Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

3 X tyylikäs hotellimajoitus Helsingissä

perjantai, 21 huhtikuun, 2017

 
Bloggaaminen on siinä(kin) mielessä kiva harrastus, että vaikka suuri osa siitä on varsin yksinäistä puurtamista, liittyy siihen myös paljon erilaisia tilaisuuksia ja tapaamisia. Suuri osa näistä keskittyy Helsinkiin ja tämän harrastuksen aloitettunani olenkin yöpynyt Helsingissä hotellissa useita kertoja. Ja syistä että: olen mukavuuden haluinen, en mielelläni yövy toisten kodeissa, en uskalla kovin myöhään notkua yksin rautatieasemalla ja ennen kaikkea, koska se on kivaa! Pieni hotelliloma Helsinkiin on aina hyvä idea! Myönnän, etten itse näin ole aina ajatellut, mutta niin se vaan on kummasti mieli vuosien varrella muuttunut. Vaikka veri vetää edelleen maailmalle, ei mikään piristä arkea sen paremmin kuin pieni irtiotto kaiken kiireen keskellä. Useampi hotelli on tässä vuosien varrella Helsingissä tullut käytyä, ja uusia suunnitelmia tällekin vuodelle riittää. Tässä postauksessa vinkiksi teille omia suosikkeja tähän asti.
 

HOTEL HAVEN, Unioninkatu 17

Hotel Haven on osa Kämp Collection Hotels’eja ja sen lisäksi se kuuluu kansainväliseen Small Luxury Hotels of the World ketjuun. Haven on löytynyt Suomen parhaimpien hotellien listalta useana vuonna, ja varmasti todella ansaitusti. Tänä vuonna hotelliin on tehty 60 upouutta huonetta ja kevään aikana myös muita huoneita on uusittu. Itse yövyin hotellissa kolme yötä tämän vuoden tammikuussa, enkä voi muuta kuin kehua. Hotel Haven on tyylikäs ja ihanan ylellinen, mutta tunnelmaltaan silti ihanan lämminhenkinen. Minuun vaikutuksen yleisilmeen lisäksi teki etenkin paras sänky ikinä ja ihana aamiainen, joka nautittiin upeassa vanhassa salissa. Parhaan sängyn lisäksi hotelli sai minulta pisteet kategorioissa parhaat lakanat, parhaat pyyhkeet, paras munakokkeli ja parhaat karjalanpiirakat. Kaiken kaikkiaan ihan huippu ihana paikka.

Hotel Haven sijaitsee upean merellisessä miljöössä, ihan Kauppatorin kupeessa. Suosittelen Havenia erityisesti pariskunnille ja romanttisiin lomiin. Aamiaiselle kannattaa tulla myös erikseen. Erityisen hyvin aamiainen sopii mun mielestä vaikkapa naisten polttariporukoille päivän aloitukseen ja talvella kaikille, jotka haluavat nauttia aamiaisensa romanttisesti kynttilänvalossa.

Lue lisää: Ihastuttava Hotel Haven – lämminhenkistä luksusta arkeen ja juhlaan

 

RADISSON BLU PLAZA, Mikonkatu 23

Myös Radisson Blu Plaza on vuosien varrella kahminut palkintoja, eikä suotta sekään. Plazan upea, linnamainen julkisivu kätkee sisäänsä modernin ja tyylikkään kokonaisuuden, johon on helppo tykästyä. Huoneissa tyyli vaihtelee modernista klassiseen ja suomalainen huippudesign on vahvasti esillä. Myös Plazassa sänky on ihan huippuluokkaa, ja sänkyjen suhteen se piti omalla listallani ykkössijaa, kunnes Haven sen tänä vuonna itselleen nappasi. Aamiaiselle Radisson Blu hotelleissa on lanseerattu käyttöön Super Breakfast, jota ei vielä oman visiittini aikaan olemassa ollut. Konsepti on saanut paljon kehuja ja itselleni muodostuneen käsityksen mukaan, aamiainen on Suomen parhaimmistoa. Tämä on helppo uskoa, sillä aamiainen oli erinomainen jo tätä ennenkin. Tämän postauksen hotelleista Plaza erottuu edukseen erillisellä Loungella, jonne on sisäänpääsy business- tai sitä korkeammissa huoneluokissa majoittuessa. Mukava ja tyylikäs paikka, jonne voi iltasella piipahtaa myös hintaan kuuluville virvokkeille.

Radisson Blu Plaza löytyy Mikonkadulta, kätevästi ihan rautatieaseman kupeesta. Junalla tänne on todella helppo tulla, koska painavia kasseja ei tarvitse raahata pitkälle eikä säätää niiden kanssa julkisissa. Plazaa suosittelen itse etenkin liikematkaajille sekä kaveriporukoille – vaikkapa tyylikkääseen bileviikonloppuun. Ja jos rahatilanne periksi antaa, löytyy täältä myös todella hulppea kaksikerroksinen sviitti, jossa kyllä kelpaa vaikka hääyötäänkin vietellä. Pelkkä aamiaiselle tulo ei myöskään ole huono idea!

Lue lisää: Upea Radisson Blu Plaza Helsinki – pieni irtiotto arjesta

 

GLO HOTEL KLUUVI, Kluuvikatu 4

GLO Hotel Kluuvi on toinen tämän postauksen hotelli, joka kuuluu Kämp Collection Hotels’ iin.  Ja toivottavasti ei nyt ainakaan kovin pahasti mene pieleen, kun sanon, että GLO Hotel Kluuvi on Suomen ensimmäisiä lifestyle hotelleja. Muistan jotenkin elävästi sen tulemisen, ja sen, että haaveilin aina joskus sinne vielä pääseväni. No, nyt olen päässyt ja kovasti tykkäsin! GLO Hotel Kluuvi on tyylikäs ja moderni, ja sisustukseltaan sellainen, että kyllä kelpaisi tämä tyyli kotiinkin. Ihan todella paljon ihastuin huoneeni kylppäriin, joka oli yksi kivimmistä ikinä. Ja ihan erityisesti pidin ikkunasta huoneen ja kylppärin välillä. Myös täällä oli sänky ihan huipputasoa ja unikaverikin tarjottiin hotellin puolesta. Plussaa Kluuville myös mukavan kodikkaasta ja intiimistä tunnelmasta. Se on tässäkin pakko rehellisyyden nimissä mainita, että täällä aamiainen jätti allekirjoittaneen vähän kylmäksi. Jälkikäteenkin olen tätä kovasti pähkinyt, ja tullut lopulta tulokseen, että on sille vielä toinen mahdollisuus annettava! Ja ehkäpä jo piankin, sillä Kämpin loistavien tarjousten johdosta, GLO Kluuviin pääsee tänä keväänä jälleen hyvinkin edukkaasti.

GLO Hotel Kluuvi sijaitsee nimensä mukaisesti Kluuvikadulla, ihan keskustan ytimessä. Tämän keskeisemmälle paikalle keskustassa tuskin pääsee ja täällä olet kirjaimellisesti vain muutaman askeleen päässä kaupungin parhaista ostoskaduista. Tämän vuoksi suosittelenkin erityisesti vaikkapa shoppailulomaan kaverin kanssa, mutta sopii kyllä hyvin intiimiin kuherteluunkin!

Lue lisää: Tyylikäs GLO Hotel Kluuvi

******

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply