCO lamppu.

Palvelukin oli erinomaisen hyvää ja ystävällistä.

Kahden hengen huoneita hotellista löytyy kahta kokoa, 160 cm ja 180 cm vuoteella. Meillä oli siis tuo isompi sänky.

Paljon muuta tuolla huoneessa ei sitten tosiaan olekaan. Sänky, ja pieni kirjoituspöytä. Taulu TV myös. Vaatekaappeja ei ole lainkaan vaan ainoastaan muutama avohylly, jotka eivät olleet erityisen syviä. Vaatetankoja oli yksi peilin edessä ja toinen pieni sängynpäädyssä sivulla. Ihan hyvin me saatiin viiden päivän vaatteet noihin mahtumaan, mutta ei lisätilasta kyllä haittaakaan olisi ollut.

Kylppäri oli oikein kiva, ja kyllä tyylikäskin! Vaikkakin ihan todella pieni. Mutta tykkäsin!

Kuten tuossa alussa sanoin, hotellin idea on se, että kaikki ylimääräinen on karsittu. Täällä ei huoneessa ole mitään sen kummempia tarvikkeita. Ei kynää, ei puhelinta, ei ompelusettejä. Ei safety boxia. Kylppärissä oli saippua ja suihkugeeli. Ja hiustenkuivaaja sekä kasvopapereita. Tuo safety boxi olisi tietty ollut kiva, mutta mitään muuta me ei kyllä kaivattu. Hyvin pärjättiin ilman ekstroja. Sänky oli oikein hyvä ja lakanat ihanan pehmeät. Pyyhkeet myös. Wi-fi oli ilmainen ja toimi hyvin.

Meidän huone sijaitsi hotellin 12. kerroksessa, joten huisi näköala kaupungin yli saatiin vielä kaupan päälle!

Kun huoneet ovat pieniä, on vieraiden viihtyvyyteen panostettu kutsuvilla yleisillä tiloilla.

Täällä näyttivät bisnestyypitkin aina iltaisin läppäreidensä kanssa viihtyvän.

Hotellin baarikin oli oikein tyylikäs. Ihan ei tullut täällä mieleen, että sitä istuu halppishotellin baarissa.

Ja arvatkaas mitä! Motel One kejussa on baareissa satsattu erityisesti gineihin! TYKKÄÄN! Ginimenusta löytyy 40 eri giniä ympäri Eurooppaa ja sen lisäksi vielä neljä erilaista ketjulle varta vasten laadittua nimikko GT:tä. Jos mut tunnette, voitte ehkä arvata millä loma ekana iltana korkattiin!

Myös ulkotiloihin oli satsattu. Nämä voisin ottaa kotiinkin!

Baarin ja loungen lisäksi hotellista löytyy myös erillinen ravintola. Ja yllätys, yllätys, täällä tarjottiin hotellin aamupala.

Myös aamiainen oli karsittu versio siinä mielessä, että lämpimiä ruokia ei ollut tarjolla lainkaan. Pekonin puuttuminen on tietysti aina miinusta, mutta muuten aamupala oli kyllä äärimmäisen maittava.

Omia suosikkeja oli tällä kertaa todella makoisat sämpylät, croissantit ja viinerit. Myös hunajamysli ja mangojugurtti upposivat mainiosti!

Ja mikä parasta, sään suosiessa söimme joka aamu ulkona.

Ensimmäisenä iltana ehdimme testaamaan myös tuon varsinaisen ruokapuolen ja hyvin maistui sekin!

Toki rehellisyyden nimissä on sanottava, että jos olisimme tienneet, että heti kadun toisella puolella on tuo makoisa kebabpaikka, olisimme todennäköisesti menneet sinne. Vinkiksi teille muille, että google mapsistä katsottuna näytää, ettei lähellä juuri ravintoloita ole, mutta älkää siis luottako siihen. Muutaman minuutin kävelymatkan etäisyydeltä löytyy oikeasti vaikka mitä.

Mutta tulipa tämä hotellinkin ravintola näin käytyä, eikä se siis missään nimessä ollut huono. Ei ollenkaan. Ja voinpa nyt kertoa siitä teillekin! Tarjolla oli niin pitsaa kuin pastaakin (muita en muista), eikä hintakaan kirpaissut. Juomaksi valitsimme tietysti olutta, mutta varsin kattavalta näytti kyllä ravintolan viinikaappikin!

No, mitäs sanotte, miltä näyttää teidän silmiin tämä? Kiva olis kuulla, jos muillakin on ketjusta kokemuksia!

Itse voin melkein 100% varmasti sanoa, että me kyllä tulemme tulevaisuudessakin ketjun vieraana viihtymään. Mun mielestä Motel One onnistui lunastamaan lupauksensa tyylistä ja edullisesta hinnasta enemmän kuin hyvin. Tykkäsin, paljon! Suosittelen kaikille, jotka ovat edullisen hinnan vuoksi valmiita tinkimään huoneen koosta ja joistakin mukavuuksista, mutta eivät sisustuksesta!

******

P.S. Haluatko jatkossa saada tiedon uusista postauksista heti tuoreeltaan? Jos vastasit kyllä, klikkaa tästä seurantaan blogin Facebook.

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 20:19

  Tuossa hotellissa ei ollut muuta miinusta kuin sijainti. Itse omin siellä 4 vrk viime syksynä ja viihdyin itse hotellissa erinomaisesti. Koska päivä- ja iltaohjelmani oli pääasiassa kaupungin keskustassa tai junalla retkiä keskusasemalta, niin hotellilla käyntiin upposi aina vähintään tunti.

  Lähialueella oli palvelut ja s-bahn oli lyhyen kävelymatkan päässä eli varsin sopiva majoitus sellaiselle, joita n. puolen tunnin matka ydinkeskustaan haittaa. Hotelli oli erittäin tyylikäs ja omaan silmääni erittäin upea. Aamupala oli varsin riittävä ja laadukas, piha-alue kiva ja näköalat ylimmistä huoneista tosiaan hulppeat.

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti torstai, kesäkuu 15, 2017 at 19:01

   Tästä ehdittiin jo ihan jutellakin, mutta vastaanpa toki vielä tähänkin 🙂 Ja siis sattuipa kyllä mukavasti, että löytyi muiltakin ihan omakohtaisia kokemuksia! Hauska kuulla, että näinkin samoin ajatuksin tuosta ollaan 🙂 Meillä on usein kaupunkilomilla vähän sellainen tapa, että aamulla lähdetään ja illalla vasta palataan. Ja näin teimme nytkin, kun tarvetta hotelilla käynteihin ei ollut. Mutta jos tuolla vaikka kesken päivän haluaa poiketa, niin kyllä siihen tosiaan aikaa kaikkineen uppoaa, vaikka itse metromatka suht nopea onkin.

 • Reply Sini / Sini matkakuumeessa maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 21:35

  Veikkaisin, että eka ilta korkattiin Bombay Sapphire GT:llä. 🙂 Se olisi ainakin oma valinta 🙂

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti torstai, kesäkuu 15, 2017 at 19:06

   Myös yksi mun suosikeista tuo, joten siinä mielessä oikein hyvä veikkaus! 🙂 Mutta kyllä me tällä kertaa valittiin omamme noista nimikko drinkeistä, niitä kun ei täältä kotoa saa. 🙂

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana maanantai, kesäkuu 12, 2017 at 21:41

  Kivan näköinen hotelli! Meillä vielä muhii ajatuksissa tuo München, niin pitää pitää tämä vaihtoehto mielessä. Jos on kovin lyhyt reissu, niin sitten varmasti halutaan majoittua lähempänä keskustaa. Mutta jos taas pitempi, niin sitten ei ole niin kriittistä, vaikka vähän kauempana olisikin. Meillä on pari mukulaa, joten pitää tsekata myös perhehuoneiden tilanne tai lisävuodemahdollisuudet.

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 10:09

  Näyttää hyvältä ja voisin kyllä harkita tätä ketjua. Ihan budjettiluokan majoitukseksi en minäkään tätä sanoisi, esimerkiksi Saksassa myös hyvin yleinen Ibis-ketju tarjoaa paljon halvempia hintoja (ja vähän riisutumpaa sisustusta). Itse olemme yöpyneet esimerkiksi Bremenissä Ibiksessä keskustan tuntumassa 69€/4 hengen perhehuoneessa. Ja siskoni on yöpynyt ystävänsä kanssa Kölnin keskustassa Ibiksessä 49€/2 hh. Mutta käsittääkseni Munchen onkin kalliimpi kaupunki.

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti torstai, kesäkuu 15, 2017 at 19:42

   Näin varmasti on. Katsoin itsekin kyllä noita Ibiksiä, mutta mun on kyllä pakko sanoa, että myös ne menivät mulla tuohon ’ei oikein nappaa-luokkaan’. Ja varmastikaan Motel One ei sinällään ole Saksan halvinta antia, mutta kyllä sitä mun mielestä voi budjetti designhotelliksi sanoa. Tämän tason paikaksi hinta on ainakin Münchenissä vähintäänkin edullinen, kaikki muut oikeasti kivat hotellit maksoivat vähintään tuplaten tämän hinnan. Ja voin kyllä kuvitella, että sama tilanne olisi vaikkapa Barcelonassa tai Lontoossa. 🙂 Vahvat suositukset sinne harkinnalle täältä! 🙂 Meillä tämä todellakin meni jatkoon 🙂

 • Reply lena tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 11:14

  Tää vaikuttaa tosi hyvältä!

  Düsseldorfissa on sama hotelli aika keskeisellä sijainnilla, ja täytyykin tutkia tarkemmin kun vieraita tulee. Tsekkasin juuri, ja näyttäisi olevan 79€ alkaen huoneet – ei paha, etenkin kun kaupunki on tosi kallis bisnesmatkustajien vuoksi. Tykkään, että sisustukseen on vähän panostettu ja tää on just sitä mitä reissulta haen. Jonna vertasi yllä Ibikseen, joka on kyllä edullisempi, mutta mielestäni tässä Motel Onessa näyttäisi olevan myös tosi hyvä hinta-laatusuhde. Saksan Ibikset on tosi edullisia, joskin aika riisuttuja kuten Jonna lisäsikin… niin tai näin, Saksassa ei tarvitse majoituksesta maksaa itseään kipeäksi jos ei halua, toki sekin onnistuu. Tässä vois olla ”sitä jotain”! Kiitos kun kirjoitit tästä.

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti sunnuntai, kesäkuu 18, 2017 at 10:18

   Kiitos sulle Leena ihanasta kommentista! 🙂 Hinta-laatusuhde oli täällä kyllä todellakin kohdillaan ja kuten tuumailit, tässä tosiaan oli sitä jotain. Lämmöllä voin suositella teidän vieraillekin! 🙂

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta tiistai, kesäkuu 13, 2017 at 22:24

  Hyvältä vaikuttaa, olisin itsekin valinnut tämän tuolla hintaerolla! Ja etenkin kun niitä ompelusettejä en ole nähnyt pitkään aikaan missään, vaikka mitä olisin maksanut huoneesta. 😀 Ne on mun lemppareita, siksi kyylään niiden perään.

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti sunnuntai, kesäkuu 18, 2017 at 10:24

   No nyt kun tarkemmin miettii, niin ei tosiaan ole näkynyt… Mutta lupaan tuoda sulle tuliaiseksi, jos jossain vastaan tulee! 😀 😀

 • Reply Sari –Campasimpukka keskiviikko, kesäkuu 14, 2017 at 12:13

  Ai että, tämä ketju pitää laittaa muistiin! Kiitos vinkistä!

 • Leave a Reply