Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kroatia

Satumaisen kaunis Krkan kansallispuisto

keskiviikko, 15 kesäkuun, 2016

 

Krkan kansallispuisto upeine vesiputouksineen on yksi koko Euroopan kauneimmista vesipuistoista, ja se on myös yksi niistä paikoista, joiden näkeminen on mulla ollut haaveissa jo pitkään. Kun matka Kroatiaan ja Igraneen talvella varattiin, oli alusta asti selvää, että tänne me todellakin mennään! Krkaan pääsee luonnollisesti reissaamaan omatoimisesti joko bussilla tai autolla, ja sitten myös valmiilla retkillä. Me valittiin tällä kertaa jälkimmäinen ja lähdettiin reissuun Finnmatkojen kautta ostetulla kansainvälisellä retkellä. Bussimatka Igranesta Krkaan kesti reilut pari tuntia ja ennen puistoon menoa teimme pienen pysähdyksen Sibenikin kaupungissa. Mutta nyt ei Sibenikistä sen enempää, vaan mennään suoraan itse asiaan.

Heti puistoon saavuttaessa on virtaava vesi läsnä ja ihana vihreä satumetsä ympärillä. Palveluita puistosta löytyy ravintoloista matkamuistomyymälöihin ja osa niistä on tuolla puiston sisäänkäynnin luona, osa  kävelyreitin varrella. Meitä ei tässä kohdin matkamuistot jaksaneet innostaa vaan pikaisen vessareissun jälkeen oli jo pakko päästä nopeasti sukeltamaan tuohon houkuttelevaan satumetsään! Vaikka ei sillä, hyvältä ne maiset näyttivät jo täälläkin!

KrkaKrka

Puistossa kuljetaan puusta rakennettua polkua pitkin, veden solistessa ympärillä oikeastaan ihan koko ajan. Tällaiselle ”vesifanille” kokemus oli kyllä ihan huippu, ja sanoin noita tunnelmia on vaikea kuvata. Ainakin mun kirjoitustaidoilla. Mutta sen sanon, että paikka on kirkkaasti kaunein paikka, jossa ikinä olen käynyt! Saiskohan tänne muuttaa asumaan?

Krka Krka Krka Krka Krka Krka Krka

Suunilleen kävelyreitin puolessa välissä tulee vastaan puiston upeat vesiputoukset. Halutessaan tuonne saa myös pulahtaa uimaan, ja kiva nurmialuekin löytyy pidempään päivän viettoon. Täältä kohdin löytyy myös ravintola, jäätelö- ja vohvelikojut sekä vessa. Me kävimme tänne päästyämme ravintolassa lounaalla, ja ilokseni voin todeta, että ruoka oli hyvää, hintataso kohtuullinen ja palvelukin nopeaa. Rahastuksen makua ei siis ollut, paitsi että vessa oli täällä maksullinen. Varatkaa siis pientä rahaa matkaan. Mutta tärkeintä oli tietty nämä upeat putoukset! Huh, huh, mitkä näkymät! Sanoinko mä jo, kuinka kaunista täällä oli?

Krka Krka Krka Krka Krka Krka Krka Krka Krka Krka

Vaikka putouksia olisi ollut ihana jäädä  katselemaan pidemmäksikin aikaa, ei se tässä kohdin ollut vaihtoehto ja retkibussiinkin oli ehdittävä takaisin. Matkan oli siis valitettavasti jatkuttava, mutta tuolla reitin loppu päässä pääsimme onneksi vielä näkemään putoukset ylhäältä päin. Varsin vaikuttava näky tämäkin! En vaan kestä tätä kauneutta!

Krka KrkaKrkaKrkaKrka

Tällä retkellä meillä oli aikaa olla puistossa kolme tuntia ja siinä ajassa me ehdittiin oikein hyvin kiertää kävelykierros ja syödä matkan varrella lounaskin ihan kaikessa rauhassa. Ja ennen bussin lähtöä ehdittiin vielä piipahtaa terassillakin! Ja edelleen, maisemat olivat enemmän kuin kohdillaan! Ei pöllömpi terassimaisema täällä!

KrkaKrka

Suunnilleen tämän näköinen puistokierros oli meillä. Ja jos jollekin jäi vielä epäselväksi, niin todellakin kannatti lähteä ja lämmöllä suosittelen! Ja koska valokuvissa paikka ei missään nimessä näytä samalta kuin paikan päällä, koostin teille vielä pienen videonkin. Saanko viimeistään tällä teidät vakuutettua ja mukaan näihin mun hehkutus fiiliksiin?


 

Pysy matkassa mukana
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa keskiviikko, 15 kesäkuun, 2016 at 19:49

  Mun odotukset vaan nousee tämän jutun myötä. Mä en vielä tiedä menen tuonne omatoimisesti vai jonkun retken mukana, mutta oli hyvä tuo arvio ajasta mikä siellä riittää. Kiitos tästä ☺

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 18:08

   Eipä kestä! Ja suuret pahoittelut niin sulle kuin muillekin, että vastaaminen kesti näin luvattoman kauan! Oikein ihanaa matkan odotusta! 🙂

 • Reply sonjanette | FIFTYFIFTY keskiviikko, 15 kesäkuun, 2016 at 20:14

  Olin Dubrovnikissa viime kesänä ja silloin luin myös Krkasta. Mulle tuli lähes pakonomainen tarve päästä sinne, mutta luovuin kuitenkin suunnitelmasta, oli niin paljon muitakin retkiä. Mutta kyllähän Kroatiaan on uudemman kerran päästävä, ja silloin otan kylä suunnaksi tämän paratiisin. 🙂

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti lauantai, 16 heinäkuun, 2016 at 18:11

   Suosittelen! 🙂 Meille tämä oli toinen kerta Kroatiassa ja todellakin on tulossa vielä kolmaskin, ja epäilemättä myös neljäs ja viides…. Ihana maa! 🙂

 • Reply Jonna / Lempipaikkojani keskiviikko, 15 kesäkuun, 2016 at 23:16

  Me kävimme Krkassa viime lokakuussa ja oli todellakin upea paikka. Voiisn mennä uudestaankin! https://www.rantapallo.fi/lempipaikkojani/2016/03/12/kroatian-matkamme-kohokohta-upea-krkan-luonnonpuisto/

 • Leave a Reply