Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yhdysvallat

Viisi syytä matkustaa ihanaan Miamiin

sunnuntai, 2 lokakuun, 2016

 
Jos Tallinnaa ja Tukholmaa ei lasketa, on maailmassa tällä erää vain kaksi kohdetta, joissa olen käynyt useammin kuin kerran. Toinen näistä on upea Rooma, ja toinen ihana Miami. Jos tuo yläpuolelta löytyvä ihana rantamaisema ( ja netissä koko ajan eteen tulevat huiput lentotarjoukset!) ei vielä innosta kaupunkiin lähtemään, tulee tässä nippu syitä siihen, miksi ehdottomasti suosittelen. Ja tykkään!

 
SAMASSA PAKETISSA RANTA + SUURKAUPUNKI

Maailmasta ei taida kovin montaa suurkaupunkia löytyä, missä sekä ranta- että kaupunkiloman voi helposti yhdistää. Miamissa se on mahdollista. Jos Miami Beachin rantaelämä ei joka päivä, tai koko päivää, jaksa innostaa, löytyy upea Miami Downtown pilvenpiirtäjineen läheltä. Ihan huippua! Mulle molemmat, kiitos!

Kiinnostuneille lisää rantakuvia, ja hyvä vinkki rantahotellista löytyy postauksesta -> The Palms Hotel & Spa

SAM_3414SAM_3683SAM_2394SAM_2327

 

HUIKEAT SHOPPAILUMAHDOLLISUUDET

Ja viihtyi sitä sitten paremmin tuolla Beachillä tai Downtownissa, löytyy kummastakin ihan huippuja shoppailumestoja. Isoja ostareita täällä riittää, ja varsin kivoja sellaisia. Oma suosikkini on viihtyisyytensä vuoksi  South Beachiltä löytyvä Lincoln Road Mall, mutta tosi shoppailuun soveltuu parhaiten läheisestä Sunrisestä löytyvä Sawgrass Mills, Yhdysvaltojen suurin outlet ostari. Ja sitten on vielä Dolphin Mall ja Aventura, ja lukuisia muita… Vaihtoehdot ei ihan heti kesken lopu, rahat ehkä ennemmin!

Jos shoppailu ja nuo ostarit kiinnostaa, suosittelen lukemaan myös niistä tekemäni erillisen postauksen Shoppailuvinkkejä Miamiin. 

SAM_3533 2

 

IHANAT ART DECO RAKENNUKSET

Ja sitten ollaan taas Beachin puolella ja sen kuuluisimmalla Souht Beachin alueella. Täältähän löytyy maailman suurin art deco rakennusten keskittymä ja toinen toistaan hauskemman näköisiä taloja. Nää on oikeesti kivoja ja näistä tulee hyvälle mielelle! Eikä tällaista muista rantamestoista varmasti löydy. Maisema on tuttu myös monesta postikortista ja julisteesta, mä suosittelen näkemään myös ihan livenä!

SAM_3729SAM_3730SAM_3731

 

MAAILMANLUOKAN URHEILUTAPAHTUMAT

Jos rantaelämä, shoppailu eikä arkkitehtuuri saa vielä lentolippua ostamaan, tai matkakaveria innostumaan, niin miten olis urheilu? Ja Amerikan malliin? Miami Heat, Miami Dolphins, Florida Panthers, Miami Marlins – eli siis NBA, NFL, NHL ja MLB ovat kaikki täällä käden ulottuvilla. Olettaen siis tietysti, että kausi on käynnissä. Itse kaksi Miami Heatin peliä kokeena, voin lämmöllä suositella niillekin, joita itse urheilu ei ehkä niin innosta. Hyvä meininki ja kiva kokemus. (Ja kaljaa saa juoda katsomossa!)

SAM_2425SAM_3595

 

LOMAAN ON HELPPO YHDISTÄÄ IKIMUISTOINEN RISTEILY

Miamissa, jos missä, on lomaan helppo yhdistää ihana risteily. Täältä koko maailman varsinaisesta risteilypääkaupungista lähtee eri pituisia risteilyitä Karibialle ja Bahamalle päivittäin. Itse olen molemmilla Miamin reissuilla yhdistänyt matkaan risteilyn ja lämmöllä voin suositella! Ranta, suurkaupunki, meri, hieno laiva, ihanat Karibian saaret… Tällä yhdistelmällä saat kaikki!

Syitä siihen miksi mä niin kovasti tykkään risteillä, löytyy postauksesta 7 hyvää syytä lähteä (Karibian) risteilylle.
Jos taas lähtöpäätös on jo tehty, kannattaa katsoa nämä:
Kokemuksia Karibian risteilyjen kohdesatamista, osa 1 (läntinen Karibia)
Kokemuksia Karibian risteilyjen kohdesatamista, osa 2 (itäinen Karibia)

Charlotte Amalie

 

Tässä sitä olikin Miamia, ja vähän siinä sivussa Karibiaakin! Mutta siis hieno ranta, hieno kaupunki, mahtavat shoppailumahdollisuudet, hieno arkkitehtuuri, tekemistä ihan laidasta laitaan. Aika harva lomakohde pystyy tätä kaikkea samassa paketissa tarjoamaan. Eikä unohtaa pidä myöskään ruokaa, joka tästä postauksesta nyt tällä kertaa sinällään jäi pois. Mutta uskokaa, että sitäkin riittää ja tarjonta on sellainen kun tämän kokoisessa kaupungissa nyt odottaa voi. Tähän kun vielä lisätään tänä vuonna näkyneet ihan huippu edulliset lentotarjoukset niin…

 

———————————————–

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle sunnuntai, 2 lokakuun, 2016 at 12:05

  Miami on kyllä monipuolinen. 🙂 Nyt on todellakin niin halpoja lentotarjouksia sinne, että kannattaa kyllä mennä, jos yhtään houkuttelee. Mekin ollaan käyty Miamissa pariin otteeseen ja voisin mennä (epäilemättä menenkin) vielä kolmannen ja varmaan neljännenkin kerran. Me tosin aina lähdemme kaupungista pois, koska lähistöllä on niin paljon kaikkea, mutta tulee siellä Miami Beachillakin yleensä aina vierailtua. 🙂 Miinusta tulee kyllä hintatasosta. Ei ole ihan edullisimpia kaupunkeja, joskaan ei kalleimpiakaan.

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti maanantai, 3 lokakuun, 2016 at 17:50

   Kyllä, nyt todellakin kannattaa! Ja sama homma täälläkin, varmasti kaupunkiin vielä menemme. Toivotaan, että tällaisia hintoja tullaan näkemään myös tulevina vuosina! 🙂 Me taasen ollaan pyöritty aika lailla tuolla Miamin alueella, mutta ehdottomasti ympäristökin kiinnostaa. Everglades on vielä näkemättä, ja nyt etenkin Key West houkuttelee… Ja samaa mieltä oon myös hinnoista. Osin juuri siksikin kannattaa ainakin pidemmillä reissuilla miettiä lisäksi risteilyä, jossa on suhteessa paljon edullisempaa olla kuin maissa.

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani sunnuntai, 2 lokakuun, 2016 at 20:14

  Mieheni juuri eilen sortui halpaan lentotarjoukseen ja osti meidän perheelle lennot Miamiin kevätlomalle 😀 Olipa hauska lukea näitä vinkkejäsi ja varmasti palaan näihin uudestaan lähempänä reissuamme.

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti maanantai, 3 lokakuun, 2016 at 17:55

   Ihana kuulla, tämäpä sattui sitten sopivasti! 🙂 Ja hyvän valinnan olette tehneet, varmasti hieno reissu tiedossa! Ihanaa matkan odotusta ja suunnittelua! 🙂

 • Reply Susanna maanantai, 3 lokakuun, 2016 at 00:01

  Hyvät kuvat ja mielenkiintoinen kohde.
  Kaupunki+rantakohteita löytyy kun jaksaa etsiä esim. Barcelona, Venetsia (lähellä useita rantakohteita), Rooma (kestää noin 30-60 minuuttia mennä Lazion rantakaupunkeihin), Napoli (josta voi ottaa lautan/katamaraanikuljetuksen vaikka Caprille)

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti maanantai, 3 lokakuun, 2016 at 18:03

   Kiitos Susanna 🙂
   Ja kyllä tosiaan kaupunki+rantakohteita löytyy, vaikkakin pakko on todeta, että itse en ainakaan noita Italian kaupunkeja miellä ihan Miamin veroisiksi suurkaupungeiksi, joihin tässä viittasin. Mutta siis ihanaa, että näitä kohteita on, ne kun usein on juurikin niitä parhaita! 🙂

  Leave a Reply