Saksa

München ja Saksa – päälimmäiset fiilikset kahdesta ekasta kerrasta

tiistai, toukokuu 30, 2017

Niin se on nyt sitten tämäkin reissukaksikko käynyt Saksassa. Ihan siis vasta ekaa kertaa. Sanoisin, että jo oli korkea aikakin! Hetki tässä taasen menee, että kaikki kokemukset saa jäsennettyä postauksiksi asti (ja ehtii ne kirjoittamaan), mutta sitä odotellessa joitakin päälimmäisiä ajatuksia reissusta. Millainen oli München? Entä Saksa ylipäätään?

Ihan ensin haluan kertoa, että kaupunki oli kaunis, täynnä vanhoja hienoja taloja.

Elegantti se oli myös, ja tyylikäskin. Sitten vielä viihtyisäkin, ja sopivassa määrin rauhallinen. Ainakin vielä tähän aikaan vuodesta.

Joka paikassa oli myös erittäin siistiä. Rupuisia taloja emme onnistuneet näkemään missään. Emme edes radan varrella. Laitapuolen kulkijoita tuli vastaan vain pari.

Kukkaloistoakaan ei katukuvasta puuttunut.

Aasialaisten kanssa näitä kuvailtiin. Heitä täällä muuten riitti, ehkä jopa erikoisen paljon.

Marienplaz oli hieno – kuten odottaa saattoi.

Ansaitsee ehdottomasti oman maininnan kuvineen.

Kaupunki oli myös ihanan vihreä, erityisesti Isar -joen rannalta.

Kahdessa puistossakin ehdittiin poiketa.

Ja ai niin, joessakin voi surffata. Kyllä. Luit oikein. Joessakin voi surffata. Ainakin Münchenissä!

Liikkuminen oli helppoa. Metrolla mentiin, ja ratikallakin kerran. Ihan vaan maisemien vuoksi.

Tämä oli ehkä eka matka ikinä, kun emme kertaakaan ajaneet taksilla.

Ruoka oli hyvää. Oikeastaan parempaakin. Yhtään huonoa annosta ei eteen osunut. Annokset olivat myös ISOJA eli nälkäkin kyllä lähti.

Myös bretzel oli oikeasti hyvää. Ei yhtään kuivaa niin kuin olin kuvitellut.

Ja kebab. Loistavaa. Ei sitä turhaan kehuta!

Myös palvelu oli hyvää, ja kaikki puhuivat hyvää englantia. Ravintoloissa ruoka tuli aina nopeasti eikä laskuakaan tarvinnut odottelemaan jäädä.

München on Saksan olut pääkaupunki, ja se kyllä näkyy. Panimoiden ravintoloita oli siellä täällä ja kaikilla näytti olevan tuopposet käsissä. Sää suosi meitä melkeinpä läpi koko loman ja terassille päästiin ihan kesäfiiliksissä nauttimaan. Aa että!

Augustiner ja Hacker-Pschorr olivat mun makuun parhaat oluet. Mutta oikeasti loistavasti maistuivat ihan kaikki! Litrankin tuoppi upposi näinkin pieneen naiseen pelottavan helposti!

Koko reissun ehdoton kohokohta oli retki Füsseniin ja läheiselle Neuschwansteinin linnalle.

Sanonpa vaan, että huh huh mitkä maisemat! Tästä kuulette vielä. Ja PALJON!

Jos retki tuonne linnalle oli mulle täydellinen, niin reissun torstai päivä oli sitä miehelle. Me nimittäin lähdimme tälle matkalle ylipäätään KISS:in keikan vuoksi ja tuo siis oli torstaina. Olympiahallissa.

Samalla kertaa tsekkasimme myös läheiset BMW Weltin sekä Museon. Ihan ei ollut tämä päivä mun makuun. Ei. Mutta täytyyhän sitä välillä toisellekin mieliksi olla.

Museossa näin kuitenkin söpöimmän auton ikinä, ja tuolla keikalla keskityin lähinnä kuvaamiseen. Bloggaajan pelastus jos mitään muuta ei keksi! Että kyllä sitä selvittiin tästäkin päivästä. Olutkin auttoi vähän asiaa;)

Tällä reissulla opin myös, että sanat design ja budjetti MAHTUVAT samaan lauseeseen.

Kuvan Arne Jacobsenit ja ARCO lamppu löytyvät meidän reissun hotellista, jossa yövyt alkaen 59 eurolla yhden hengen huoneessa, 79 euroa kahden. Me maksoimme öistämme suuremmassa kahden hengen huoneessa 109 euroa kipale. Ei todellakaan huono Münchenin hinnoilla!

Vaikka hotellipostaukset ei juuri sua ehkä kiinnostaisikaan, niin tämä tuleva kannattaa todellakin lukaista. Sen avulla saatat ehkä sinäkin säästää tulevaisuudessa satoja euroja Euroopan kaupungeissa majoittuessa. Tämän ketjun hotelleja alkaa meinaan löytyä jo paikasta jos toisestakin!

Sori vaan Seppo R., ihan jo vaan näiden neljän päivän perusteella voin niin sanoa, että Saksa ei todellakaan ole paska maa! Tahtoo tätä lisää! Ja tuo München – ehdottomasti kannattaa ottaa harkintaan seuraavaksi kaupunkikohteeksi! Meillä mies meni jo rankkaamaan sen jopa Roomankin edelle, mutta siinä kohdin mun oli pakko vähän toppuutella. Roomaa tämä ei mun listalla voita, mutta ihan kärkikahinoihin yltää kyllä täälläkin!

Alustavasti olen tässä jo mietiskellyt, että kirjoittaisin teille reissusta ainakin postaukset tuosta linnaretkestä, hotellista, olutaravintoloista ja sitten jonkinlaisen TOP-tekemiset/parhaat vinkit postaukset. Puuttuuko tästä vielä jotain, mistä haluaisitte erityisesti lukea? Kaikki toiveet kuullaat mielellään!

___

P.S. Jos haluat kuulla uusista postauksista heti ensimmäisten joukossa – klikkaa tästä seurantaan blogin Facebook, niin pysyt jatkossakin matkassa mukana!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply sarsa /Pohjoistuuli puhaltaa tiistai, toukokuu 30, 2017 at 19:53

  Mä olen kolmen viikon kuluttua tuolla, myös ekaa kertaa Saksassa. Olipa kiva kuulla että teidän kokemukset oli positiivisia. Mulla on suunnitelmissa puistoja, ruokaa ja vähän karumpaa tekemistä kun poikkean Dachaussa. Mä jätän tuon linnan jollekin toiselle reissulle, nyt mennään karumman kautta. Mulla on aikaa kaupungissa pari päivää, joten se ikuinen ongelma ajan riittävyydestä….

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti sunnuntai, kesäkuu 4, 2017 at 10:55

   No tämäpä sattui! 🙂 Ja sepä se, aina sitä vaan joutuu valitsemaan mitä nähdä haluaa… Tuolla kyllä riittää noita kiinnostavia päiväretkikohteita useampaan reissuun, mutta onpahan sitten hyvä syy palata! Oikein ihanaa matkaa! 🙂

 • Reply lena tiistai, toukokuu 30, 2017 at 20:20

  Tosi hauska postaus, kiitos!! Hauska kuulla muiden juttuja tästä maasta – ja kiva että pidit. Tervetuloo tänne Düsseldorfiin, tästä noin tunnin päässä on esim Ahrin punaviinivaellusreitti ja Reinin varren kylät. 🙂

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti sunnuntai, kesäkuu 4, 2017 at 10:58

   Kiitos Lena <3 Kuulostaa houkuttelevalta… Pidetään todellakin mielessä ensi kertaa silmällä pitäen! 🙂

 • Reply Sini / Sini matkakuumeessa tiistai, toukokuu 30, 2017 at 22:45

  Tulin tuolta just sunnuntaina ja itsekin Dachaussa vierailin opastetulla kierroksella. (Vinkkinä In Munich Tours ja opas nimeltä Marcin)

 • Reply Viherjuuria tiistai, toukokuu 30, 2017 at 23:33

  Itselle Saksa on jo ennen tänne muuttamistakin ollut se tuttu ja turvallinen ulkomaa, joten tuntuu hassulta, että joku on tullut tänne vasta ensimmäistä kertaa 🙂
  Täytyy kuitenkin tunnustaa, että München on mulle lentokenttää lukuunottamatta ihan vieras. Otit siis kerralla haltuun enemmän kuin minä! Ja kivoja kuvia 🙂

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti sunnuntai, kesäkuu 4, 2017 at 11:08

   Kiitos! 🙂 Ja täytyy sanoa, että kyllä se itsestäkin tuntui hieman hassulta, ettei koskaan ollut käynyt Saksassa. Mutta onpahan tuokin nyt sitten korjattu! Jospa säkin nyt sitten innostuisit piipahtamaan ihan tuolla kaupungissakin… 🙂

 • Reply Sisko keskiviikko, toukokuu 31, 2017 at 19:26

  Vau! Linnan maisemat on kyllä häikäisevän upeat. Sitä postausta odotan!
  Ja torstai päivän postausta, nimimerkillä autot on lähellä sydäntä. 🙂

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti sunnuntai, kesäkuu 4, 2017 at 11:12

   Kiva kuulla, tuon linnajutun kimppuun ajattelin tässä juuri ensimmäisenä käydäkin! 🙂 Autoista täytyy sen sijaan todeta, että en kyllä yhtään ole varma, onko mulla niistä sanottavaa ihan postauksen vertaa… Mutta katsotaan, eihän sitä koskaan tiedä jos inspiraatio iskee! 🙂

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä perjantai, kesäkuu 2, 2017 at 23:28

  Tykkään Baijerista ja Münchenistä tositositosi paljon ja on hauskaa lukea ja katsella muiden kokemuksia niiltä seuduilta 🙂 En edes muista milloin oisin Suomessa juonut olutta, mutta tuolla se kuuluu kuvioon jotenkin niin luontevasti. Paulanerin oluttupa on mun suosikki noista tuolla 🙂

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti sunnuntai, kesäkuu 4, 2017 at 11:21

   Kiva kuulla! Me myös ihastuttiin kaupungin lisäksi koko alueeseen, vaikka siitä vain pieni siivu nähtiinkin. Mutta ehdottomasti palataan vielä näkemään lisää! <3 Paulanerin ravintolassa kävimme myös! 🙂

  Leave a Reply