Kreikka

Kreikan upea Santorini – koe ainakin nämä

tiistai, helmikuu 14, 2017

 
Kreikan Santorinia on sanottu jopa maailman kauneimmaksi saareksi ja tähän on helppo yhtyä. Maisemat saarella ovat todellakin ainulaatuiset ja upeat, ja puitteet myös ihanan romanttiset. Ei ihme, että saari on myös häämatkalaisten suosiossa! Tästäpä sainkin sitten idean koostaa teille näin Ystävänpäivän romanttisissa fiiliksissä parhaat vinkkini tälle upealle saarelle, joka ehdottomasti kannattaa kokea ainakin kerran elämässä!
 
UPEA PÄÄKAUPUNKI FIRA

Santorinia on siis maailman kauneimmaksikin sanottu ja ehdottomasti nostan samaan kastiin saaren pääkaupunki Firan, jota uskallan sanoa yhdeksi maailman kauneimmista kaupungeista. Fira on rakentunut ihan kalderan reunalle ja näkymät sieltä merelle päin ovat todellakin henkeäsalpaavan upeat. Se hetki, kun ensi kerran näin tämän upean maiseman, on mulla erittäin hyvin muistissa vieläkin. Ihan tuli kylmät väreet, vaikka ilma olikin ajoittain jopa tukalan kuuma. Suosittelen todella lämmöllä käymään – istumaan drinkille näköalabaariin, kuljeksimaan kapeille kujille, ihailemaan ainulaatuista maisemaa. Ja jos shoppailu innostaa, niin saaren parhaat ostosmahdollisuudet löytynevät myös täältä.

Lue lisää:
Ihana Fira – maailman kauneimman saaren pääkaupunki

SAM_4857SAM_4916SAM_4911SAM_4920
 
POSTIKORTTIMAISEMIEN IHANA OIA

Ja jos Fira on yksi maailman kauneimmista kaupungeista, on Oia yksi maailman kauneimmista kylistä. Ja ehdottomasti kaunein kylä, jossa itse olen koskaan käynyt! Täältä löydät monesta postikortistakin tutut huikean upeat maisemat ja sen kuuluisan tuulimyllyn myös. Ja sitten on vielä se auringonlaskukin, jota myöskin on maailman kauneimmaksi sanottu. Itse  en ihan pysty jälkimmäiseen yhtymään, mutta muuten hehkutan isosti Oian puolesta. Niin on nätti, että huh huh! Majoitushan täällä maksaa maltaita, mutta mä niiiiiiiin kovasti toivon, että joskus vielä pääsen tänne edes muutamaksi yöksi johonkin unelman ihanaan hotelliin. Ja romanttisesti miehen kanssa ihan kahdelleen! (Että vink, vink vaan tänne kotipuoleen!)

Lue lisää:
Illallinen ja auringonlasku Oiassa
Postikorttimaisemien Oia

SAM_4953SAM_4948SAM_4964SAM_4969
 
UUTTA PERSPEKTIIVIÄ MERELTÄ KÄSIN

Käynnit Firasssa ja Oiassa saattavat joillekin olla vinkkeinä osin itsestään selviäkin, mutta mereltä käsin saarta on harvemmin kuvattu. Mun kolmas ja tällä erää viimeinen vinkki on lähteä meriretkelle ja nähdä upeat vulkaaniset maisemat eri perspektiivistä. Sen lisäksi, että kuumalla säällä päivä merellä on muutenkin mukava, antaa se mahdollisuuden nähdä Santorini toisenlaisesta näkökulmasta. Maisemat ovat karut, mutta siltikin ehdottoman kauniit. Eikä vastaavia ihan heti ainakaan Välimerellä taida vastaan tulla.

Lue lisää:
Meriretki Santorinin kuumaisemissa

SAM_5227SAM_5267SAM_5249SAM_5205
 
Uskallan väittää, että monet matkustavat Santorinille juurikin näiden upeiden maisemien vuoksi. Näin teimme itsekin. Ja onnistuuhan Santorinilla toki myös rantaloman vietto, siitä kiinnostuineille juttua enemmän postauksessa Santorinin Kamari ja muutama ravintolavinkki. 

Santorini on kirkkaasti yksi kauneimmista paikoista, mitä nähtyä on tullut eikä se todellakaan suotta ole mukana kaiken maailman ”places to see before you die -listoilla”. Eli jos siellä joku vielä pohtii, onko saari todella kaiken hehkutuksensa arvoinen, niin kyllä, on se! Suosittelen itsekin etenkin pariskunnille, mutta kyllä se toimii toki muutoinkin! Kunhan vaan meette -yksin, kaksin tai vaikka isommallakin porukalla!

 

”””

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply sari/ matkalla lähelle tai kauas tiistai, helmikuu 14, 2017 at 21:01

    Voi kyllä pääsin hetkeksi lähelle haavettani. Noihin maisemiin on pakko vielä päästä!

  • Leave a Reply