Yleinen

Kesän kolme erilaista rantalomaa

sunnuntai, huhtikuu 9, 2017

Onko kesän rantaloma vielä varaamatta ja kenties vaikea valita itse kohdettakin? Innostuin tässä viikonlopun ratoksi listaamaan muutaman erilaisen rantalomakohteen, kolmeen erilaiseen tarpeeseen. Kaipaatko sinä tälle kesälle aktiivilomaa tai kenties ihan täydellistä lepolomaa? Tai ehkä oletkin lähdössä ikimuistoiselle häämatkalle? Oli vastaus näistä mikä tahansa, tässä yhdet vaihtoehdot kuhunkin tilanteeseen. Kolme eri maata, kolme eri kohdetta, kolme erilaista lomaa. Kaikki kuitenkin lähellä Euroopassa.
 

GARDAJÄRVI, ITALIA – liikunnalliseen aktiivilomaan

Pohjois-Italiassa sijaitsevan Gardajärven rannalla on kylä jos toinenkin, mutta kaikkein jylhimmät ja vaikuttavimmat maisemat löytyvät järven pohjoisosista. Täällä lomapäivistä nautitaan upeiden vuorten syleilyssä, syvän sinisen järviveden äärellä. Alueen suurimmat ja suosituimmat kaupungit ovat Riva del Garda ja Malcesine, joista kumpaakin on helppo suositella. Jälkimmäisestä käsin pääsee myös kätevästi kaapelihissillä upealle Monte Baldolle. Gardajärven alueen vuoret ovat maastopyöräilijöiden ja patikoijien suosiossa, vesillä taasen viihtyvät purjehtijat, surffaajat ja suppailijat. Pakko on kuitenkin myös todeta, että oikein hyvin sitä täällä päivänsä sai kulumaan myös tälläinen ”vähän” laiskempi lomajengi ja halutessaan täälläkin voi pötkötellä rannalla palmun alla. Helposti yksi kauneimmista paikoista, joissa olen käynyt, ja kohde, jota todella on helppo suositella.

Lue lisää näistä:
Gardajärven kaunis Riva
Viisi vinkkiä Riva del Gardaan
Herkuttelijan Riva del Garda
Päiväretki Rivasta: hurmaava Malcesine ja Monte Baldo


 

SANTORINI, KREIKKA – romanttiselle häämatkalle

Kesä on häiden sesonki aikaa eikä häämatkaakaan tarvitse aina lykätä talven kaukolomaan saakka. Euroopastakin löytyy tähän tarkoitukseen oikein oivia kohteita, mutta yksi niistä on kuitenkin ylitse muiden. Kreikan upea Santorini – maailman kaunein saari, jolta ei romantiikkaa uuvu. Täältä löydät uniikin ja kertakaikkisen upean maiseman, jollaista ei muualla vastaan tule. Maiseman, joka on myös moneen postikorttiin päätynyt. Sopii häämatkaan ja muihin romanttisiin lomiin kuin nenä päähän. Todellakin niitä paikkoja, jotka ainakin kerran elämässä on nähtävä. Ja joka ihan oikeasti on upean maineensa veroinen. Todelliselle rantalomalle halajavan kannattaa majoittua saaren varsinaisissa rantakohteissa, kuten Kamarissa, ja tehdä sitten päiväreissuja muihin kyliin. Tämä on loistava vaihtoehto siinäkin mielessä, että näin lomastaan saa huomattavan paljon huokeamman. Mutta jos kukkaron nyörit vaan antaa periksi, niin sitten kannattaa ilman muuta maksaa itsensä tuonne kalderan reunalle unelmahotelliin!

Lue lisää näistä:
Kreikan upea Santorini – koe ainakin nämä
Santorinin Kamari ja muutama ravintolavinkki
Meriretki Santorinin kuumaisemissa
Postikorttimaisemien Oia
Illallinen ja auringonlasku Oiassa
Ihana Fira – maailman kauneimman saaren pääkaupunki


 

IGRANE, KROATIA – täydelliseen lepolomaan

Euroopan ja etenkin Välimeren rantakohteista on monella varmasti varsin ruuhkainen kuva. Eikä se liene pelkkä kuva, vaan varsin realistinen tilanne vuoden suurimpaan sesonki aikaan. Jos tällaista vierastaa, voi itselle sopivan rantalomakohteen löytäminen olla enemmän kuin vaikeaa. Mutta hei, ei hätää! Mulla nimittäin saattaa olla juuri täydellinen vaihtoehto tällaiseen tilanteeseen. Kroatian Keski-Dalmatiasta, Makarskan Rivieralta, löytyy pienen pieni Igranen kylä, jossa asukkaita on ainoastaan 400. Hyviä hotelleja täällä on tasan yksi, vaatimattomampia muutama muu. Toukokuussa kylässä oli hiljaista kuin huopatossutehtaalla, ja uskallan epäillä, ettei meno sesonkiaikaankaan kovin hurjaksi pääse yltymään. Jos siis kaipaat rauhaa ja hiljaisuutta, ja haluat viettää täydellisen lepoloman yhdessä Kroatian hienoimmista hotelleista – tässä sinulle oiva kohde! Hotelli Sensimar Makarska on uusi ja kaikin puolin tyylikäs hotelli, ja vain aikuisille. Taustalla kohoavat vuoret ja edessä siintävä kristallin kirkas meri, kaksi uima-allasta ihan meren äärellä, muutenkin todella kauniit puitteet. Sanoisin, että aikalailla täydelliset puitteet lepolomaan!

Lue lisää näistä:
Makarskan Rivieran pikkuruinen Igrane
Sensimar Makarska – tyylikäs hotelli vain aikuisille
Sensimar Makarska – aamiainen vai all inclusive


Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Annemaria maanantai, huhtikuu 10, 2017 at 21:37

  Uh, mitä kuvia! Tältä istumalta voisin lähteä noista jokaiseen. Aivan äskettäin Kroatiasta palanneena ja siihen kovasti tykästyneena toi Igrane voisi olla hyvinkin seuraava Kroatian kohde.

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 18:52

   Kiitos Annemaria 🙂 Ja samoin, helposti lähtisin kaikkiin vaikka heti! Kroatia on kyllä niin ihana, ja Igranea voin lämmöllä suositella rauhallista lomaa kaipaavalle. Tai toki muutoinkin, jos vaan on valmis näkemään hieman vaivaa muihin kyliin tmv. päästäkseen. 🙂

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA tiistai, huhtikuu 11, 2017 at 09:12

  Täällä on juuri pohdinnassa kesän rantakohteet! Kroatiassa olin parisen vuotta sitten Splitissä ja se jätti jotenkin kylmäksi – kirjaimellisesti, sillä sää oli aika kurjan kylmä. Tekisi mieli antaa kyllä Kroatialle uusi mahdollisuus!

 • Leave a Reply