Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koiramatkat Kotimaa

Retki Repoveden kansallispuistossa

sunnuntai, 2 huhtikuun, 2017

Lauantai, kesäloman ensimmäinen päivä. Kello herättää aamulla seitsemältä, jotta pääsemme ajoissa lähtemään retkelle Repoveden kansallispuistoon.

Vapaaehtoinen herätys lomalla tähän aikaan, jotta voin lähteä ulos luontoon? Siis että mitä ihmettä? Miten tässä näin on päässyt käymään? En tiedä sen paremmin, mutta jotenkin kummasti se on vaan kotimaan luontokin alkanut viime vuosina innostaa. Ja hei, mitä sitä ei bloggaaja juttujensa eteen tekisi!?

Repoveden kansallispuisto sijaitsee Kymenlaaksossa, Kouvolan ja Mäntyharjun alueilla. Puistosta löytyy eripituisia merkittyjä kävelyreittejä reilut 40 kilometriä. Me olimme liikenteessä kuuden aikuisen, yhden 5-vuotiaan lapsen ja kolmen pienen koiran kanssa, ja valitsimme reitiksemme viiden kilometrin mittaisen Ketunlenkin, joka alkaa Lapinsalmen pysäköintialueelta.

Eri reittivaihtoehdot pysäköintipaikka tietoineen löydät esimerkiksi täältä: http://www.luontoon.fi/repovesi/reitit

SAM_2063 SAM_2072 SAM_2075 SAM_2088
Jos Ketunlenkin kierroksen aloittaa riippusillan suuntaan, tulee silta vastaan yllättävänkin pian. Pituutta Lapinsalmen sillalla on 50 metriä ja se ylittää alla virtaavan Kapiaveden 10 metrin korkeudessa.

Pakko on tunnustaa, että meistä suurin osa jännitti sillan ylittämistä ihan tosissaan ja yli mentiin itsekin kädet hioten. Maisemat sillalta olivat tosi kauniit, mutta eipä sitä kyllä niiden vuoksi juuri vauhtiaan hidastaa halunnut. Yli mentiin, niin nopsaan kun pystyttiin! Ja koirat tiiviisti kainalossa! Hah!

SAM_2117 SAM_2112SAM_2108SAM_2113
Sillalta matka jatkuu kohti Katajavuorta, jonne noustaan melkoisen jyrkät ja pitkät portaat.

Täytyy sanoa, että itselle nämä raput olivat paljon tuota siltaa pahempi paikka eikä nousu todellakaan ollut mitenkään mieluisaa. Mutta eipä se muukaan auttanut, kun ylös oli päästävä!

SAM_2125
Ja kyllähän tuo kannatti, sillä melkoisen upea maisema vuorelta Katajajärvelle aukesi! Tässä kohdin olikin hyvä pitää pieni juomatauko ja hengähtää hetki maisemasta nauttien.

SAM_2135 SAM_2144 SAM_2132
Vuorelta matka jatkuu kohti Kapiavettä ja sen rannalta löytyvää taukopaikkaa.

Itselläni näköjään meni kaikki energia ampiaisten hätyytteelyyn, sillä niitä meinaan riitti eikä kamerasta löydy yhtään kuvaa tuosta taukopaikasta. Mutta tiedoksi, että tuolla onnistuu makkaran paisto grillissä ja uimaankin pääsee. Näin mekin tehtiin ja pieni tauko tässä kohdin oli oikein mukava. Tai itse asiassa olisi ollut ilman niitä kirottuja ampiaisia, joita mä pelkään melkein henkeni edestä!

Tässä kuitenkin vielä kuvia tuolta matkan varrelta. Ei voi kyllä maisemaa moittia. Mutta ampiaiset sais mun puolesta painua… No, jonnekin ihan muualle.

SAM_2167 SAM_2166 SAM_2163
Tästäpä ei sitten olekaan enää kuin lyhyt matka Ketunlossille, jonka jälkeen Lapinsalmen parkkipaikka taas jo häämöttää. Ja olihan se ihan hauska kokemus tuo losseilukin!

SAM_2182

Jokseenkin tältä se siis näyttää – Repoveden Ketunlenkki.

Maisema oli todella kaunis ja mun silmään kyllä aina niin natsaa tuo mänty-kallio-vesi – yhdistelmä. Ihan parasta Suomessa. Noita yksiä rappuja lukuunottamatta reitti oli todella helppo kulkuinen ja meidän seurueessa pärjäsivät hyvin niin koirat, lapsi kuin kaupunkilaiset aikuisetkin.

Päiväretki tälle lenkille ei siis todellakaan edellytä mitään huippukuntoa eikä erityisiä varusteitakaan. Sanoisin, että kyllä tämän vuoksi kannatti herätä!

*****

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Mika / Lähtöportti tiistai, 4 huhtikuun, 2017 at 20:24

  Olen jo jonkin aikaa miettinyt Repovedelle lähtemistä, ja tämä postaus lisäsi innostusta mukavasti! Tuo Ketunlenkki vaikuttaisi juuri sopivalta retkeltä ja kallioiset mäntymaisemat todellakin houkuttelee 🙂

 • Reply Laura / RIMMA + LAURA tiistai, 4 huhtikuun, 2017 at 23:22

  No kannatti kyllä herätä! Repovesi on huippu, parikin kertaa tullut jo käytyä siellä ipanan kanssa. Ekalla kertaa kiipesin myös Katajavuorelle nuo portaat elävä lisäpaino kantorepussa, Kyllä kävi urheilusta! 😀

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti torstai, 6 huhtikuun, 2017 at 18:52

   No sen voin kyllä uskoa! 🙂 Ja oli kyllä kiva paikka, ja luulen, että eiköhän mekin mennä toistekin. 🙂

  Leave a Reply