Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Aurinkorannan upea Estelle – unelmien juhliin ja laadukkaaseen lomaan

sunnuntai, 26 helmikuun, 2017

*Yhteistyössä Aurinkoranta/Estelle

Neljänkympin rajapyykki lähenee. Pidänkö juhlat vai käytänkö nekin rahat reissuun? Tässä kysymys, jota mietin ehkä 10 sekuntia. Enkä silloinkaan kovin tosissaan. Niin paljon kun mä matkustamista rakastankin, niin melkein yhtä paljon mä rakastan juhlia ja niiden järjestämistä. Ja mikäs sen parempi syy juhlaan kuin pyöreät vuodet!

Kun päätös juhlien järjestämisestä oli tehty, piti ensin tietysti löytää sopiva paikka niiden pitämiseen. Koska juhlissa aika menee aina ihan liian nopeasti enkä missään nimessä halunnut lähteä illan päätteeksi yökerhoon, oli niille löydettävä paikka, jossa saisi olla yötä. Täältä Lahden seudulta löytyy kyllä juhliinkin sopivia hienoja huviloita, mutta ei oikein tarpeeksi tilavia isoihin juhliin. Pitkällisen googleilun jälkeen löysin sitten onnekseni Aurinkorannan Estellen, jonka jälkeen mikään muu tila ei ollut edes vaihtoehto. Hieno, tyylikäs, hulppeat majoitustilat, lähellä Lahtea. Estellessä natsasi ihan kaikki. Ja kaiken kukkuraksi tilan paikalla on ennen ollut leirintäalue, jossa me perheen ja suvun kesken telttailtiin lapsuuden kesinä harva se viikonloppu. Jotenkin ajatus siitä, että pidän nyt nelikymppisenä matkabloggaajana synttärit samassa paikassa, jossa lähes nelkyt vuotta sitten olen aloittanut ”reissu-urani”, tuntui aika ihanalta. Suureksi ilokseni paikan omistaja vielä antoi myöntävän vastauksen yhteistyöehdotukselleni ja sain siten vuokrattua tilan alennettuun hintaan. Paikan varaus tehtiin jo hyvissä ajoin viime keväänä ja pitkin vuotta mä sitten hehkutin itsekseni sitä, että mulla oli juhlapaikka, ja ennen kaikkea ihan täydellinen sellainen! Tässä postauksessa esittelen teille tämän varsin hulppean tilan, joka sopii paitsi juhliin, myös erinomaisen hyvin tasokkaaseen lomaan.

Aurinkorannan Estelle sijaitsee Asikkalan Vääksyssä, Vesijärven rannalla noin 25 kilometrin päässä Lahdesta ja 125 kilometrin päässä Helsingistä. Tilan piha-alue on hyvin laaja ja oma hiekkaranta yksi Etelä-Suomen parhaimmista. Päärakennuksessa tilaa on hulppeat 580 neliötä ja vieraita Estelleen mahtuu kaikkiaan sata, yöpymään 16. Kesäaikaan vieraita voi majoittua myös pihan pikkumökkeihin ja kesällä käytössä on lisäksi erillinen pihasauna.
 
SAM_3947SAM_3949SAM_3957SAM_3953SAM_3952
 Kuten kuvista näkyy, on talossa kaksi kerrosta. Aloitetaan tilojen esittely alakerrasta, joka käsittää ison salin, keittiön, biljardihuoneen, kaksi wc:tä, kaksi saunaa pesu- ja pukutiloineen sekä yhden makuuhuoneen.

Kurkataan ensin vaikka keittiöön, joka on ihan täysin varusteltu. Estellessä on valmiina täydellinen astiasto 100 hengelle, kuin myös kaikki mahdolliset ruuanlaitto- ja tarjoiluastiat. Lisäksi löytyy maljakoita, tuikkukippoja, maljoja, ja kaikkea mitä sitä ikinä vaan tarvitseekaan. Juhlienjärjestäjän näkökulmasta siis todella huippua, koska mitään ei tarvitse tuoda kotoa mukana. Eikä erikseen ostaa tai vuokrata. Muutenkin Estellen keittiö on viimeisen päälle varusteltu, kylmätilaa on runsaasti ja uunejakin kaksi. Myös kahvinkeittimiä löytyy useampi. Tarjoiluja varten on myös oma iso erillinen pöytä, johon saa kätevästi kasattua vaikkapa noutopöydän ruuille. Näin tein itsekin. Lisäksi muualta talosta löytyy vielä erillisiä jää- ja juomakaappeja, joihin saa siis kylmään isommankin juhlaväen juomat.
 
SAM_3991
 Keittiö on suorassa yhteydessä saliin, joka tietenkin toimi juhlien päätilana. Meillä alkuilta meni pöydissä syöden ja seurustellen, myöhemmin ilta jatkui vähän reippaamman juhlinnan merkeissä tanssilattialla. Ihan huippua Estellessä oli se, että se on tilana jo itsessään niin juhlava, ettei se todellakaan kaipaa mitään erillisiä koristeluita. Pöydät katoimme ja se oli sitten siinä! Ja pakko on toki mainita myös ikkunoista auennut upea järvimaisema, joka myös toimii koristeena ihan sinällään. Kesällä saliin saa lisätilaa vielä liukuovet terasille avaamalla.
 
SAM_4002SAM_3996SAM_4191SAM_4105
 Mun juhlissa vieraita oli nelisenkymmentä ja ruokapöydiltä jäi salin toiseen päähän vielä hyvin tilaa tanssimista varten eikä pöytiä tarvinnut erikseen siirrellä tieltä pois. Ja tanssittua sitä tulikin! Itse lähdin nukkumaan neljän maissa, viimeiset jaksoivat aamu seitsemään! Että kyllä sitä vielä tässäkin iässä jaksaa!
 
SAM_4181SAM_4180
 Tuossa yllä olevassa kuvassa näkyykin sopivasti ovi biljardihuoneeseen, joten kurkataan sinne seuraavaksi. Myös tämä tila oli meillä illan aikana kovassa käytössä ja biljardiakin taisi tulla pelattua useampi erä. Lisätunnelmaa kaipaaville tästä huoneesta löytyy myös uuni polttopuineen.
 
SAM_4015 SAM_4019
 Bilishuoneen takaa löytyvät sitten Estellen saunatilat. Saunoja on kaksi, infrapuna ja tavallinen. Kummankin saunan yhteydessä on omat pukkarit ja suihkut. Saunatilat olivat oikein siistit ja myös täällä oli yksityiskohtiin kiinnitetty huomiota. Suihkuja oli useita ja saunoissa hyvin tilaa. Hiustenkuivaajatkin löytyivät talon puolesta ja pukkarissa oli oma pieni jääkaappinsa juomille. Ehkä hauskin yksityiskohta koko paikassa oli tuo infrapunasauna ja siellä ollut pieni pöytä, jolle olisi halutessaan saanut kasata pokeripöydän. Enpä ole ennen vastaavaan törmännyt! Me emme pokeria kuitenkaan tällä kertaa pelanneet, mutta saunat olivat miehillä käytössä niin illalla kuin aamullakin. Ja jos joltain meni aiemmin ohi, niin kerrataan vielä, että kesällä käytössä on tosiaan vielä erillinen rantasauna. 
 
SAM_4148SAM_4155 SAM_4159
 Tiedän, että nyt alkaa postauksella olla jo mittaa, mutta jaksakaa vielä, sillä nyt siirryttään yläkerran upeisiin tiloihin! Ja ennen makuuhuoneita vilkaistaan läpi ”yleiset tilat”. Jotkut ehkä huomasivatkin aiemmista kuvista, että salin ison kristallikruunun kohdalta tila on auki ihan yläkattoon saakka. Tässä kohti yläkertaa on eräänlainen parvi, josta löytyy ihanan kutsuvat oleskelutilat ja yksi pöytäkin lisää. Kyllä kelpaa juhlakansan täälläkin seurustella ja drinkkejään siemailla!
 
SAM_4124 SAM_4108 SAM_4118SAM_4125SAM_4119
 Toisessa päässä taloa on myöskin erillinen oleskelutila ja täältä löytyy myös tv.
 
SAM_4133SAM_4208SAM_4070
 Oleskelutilasta on käynti koko talon levyiselle terasille. Näin talviaikaan sille ei sinällään käyttöä ollut, mutta voin vaan kuvitella, kuinka ihanaa tuossa on kesällä istuskella järvelle katsellen…
 SAM_4197 SAM_4201
 Ja nyt sitten niihin makkareihin, joita Estellestä löytyy kahdeksan. Tai oikeastaan seitsemän ja yksi sviitti. Aloitetaan näistä jälkimmäisestä, jonka tietysti itselleni juhlakaluna otin oikeuden varata. Ja kyllä kelpasi tämän naisen ihanassa prinsessahuoneessa rankan juhlinnan päätteeksi nukkua. Kuten kuvista näkyy, sänky oli varsin hulppea. Ja ihana nukkua, ja lakanat laadukkaat. Tyynytkin oikein hyvät. Blogiani aiemmin seuranneet tietävät, että pidän sadesuihkuista, ja täälläkin sellainen ilokseni oli. Ja muutenkin oikein kiva kylppäri. 
 
SAM_4214 SAM_4046SAM_4051
 Muut talon makuuhuoneet olivat sviittiä hieman vaatimattomampia, mutta siis silti varsin ihania. Kalustukseen kuului sängyn lisäksi yöpöydät, vaatekaappi ja pöytä. Alakerran makuuhuoneessa on lisäksi tv. Osa huoneista on sisustettu punaisen sävyin, osa sinisen, harmaan ja turkoosin. Sisustus miellytti kovasti myös näissä ja huoneet olivat hillityn tyylikkäitä. Pidin paljon myös yksityiskohdista, kuten vanhoista kauniista kalusteista ja valaistuksesta. Ihanaa oli erityisesti se, että kaikissa huoneissa on omat kylpyhuoneet suihkuineen ja vessoineen. Ja, että kaikkiin huoneisiin kuuluu pyyhkeet ja lakanat. Tässä mielessä majoitustilat ovat kyllä ihan hotellitasoa. Halutessaan kaikkien huoneiden ovet saa myös lukkoon, mikä oikein isoissa juhlissa voi olla ihan hyvä juttu.
 
SAM_4141SAM_4102SAM_4087 SAM_4083
 Tällaisissa puitteissa sitä meikäläinen siis juhlansa vietti. En voi olla kuin tyytyväinen. Ja enemmänkin. Kaikki oli ihan täydellistä. Nämä kertakaikkisen upeat tilat, pitopalvelun erinomainen ruoka, hyvät juomat, ihana trubaduuri, ihanat ihmiset. Ihanat lahjat ja puheet, loistava tunnelma ja juhlintaa aamuun saakka. Ihanaa siis aivan kaikki! (No okei, aamulla ei ollut ihan paras olo…!) Näiden muistojen lämmittäessä on hyvä suunnata uudelle vuosikymmenelle!

Yhteistyöpostauksia kirjoittaessa sitä aina vähän ahdistuu, jos paikasta ei keksi mitään huomautettavaa. Koska sitten kaikki ajattelee, että postaus on pelkkä maksettu mainos. No, tämä ei todellakaan ole sellainen, mutta mitenkään mä en kyllä pysty mitään kritiikkiä esittämään. Paikka oli ihan täydellinen, mitään ei puuttunut. Kaikkea oli ajateltu. Mitään ei tarvinnut siivota, sunnuntaina sai olla niin pitkään kuin halusi. Vieraat kehuivat ja viihtyivät. Ylisanoja ei vaan voi välttää. Ainoa miinuspuoli oli se, ettei täältä todellakaan olisi halunnut lähteä pois!

Entä mitä kaikki tämä sitten maksaa? Näin talviaikaan yksi vuorokausi Estellessä maksaa 1600 euroa, toinen 700 lisää. Tästä eteenpäin lisävuorokaudet kustantavat 290 euroa. Kesällä hinnat ovat hieman korkeammat, mutta tuolloin tilaakin on käytössä enemmän. Juhlapaikkana Estelle ei siis sinänsä ole ihan halvimmasta päästä, mutta eipä sen näin hienona paikkana pidäkään olla. Ja kaikkihan on myös suhteellista. Tila on todella hulppea ja kaupan päälle siellä voi vielä majoittuakin tasokkaasti. Eikä täällä tosiaan tarvitse vilkuilla kelloa, että monelta pitää alkaa siivoamaan ja poistua paikalta. Vertailun vuoksi tuon esiin, että eräs toinen oikeinkin kiva juhlapaikka, jota netistä katselin, olisi maksanut 800 euroa ilta ja sieltä olisi pitänyt poistua klo 24. Tila oli kaunis, mutta aika pieni, eikä siellä siis mitään majoitustiloja ole. Itse olisi pitänyt myös siivota. Ja jatkoille olisi pitänyt mennä sinne yökerhoon, jossa en olisi viihtynyt lainkaan. Tai sitten vuokrata jatkopaikaksi jokin pienempi huvila, joka taas olisi maksanut lisää. Joten siis kuitenkin loppupeleissä, Estellessä on ainakin mun mielestä hinta-laatusuhde enemmän kuin kohdillaan ja rahoilleen todellakin saa vastinetta, ihan joka sentille. Jos sitten taas Estelleä miettii vaikkapa kaveriporukan viikonlopun viettoon, niin hinta ei todellakaan ole paha. Tuon talviajan hinnan 2300 kun jakaa 16:sta, niin hintaa jää kahdelle yölle 145 euroa/hlö tai vajaat 300 euroa/pariskunta. Eli ei yhtään sen kalliimpaa kuin kaksi yötä hotellissakaan. Itse olisin valmis maksamaan tämän milloin tahansa.

Lisää Estellestä sekä Aurinkorannan muista juhlatiloista ja vuokrattavista mökeistä voi lukea nettisivuilta: http://aurinkoranta.fi/

 

Kiitellyt olen kaikkia jo moneen kertaan, mutta tehdään se nyt vielä kerran ja ihan näin ”virallisesti”:

Kiitos Aurinkoranta, kiitos ystävät ja perhe – Te teitte päivästäni ihan täydellisen! <3

 
 


Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply miraorvokki sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 11:57

  Herranjestas!! AIVAN TÄYDELLINEN PAIKKA! 😀 Mä haluaisin pitää juhlat vaan juhlimisen ilosta tuolla, aivan huikean näköinen maja! Ai että, teillä on varmasti ollut ihanat juhlat.

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti tiistai, 28 helmikuun, 2017 at 17:51

   Oli kyllä, ihanat juhlat ja ihana paikka <3 Kaikki ihan "mä en kestä- luokkaa" 🙂 Oon kyllä ikionnellinen, että sain kaiken tämän kokea. <3

 • Reply sarsa/ pohjoistuuli puhaltaa sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 15:52

  Hieno paikka! Ja ihan huippua että tuonne voi majoittua.

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 19:05

  Todella kivannäköinen paikka tuo! Ei yhtään hassumpi paikka pitää kinkerit. Vähän haasteellinen sijainniltaan, mutta kaipa sitä ystävät tuonnekin saisi tulemaan. 🙂

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti tiistai, 28 helmikuun, 2017 at 17:58

   Eikös ookin! 🙂 Ja ihan varmasti saa tulemaan, on sitä itsekin kauemmaskin juhliin lähdetty! 🙂

 • Reply Merituuli sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 19:36

  Majoittuminen on meilläkin juhlissa tärkeää kun ystävät tulevat eri puolilta Suomea. Kaunis paikka. Tuo on muuten myös kiva että paikka on itsessään niin juhlava ettei erillistä koristelua tarvita. Me olemme myös kovia juhlimaan, myös järjestämispuolella. On ihanaa saada ystäviä kokoon ja nauttia!

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti tiistai, 28 helmikuun, 2017 at 18:04

   Niinpä, juhlat ystävien kanssa on kyllä parhautta! <3 Ja sitten kun paikkaan voi jäädä yöksi, ei kaikki ole ihan hetkessä ohi vaan yhdessä olo jatkuu vielä aamullakin 🙂 Ja tosiaan on kyllä hyvä tuo, ettei koristeita tarvita, Helpottaa paljon, ja oikeasti säästää myös rahaa.

  Leave a Reply