Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Täydellinen naisten viikonloppu ihanalla Villa Mökillä

maanantai, 11 huhtikuun, 2016

Naisten mökkiviikonloppu. Mikä loistava idea! Mitenhän se onkin niin, että kaveriporukoiden mökkireissuista puhuttaessa kyse on hyvin usein miesten reissuista? Tai näin ainakin mun tuttavapiirissä. Tällä kertaa osat kuitenkin vaihtuivat toisin päin ja me päätettiin tehdä mökkireissu ihan vaan tyttöjen kesken. Ja voi pojat, kylläpä oli kivaa!

Toissa viikon lauantaina minä ja neljää hyvää ystävää otimme suunnaksi Auttoisten kylän Padasjoella.  Matkaan me lähdettiin jo hyvissä ajoin, kaupan ja Alkon kautta tietty! Tuona päivänä aurinko paistoi täydeltä terältä jo aamusta ja fiilis oli kaikilla korkealla; olihan edessä kokonainen vuorokausi vain meille naisille ja eväänä hyvät ruuat ja kuohuvat! Vaihteeksi miehet sai hoitaa kodit, koirat ja lapset. Jes!

Tarkalleen ottaen meidän naisporukan kohde oli vuokraamamme Villa Mökki Vähä-Hankajärven rannalla. Olin törmännyt tähän ihastuttavaan mökkiin Facebookissa ja tiesin heti kun mökkireissua alettiin suunnitella, että tämä sopii meille aivan täydellisesti! Ja oikeassa olin. Villa Mökki siis sijaitsee Padasjoen Auttoisilla ja sitä vuokraa Keinuhongan tilan ja Suvimarja Lifestyle puodin pitäjät. Mökille me mentiin tuon puodin kautta ja sieltä me saimme tarkan ajo-ohjeen perille. Matkaa tuosta tilalta on mökille vain kiven heiton verran. (Kiinnostuneille löytyy tuosta puodista erillinen postaus viime kesältä täältä.)

Perille päästyämme fiilis se vaan nousi entisestään. Aurinko sen kun möllötti, rannassa lämpesi palju ja edessä aukesi kaunis mökkimiljöö. Tiedossa oli, että kivaa tulee olemaan!

SAM_0883 SAM_0858SAM_0856SAM_0890

Mökkiin sisään astellessa sitä ei voinut olla ihastelematta. Mökki oli hurmaava, ihan meidän kaikkien mielestä. Mökin sisustusta katsellessa oli helppo uskoa, että omistajilla on muutenkin tekemistä sisustamisen kanssa. Kaikki oli kaunista ja tyylikästä, mutta silti ihan tavalliselle mökille sopivaa. Tiloiltaan mökki käsittää reilun kokoisen tuvan ja yhden makuuhuoneen. Kahden sängyn lisäksi nukkumaan mahtuu kaksi henkilöä vuodesohvalle ja kaksi erillisille lattiapatjoille.

SAM_0831

SAM_0820

Arvatkaa ostinko kotimatkalla puodista myös kotiin Mustan tiskiharjan ja -rätin? No kyllä!

SAM_0828SAM_0811SAM_0814SAM_0800

Vaikka sauna ja palju olisivat tässä kohdin kovasti jo houkutelleet, oli ensin syötävä. Tortilloja, nachoja ja salaattia, siinä tämän mökkireissun myöhäinen lounas. Nopeaa ja helppoa. Ja tietysti myös hyvää! Mukavaa oli se, että Villa Mökillä myös astiat ovat kauniita ja niillä saa helposti koottua kivan kattauksen. Ja tiedoksi myös se, että halutessaan mökille saa myös tilata vaikkapa eväskorin tai sauna-ilta paketin.

SAM_0867 SAM_0865

Maittavan ruuan jälkeen päästiin sitten vihdoin saunomaan ja paljuun lillumaan. Vaikka tässä postauksessa alkaa olla kehuja jo melkoinen määrä, on samalla linjalla jatkettava edelleen, sillä myös sauna oli todella kiva. Pukuhuonekin oli nätti ja penkiltä löytyi kaikkia ihania tuotteita. Itse kokeilin näistä tuota vaaleanpunaista käsien kuorinta-ainetta, joka todella tuli tarpeeseen kevätpakkasten kuivattamille käsille. Saunassa on myös suihku, joten mitään vesiä täällä ei tarvitse kanniskella. Meille tosin sattui tuon suihkun kanssa pieni haaveri, kun kaveri sai sen terävästä reunasta haavan käteen. Tästä tietysti mainitsimme kotiin lähtiessä ja omistaja lupasi korjata asian.

SAM_0848SAM_0842 SAM_0843 SAM_0844

Kaikkein parasta koko reissussa oli ehdottomasti palju. Siellä me naiset istuskeltiin, nautittiin hyviä juomia ja parannettiin maailmaa välillä saunassa piipahtaen. Viihdyttiin niin hyvin, että kuusi tuntia meni yhdessä hujauksessa ja vähän ennen kymmentä vasta touhun lopetimme! Oli ihanaa. Voin vaan kuvitella, kuinka kiva paikka on kesällä, mutta tuon paljun ansiosta mökki on ihan huippu myös muina vuodenaikoina.

SAM_0894 SAM_0903

Illan pimettyä sytytimme tulet takkaan ja kuistin lyhtyihin. Iltapalaksi grillattiin makkaraa ja sitten pelasimme pari kierrosta hulvatonta Huhupuhetta peliä. On muuten hyvä, suosittelen! Koko mahtavan reissun kruunasi vielä upea tähtitaivas ja revontulet, joita välissä käytiin ulkona laiturilla ihailemassa. Mä olen nähnyt revontulia viimeksi lapsena, joten tämä oli kyllä ihan huippua. Harmi vaan, ettei kamerani ollut tarpeeksi hyvä niiden ikuistamiseen.

SAM_0928 SAM_0912

Puolen yön jälkeen tämä mimmijengi olikin sitten valmis yöpuulle. Oman jännityksensä yöhön toi vielä vessareissut (mökillä on ulkovessa) ja ajoittain illan mittaan ulkoa kuulunut mylvintä. Äänen lähteeksi veikkailtiin niin hirveä kuin karhuakin eikä kukaan uskaltanut lähteä vessareissulle yksin. No, seuraavana päivänä sitten oltiin fiksumpia kun kotiin lähtiessä nähtiin tilan navetta ja omistaja Suvi kertoi heillä olevan yli viisi sataa sonnia. Että ihan turhaan siis säikyttiin! Olishan tuo pitänyt itsekin tajuta, hah! Pienestä vessajännityksestä huolimatta uni kuitenkin maittoi mökillä hyvin. Aamulla syötiin sitten aamiainen kaikessa rauhassa, siivottiin ja ehdittiin vielä päiväkahvitkin keitellä ennen kotiinlähtöä.

Siellä lukijoissakin on varmasti monia, jotka ajattelevat, että nykyään kavereita tulee nähtyä ihan liian vähän. On perheet ja työt, eikä välttämättä asuta enää edes samassa kaupungissa. Näin meilläkin. Tällainen yhteinen mökkikeikka on tapaamiseen kyllä ihan paras, kun ei tarvitse olla minnekään menossa ja saa vaan rauhassa jutella ja keskittyä pelkästään yhdessäoloon. Veikkaisin, että tästä reissusta tulee meidän porukalle ainakin jonkinlainen perinne!

Ja jos jollekin jäi vielä epäselväksi, niin Villa Mökki sopi tällaiseen viikonloppuun ihan täydellisesti! Rakkaat ystävät, hyvää ruokaa ja juomaa, kauniit puitteet, palju, täydellinen kevätsää ja illan huipennuksena vielä revontulet. Juuri enempää ei olis voinut edes toivoa. Ainoa miinus mökissä näin omasta näkökulmasta on se, ettei sinne saa viedä koiria eikä me siten voida mennä sinne perheen kesken. Mutta varmasti tänne vielä jollain kokoonpanolla palataan, ja poikien kanssa ehdottomasti mennään jossain kohti omistajien toiselle mökille, jonne nekin saa ottaa mukaan!

*Mökistä saatu alennusta blogin kautta

 

Pysy matkassa mukana
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply