Kotimaa

Ihastuttava Hotel Haven – lämminhenkistä luksusta arkeen ja juhlaan

sunnuntai, helmikuu 5, 2017

*Yhteistyössä Hotel Haven.

 
2017. Tässä vuosi, jota on odotettu! Vuosi jää historiaan Suomen juhlana, mutta sen lisäksi se on erityinen juhlavuosi myös minulle henkilökohtaisesti. Tässä kuussa mulle tulee täyteen ikää pyöreät 40, marraskuussa taasen juhlimme mieheni kanssa 10 yhteistä aviovuotta. (Ainakin näillä näkymin!) Blogiani aiemmin seuranneet tietävät, ettei viime vuosi mennyt mitenkään mukavissa merkeissä ja kaiken tuon kurjuuden jälkeen olen todellakin päättänyt ottaa tästä vuodesta kaiken ilon irti. Toteuttaa unelmia. Juhlia läpi vuoden!

Lähtökohtaisestikin haluan reissuillani majoittua laadukkaissa hotelleissa, ja koska nyt on siis ihan erityinen juhlavuosi, halusin sen myös alkavan arvoisissaan puitteissa. Tämän vuoden ensimmäinen kunnon matka mulla oli perinteinen messumatka Helsinkiin ja reissulle majoitusta etsiessäni otin yhteyttä Kämp Collection Hotels’ien markkinointiin. Sovimme yhteistyöstä ja pääsin yöpymään ihanaan Hotel Haveniin kolmeksi yöksi alennettuun hintaan. Messumatkaa olen aina odottanut innolla, mutta tästä johtuen tänä vuonna vielä himpun verran entistä enemmän. Tiesin, että tulisin yöpymään yhdessä Suomen hienoimmista hotelleista enkä paljon parempaa alkua olisi vuodelle voinut toivoa.

Hotel Haven sijaitsee siis Helsingissä, Unioninkadulla ja ihan Kauppatorin kupeessa. Melkein meren rannalla, kaupungin keskustassa. Sijainniltaan se on siis mitä mainioin ja kauemmaskin pääsee kätevästi läheisiltä ratikkapysäkeiltä. Sen lisäksi, että Haven on osa Kämp Collection Hotels’eja, kuuluu se myös kansainväliseen Small Luxury Hotels of the World -ketjuun, johon se pääsi mukaan ensimmäisenä hotellina Suomesta.
 SAM_3820SAM_3822
 Hotellin yleiset tilat henkivät luksusta, mutta hyvin lämminhenkistä sellaista. Tilat ovat suhteellisen pienet, mikä teki niistä oikein kodikkaat, arvokkuutta kuitenkaan menettämättä. Sisustuksen lämpimät sävyt miellyttivät mun silmää ja yllättäen myös koira-aiheet! Työn tehnyt sisustussuunnittelija lienee ilmeisemmin koiraihmisiä myös! Vastaanotto hotellilla oli lämmin ja palvelu muutenkin erinomaista läpi koko vierailun.
 SAM_3807SAM_3796 SAM_3799SAM_3812SAM_3870
 Haveniin on juuri tehty remonttia, jonka myötä sieltä löytyy 60 upouutta huonetta. Minä pääsin majoittumaan näistä yhteen, luokitukseltaan Grand Deluxe huoneeseen. Ja kylläpä se olikin kaunis! Ja ihanan tilava! Sängyn lisäksi huoneessa oli erillinen oleskelutila, hyvin tilava eteinen ja kaiken kruunasi tyylikäs kylpyhuone. Erityisen paljon pidin vanhoista ikkunasyvennyksistä, jotka tekivät huoneen mukavan persoonalliseksi. Niin ja olihan mulla oikein kaksi telkkaakin! Mitään huonoa sanottavaa mulla ei hotellista sinällään ole, mutta kaksi asiaa mua hieman häiritsi. Toisesta asiaa tuonnempana, tässä kohdin annan pienen miinuksen tuolle mustalle lasipöydälle. Tai en tiedä pitääkö sitä moittia pöytää vai itseään, mutta siis melkoinen sormenjälki magneetti tuo pöytä kyllä oli. Ja löysin itseni pyyhkimästä sitä kerran jos toisenkin. Eli tässä mielessä materiaalin valinta ei ehkä ollut kaikkein onnistunein. Sinällään ihan oma valinta tietenkin, mutta mua jäljet vaan häiritsee niin paljon, etten yksinkertaisesti voi antaa niiden olla. Mutta en tietenkään antanut näin pienen yksityiskohdan sen suuremmin häiritä, vaan ikionnellisena nautin tästä mun ihanasta huoneesta todellakin alusta loppuun!
 SAM_3747 SAM_3678 SAM_3685SAM_3681SAM_3665
 Huoneen sänky ansaitsee todella isot plussat, ja enemmänkin. Sänky oli kirkkaasti paras, jossa olen ikinä nukkunut ja nyt kyllä entinen suosikki joutuu kärkisijastaan luopumaan. Sänky oli juuri sopivan jämäkkä, lakanat ihanan ylelliset ja tyynyt suorastaan taivaalliset! Todellakin parhaat ikinä. Monesti sitä reissusta kotiin palatessa on onnellinen takaisin omaan sänkyyn päästessään, mutta ei tällä kertaa… Meillä on oikeasti oikein hyvä, ja melko uusikin sänky kotonakin, mutta silti… mä niin haluan tuohon sänkyyn takaisin! Voitte ehkä arvata, miten ihanaa tuohon oli itsensä aina pitkän messupäivän päätteeksi pitkälleen laittaa…
 
SAM_3651SAM_3642 SAM_3750
 Pidin todella paljon myös kylpyhuoneesta, joka oli oikein tyylikäs. Ja ihanan iso myös. Toisesta päästä huonetta löytyi suihku sekä erillinen kylpyamme, toisesta taso ja wc. Plussat jälleen sadesuihkusta sekä siitä, että suihkut olivat erilliset eli perussuihkuttelua ei tarvinnut hoitaa ammeessa seisten. Yhtenä iltana ehdin kyllä oikein kylpyynkin ja väsynyt kroppa kiitti tästäkin! Jälleen on pakko kehua tekstiilejä, sillä myös pyyhkeet olivat todella ylelliset ja myöskin ihan parhaat ikinä. Paksut, mutta silti niin unelman pehmeät. Enpä ole ennen ymmärtänyt, että pyyhkeitäkin voi oikeasti jäädä ikävä! Aiemmin mainitsin, että kaksi asiaa saa multa pieniä miinuksia ja niistä jälkimmäinen liittyy kosmetiikkatuotteisiin. Niistä mun on ihan pakko on todeta, etten pitänyt niiden voimakkaasta tuoksusta lainkaan. Tämä ei sinällään minua haitannut, koska kannan aina kaikki omat putelit mukana, mutta jos olisin ollut huoneeseen kuuluneiden varassa, olisin ollut hieman pulassa. Makuasioita tietysti nämäkin, mutta ehkä jotkut hieman miedommin hajustetut tuotteet voisivat hotelleissa olla järkevämpi valinta. Kiva yksityiskohta kylppärissä sitten taas oli kaiutin, jota kautta tv:n sai kuulumaan myös tuonne. Käytin, etenkin aamuisin!
 
SAM_3718SAM_3721SAM_3728SAM_3710
 Omien laskujeni mukaan Haven on tähän mennessä saanut kolme ykkössijaa mun listoilla (paras sänky, parhaat vuodevaatteet, parhaat pyyhkeet) eikä
suitsutus tähän vielä suinkaan lopu! Aamupala Havenissa tarjotaan Carl Ludwig Engelin suunnittelemassa Sundmanin talossa, joka on Helsingin toiseksi vanhin säilynyt kivitalo ja siten myös historiallisesti merkittävä. Aamupalalle kuljetaan hotellin takapihan poikki ja muutama kymmenen metriä pitää siis kävellä ulkona. Tämä tiedoksi, jos vaikka kovin kylmällä ilmalla on liikenteessä. Itse aamupala Havenissa onkin sitten elämys itsessään. Ainakin näin talviaikaan oli todella tunnelmallista astella vielä pimeän aikaan vanhan talon ovesta sisään, hämärään kauniiseen portaikkoon, jossa on punainen matto ja kynttilöitä lyhdyissä valaisemassa. Tässä kohdin ei ihan tuntunut siltä, että on hotellin aamupalalle menossa! Perillä rappujen yläpäässä vastassa oli äärimmäisen kaunis ruokasali ja kauniisti katetut noutopöydät. Myös täällä paloi pöydillä kynttilät ja koko paikka jotenkin huokui ihanan rauhallista tunnelmaa. Yhtenä aamuna mua jopa hieman hymyilytti, kun pariskunta naapuripöydässä kuiski toisilleen.
 SAM_3760SAM_3846 SAM_3777
 Myös ruokaa on pakko ylistää. Valikoima ei sinällään ollut valtaisa, mutta ruoka sitäkin maistuvampaa. Itse tehdyt taivaallisen hyvät karjalanpiirakat, paras munakokkeli ikinä, ihanat marjat ja hedelmät. Tiestysti myös pekoni. Ja croissantit. Tässä mun suosikit. En edes kehtaa kertoa, kuinka monta karjalanpiirakkaa mä ehdin kolmena aamuna syödä!
 SAM_3763SAM_3771 SAM_3837 SAM_3848
 Mä en itse todellakaan ole mikään aamuihminen ja aikaisin aamulla kaipaan juurikin vain rauhaa ja hiljaisuutta. Täällä mun sielu todellakin lepäsi ja ikkunoista auennut kaunis näköala Kauppatorille ja merelle vielä kruunasi kaiken. Viimeisenä aamuna mä istuin aamupalalla tunnin enkä sittenkään vielä olisi halunnut lähteä. Ja kyllä, ikävä on tännekin… Erinomainen aamupala hienossa salissa, kynttilän valo, talvinen upea auringonnousu Kauppatorilla, rauhallinen tunnelma. Aika lailla täydellistä!
 
SAM_3862

 

Lämminhenkinen ja kodikas. Ylellinen ja tyylikäs. Kaikinpuolin aivan ihana. Sellainen on Hotel Haven. En voi muuta, kuin suositella lämmöllä. Erityisen hyvin hotelli sopii mun mielestä pariskunnille, mutta erinomaisesti viihdyin kyllä itseksenikin! Vaikka messuilla aina ihan huippu kivaa onkin, ovat päivät myös pitkiä ja rankkoja. Paljon kävelyä ja seisoskelua, puhumista aamusta iltaan, välillä myös valvomista ja vähän juhlintaakin. Täältä oli hyvä lähteä uuteen päivään kunnolla levänneenä (ja ruokittuna!), ja tänne oli todellakin ilo iltaisin palata.

Täydellinen turvasatama rauhoittumiseen ja lepoon. Luksusta kiireen keskellä. Sellainen oli minun Havenini tällä kertaa. Ehdottomasti haluan palata vielä myös mieheni kanssa ja kokea kunnolla paikan romanttisenkin puolen. Hotel Haven (ja karjalanpiirakat) – me todellakin tapaamme vielä!

 

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, helmikuu 5, 2017 at 19:09

  Ompa ihanan näköinen aamiainen näköaloineen! Haven on vielä kokematta, mutta sillä kuuluisalla to-do listalla 🙂
  Mun on muuten pakko mainita, että Kämpissä oli myös noita Elemis-tuotteita ja en pitänyt sitten yhtään. Hiusten hoitoaine oli ainoa ok, mutta kaikki muut oli tuoksultaan todella voimakkaita ja hyvin ”miehisiä” tuoksuja. Kaikissa muissa hotelleissa suihkusaippuat ovat olleet neutraalimpia ja unisex-tuoksuisempia kuin Kämpin hotelleissa. Mutta se tosiaan oli ainoa negatiivinen asia koko vierailulla Kämpissä, ja oli mullakin myös omat shampoot matkassa 😀

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti maanantai, helmikuu 6, 2017 at 17:55

   Tätä on kyllä helppo lämmöllä suositella! 🙂 Mulla puolestaan Kämp vielä kokematta, mutta joskus vielä! 🙂
   Tuo miehinen kuvaa kyllä hyvin munkin mielestä tuota tuoksua. Viime vuonna yövyin Kluuvin Glo hotellissa, ja siellä ei tätä sarjaa ainakaan tuolloin ollut. Neutraalimmat olisivat kyllä parempi, ja useammalle sopiva valinta. Vaikkakin varmasti monet näistäkin pitävät! 🙂

  Leave a Reply