Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Testissä Helsingin mukava Scandic Park

keskiviikko, 6 tammikuun, 2016

 

Mitä enemmän sitä sukeltaa tähän blogimaailmaan sisään, sitä useammin mä huomaan löytäväni itseni Helsingistä erinäisistä bloggaamiseen liittyvistä tapaamisista ja tapahtumista. Vaikka Helsingistä onkin vain suhteellisen lyhyt matka tänne Lahteen, venyvät illat silti pitkiksi ja välillä sitä jääkin mieluummin kaupunkiin yöksi, jos se vain mahdollista on. Puolilta öin kotiin könyämisen sijaan on välillä kiva päästä ajoissa mukavaan hotellisänkyyn ja aloittaa seuraava päivä rauhassa hyvällä aamiaisella. Ja kai sitä voi sanoa myös itselleen oman ajan ottamiseksi, muutoin kun sitä tulee reissattua tiiviisti oman miehen kanssa. Viimeisin visiitti pääkaupunkiimme mulla oli marraskuussa, jolloin me matkabloggaajat vietimme mitäs muuta kuin pikkujouluja! Näistä kemuista ei sen enempää raporttia ole tulossa, mutta sen sijaan esittelen teille tuolloisen majapaikkani Scandic Parkin, jonka pääsin samalla kertaa testaamaan Blogger’s Inn yhteistyön merkeissä.

Scandic Park sijaitsee Helsingin Töölössä, n. 15 minuutin kävelymatkan päässä Rautatieasemalta. Perille pääsee myös ratikalla muutamassa minuutissa ja ratikkapysäkki on kätevästi melkeinpä hotellin oven edessä. Helsingin nähtävyyksistä lähettyviltä löytyvät mm. Kansallismuseo, Kansallisooppera ja Finlandia-talo. Hotellihuoneen ikkunasta näki aina Linnanmäelle saakka, ja luulen, että sekin on julkisilla hyvin tavoitettavissa täältä käsin. Kuin myös Olympiastadion. Jos taasen haluaa liikkua toiseen suuntaan, kävelee Kamppiin noin 10 minuutissa ja julkisilla Helsingin keskustassa on hetkessä.

Ulkoapäin hotellia katsoessa on vaikea löytää mitään kovin kaunista sanottavaa. Varsinkaan utuisena marraskuun päivänä. Kesällä miljöö on varmasti ihan eri luokkaa viereisen Hesperian puiston vihertäessä ja Töölönlahden kimmeltäessä. Mutta oli vuodenaika mikä tahansa, mitään kaunista hotellirakennusta tästä ei ilman kunnostusta saa. Mutta sisushan se on, mikä ratkaisee!

SAM_9404

Missään nimessä tämän ei siis kannata antaa hämätä, sillä sisältä hotelli on jotain aivan muuta ja sen tilat on täysin uudistettu vuoden 2014 aikana. Scandic Parkiin sisään astellessa vastaan tulee luonnollisesti respa ja hotellin yleiset tilat. Aulasta löytyy paljon tilaa oleskeluun sekä oma pisteensä työskentelyyn. Tykkäsin ja fiilis oli jotenkin mukavan kotoisa.

SAM_9367

SAM_9375

SAM_9377

SAM_9374

SAM_9386

Alakerrassa sijaitsee myös hotellin ravintola Famu baareineen. Ravintola näytti kivalta ja olin jo valmis siellä syömään, mutta se aukesikin vasta klo 18. Ruokaa saa myös tuolta baarin puolelta, mutta sekin aukeaa vasta klo 16. Tässä kohdin palautteen anto hotelliin päin on paikallaan, sillä kovasti ihmettelen, miksi näin? Itse saavuin Helsinkiin nälkäisenä puoli kolmen maissa ja iltamenoilla tuli olla klo 17 ja tässä välissä oli myös syötävä. Harmikseni ruokaa ei siis omassa hotellissa tähän aikatauluun sopien ollut saatavilla ja näin ollen mun rahat sai tässä kohdin joku muu.

Kurkataan sitten mun kauniiseen huoneeseen. Huone oli mukavan tilava ja sängyn lisäksi huoneesta löytyi kaunis divaani, pieni pöytä tuoleineen ja mikä parasta, kunnon kokovartalopeili, joka vielä kääntyikin! Jes, näitä kun olis jokaisessa hotellihuoneessa! Sängyssä tuli nukuttua makoisasti ja jälleen kerran nautin siitä, kun yksin reissussa ollessa saa vallata ihan koko ison sängyn itselleen! Selkeänä puutteena on pakko tuoda esiin se, että sängystä löytyy nukkujaa kohden ainoastaan yksi tyyny. Mulle tämä ei tällä kertaa ollut ongelma, yksin kun olin ja sain siten omia toisenkin tyynyn. Mutta jos kaksin oltaisiin oltu, olisi tyynyjä kaivattu ehdottomasti lisää.

SAM_9340

SAM_9336

SAM_9318

Myös huoneen kylppäri on tilava ja mun pelkistettyyn sisustusmakuun sopiva. Erityisesti pidin siitä, että lavuaarin ympärillä oli runsaasti laskutilaa, mulla kun tuota erinäistä kosmetiikkaa tuppaa aina olemaan mukana melkoisen paljon!

scandicwc2

Huoneeni sijaitsi kahdeksannessa kerroksessa ja sen ikkunasta avautui hieno näköala yli Helsingin aina Tuomiokirkolta Linnanmäelle saakka. Tässäkin kohti on kyllä pakko todeta, että marraskuussa näkymä ei varmasti ole parhaimmillaan.

SAM_9398

Minulle ei sisään kirjautuessa kerrottu, mihin huoneluokkaan omani kuuluu, mutta Scandicin sivuilla surffattuani uskoisin, että huoneeni oli Superior Extra. Tähän päätelmään päädyin huoneesta löytyneiden kylpytakkien ja Face Stockholmin kylppärikosmetiikan perusteella. Ulkonäöllisesti huone näyttää varsin samalta kuin perustasonkin huoneet, joten tästä saanee hyvän kuvan myös niistä.

Aamiaista Parkissa tarjoillaan viikonloppuisin klo 11 saakka, mikä on tietysti mukavaa, ja varsinkin jos edellinen ilta on hieman venähtänyt. Huono puoli myöhäisessä aamiaiselle menossa on sitten se, että tuohon aikaan siellä ovat tietysti kaikki muutkin. Mutta valintahan on täysin oma. Minä lähdin aamupalalle hieman ennen puolta yhtätoista ja ruuhkasta huolimatta onnistuin löytämään itselleni oman pöydän. Aamupala Parkissa on tarjolla tuossa jo aiemmin mainitsemassani ravintola Famussa.

SAM_9362

SAM_9365

Itse aamupalaa luonnehtisin ihan tavalliseksi hotelliaamiaiseksi. Mitään sen suurempia kehuja se ei minulta saa, mutta kaikki tarvittava löytyi ja aamiainen maistui hyvin.

aamupalaSAM_9348

Näissä merkeissä sujui mun visiitti Scandic Parkissa. Tyylikäs ja kaikin puolin mukava hotelli, jota uskallan suositella muillekin.

Uimisen ystävänä on pakko vielä mainita, että hotellista löytyy myös saunaosasto uima-altaineen, mutta harmikseni en itse tänne ehtinyt. Lisäksi erillisen tilaussaunan yhteydessä varattavissa on myös kattoterassilta löytyvä palju. Voin vaan kuvitella kuinka siistiä tuolla olis kavereiden kanssa lillua ja katsella upeita maisemia yli Helsingin!

*Yhteistyössä Scandic Park

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Katja keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 16:30

  Ompa aivan ihanan näköinen sisältä! Ei tosiaan uskois tuosta ulkokuoresta. 😀 todella tyylikäs.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 16:33

  Mäkin kävin tuolla kesällä. Monilta kohdin yhdyn sun sanomisiin, vaikka natistavaakin löytyi, juurikin sieltä saunaosastolta. 😉 Mutta kokonaisuudessaan kiva paikka.

 • Reply Maarit Johanna keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 17:25

  Ihastuin noihin aulan korituoleihin! Tuollainen design suomalaisissa hotelleissa on aina ilahduttavaa 🙂 Muuten tää Park näyttää melko samalta kuin ne hotellit missä kävimme kesällä Ruotsissa. Scandic Paasissa oli jotenkin paljon omaleimasempi sisustus. Tämä on kuitenkin myös ollut harkinnassa käydä, kun on ihan hyvällä paikalla ja suht edullinen.

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti torstai, 7 tammikuun, 2016 at 20:35

   Samoin, ne oli kyllä kivat! Harmi vaan, ettei niissä ainakaan tällä kertaa istuskella ehtinyt. Paasista olen blogeista lueskellut ja muistankin joo sen olevan hieman erikoisempi. Jospa tänä vuonna sinne sitten! Veikkaan meinaan, että tänäkin vuonna tulee muutamakin hotelliyö Helsingissä vietettyä. Niin kuin varmasti sullakin! Ja tää on varmasti hyvä vaihtoehto 🙂

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, 6 tammikuun, 2016 at 18:57

  Onpa vinkeän persoonallinen sisustus. Hotellihuoneen sängyn tyynyt vain näyttävät melkoisen ohuilta, joten olisi kyllä hyvä että ne olisivat paksummat. Nää hotelliarvostelut on aina huippuja, kiitti!

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti torstai, 7 tammikuun, 2016 at 20:46

   Eipä kestä, kiva että tykkäät! 🙂 Ja samaa mieltä noista tyynyistä. Hotellissa kun sängyssä tulee myös katsottua telkkaa ja luettua ym. niin tyynyjä tarvitsee mukavan asennon saamiseksi ja siis muutoinkin kun nukkuessa. Mä tosin henkilökohtaisesti myös tykkään nukkua vähän korkeammalla tyynyllä, vaikkei se aina niin suositeltavaa oliskaan.

 • Reply G torstai, 22 helmikuun, 2018 at 12:29

  Eikö yläkaapissa ollut 2 tyynyä lisää?
  Scandic Simonkenttä oli kesällä baari sekä ravintola kiinni aamiaisen jäkeen koko sunnuntain. Oiskohan henkilokuntapula?

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti torstai, 22 helmikuun, 2018 at 19:03

   No nyt täytyy sanoa, että ihan näin kauas en varmaksi muista, mutta kyllä mulla ajatus on, että kaapeistakin olisin lisätyynyjä etsinyt. Mutta en tosiaan varmaksi voi sanoa. Ja toivotaan, että jos ei ollut lisätyynyjä tuolloin, niin että ainakin nykyään jo löytyisi! 🙂 Simonkentästä mulla ei kokemusta ole, mutta täällä mietin, että ehkä ei sitten ole taloudellisesti kannattavaa avata aiemmin? Tiedä häntä, itse olisin mieluusti täällä syönytkin.

  Leave a Reply