Suomen suurin matkablogiyhteisö
Yleinen

Rantakohteiden Top5

tiistai, 13 lokakuun, 2015

 

Matkailulehti Mondo julkaisi hiljattain lukijoille suunnatun Top50 kyselynsä tulokset ja tämän innoittamana päätin tehdä omankin pienen listauksen, aiheena tällä kertaa parhaat rantalomakohteet. Mikäs sen parempi aihe näin talven ja kylmyyden lähestyessä! Mitenkään yksinkertaista tämä kohteiden valinta/ järjestykseen laittaminen ei ollut, mutta lopulta päädyin tällaiseeen tulokseen:
 

1. MEKSIKO / PLAYA DEL CARMEN

Turkoosi meri, valkoinen hiekka, kaunis ja siisti kaupunki, hienot hotellit, hyvät ostosmahdollisuudet ja lukuisat mielenkiintoiset retkikohteet lähistöllä. Tässä syitä siihen, miksi Meksikon Playa del Carmen on edelleen mun vankin suosikki rantakohteista. Visiitistä tänne on vierähtänyt kohta jo yhdeksän vuotta, mutta parempaa rantakohdetta ei vielä vastaan ole tullut ja tämä on yksi niistä kohteista, jonne haluan vielä palata. Niin paljon tuonne vielä nähtävääkin jäi. Playa del Carmen muuten voitti myös tuon Mondon äänestyksen rantakohteiden kategoriassa ja jo toisena vuotena peräkkäin! Moni muukin on siis mun kanssa samaa mieltä!

(Blogin muut Meksikon jutut löydät tästä.)

meksiko

 

2. USA / MIAMI BEACH

Yhdysvaltojen ollessa yksi mun lempimaista, oli Miami Beachin kakkoseksi jättäminen vaikea päätös, mutta tällä mennään… Miamiin pätee aika lailla samat perustelut kuin Playa del Carmeniinkin, mutta USA:n kohdalla isot plussapisteet tulee päälle vielä ruuasta! Kakkoseksi Miamin sen sijaan pudotti kaupunkimainen ympäristö, jonka vuoksi täältä osin puuttuu se hyvälle rantalomalle ominainen letkeä rantafiilis. Toisaalta taas tämä sama pointti nostaa kohteen sijalle kaksi, sillä mun mielestä parhaita matkakohteita ovat juuri ne, jossa ranta- ja kaupunkiloman voi kätevästi yhdistää! Ja Miamissa matkatessa lomaan voi hienosti yhdistää myös risteilyn Karibialla ja näin mekin ollaan tehty kaksikin kertaa. Kaiken kaikkiaan nämä kaksi matkaa ovat kyllä olleet aika lailla parhaita ikinä! Ja mainittakoon Miamin eduksi vielä myös kaikki urheilutapahtumat, joihin kaupungissa voi osallistua. Meidän matkaseurueessa ne ovat miesväelle tärkeitä ja oikein hyvin olen itsekin koriskatsomossa viihtynyt!

(Blogin muut Miamin jutut löydät tästä.)

miami

 

3. MAURITIUS

Mauritius on tunnettu paratiisimaisista rannoistaan ja niitähän saarelta todella löytyy! Täällä jos missä, voi viettää todellisen lepoloman upeissa puitteissa, mutta hyvä on tietää sekin, että rantojen lisäksi saarelta löytyy myös paljon upeita luontokohteita ja pääkaupunki Port Louiskin on ihan käymisen arvoinen paikka! Jos siis pelkkä rannalla makoilu ei innosta, ei Mauritiusta sen perusteella kannata väliin jättää. Meille saarella on ihan erityinen merkitys, sillä vuonna 2007 me mentiin täällä naimisiin! Jos häät ulkomailla kiinnostaa, kannatta Mauritius pitää mielessä, sillä täällä kaikki asiaan liittyvä byrokratia oli helppo hoitaa. Ja tämähän on tietysti muutenkin ihan huippu kohde kaikenlaisille romanttisille hää- ja vuosipäivämatkoille <3

(Blogin muut Mauritiuksen jutut löydät tästä.)

mauritius

 

4. KUUBA / VARADERO

Toistan jo itseäni, mutta pakko on tässä kohdinkin laittaa kehiin samat perustelut kuin aiemmin; hieno ranta, hyvät hotellit ja tarpeeksi muutakin nähtävää. Niin ja kiva tunnelma. Ja se hurmaava autokanta, jollaista ei muualla ihan heti vastaan tule! Ja sitten vielä rommi! Tykkäsin!

kuuba

 

5. ARABIEMIRAATIT / DUBAI

Tässä listauksessa viimeisen sijan saa bling -bling -kohde Dubai, kaupunki josta löytyy varmaan ihan kaikkea mitä kuvitella saattaa! Tykkäsin paljon myös Dubaista ja ennen kaikkea siitä, että se on niin erilainen moneen muuhun kohteeseen verrattuna ja tarjosi mukavaa vaihtelua. Viimeiselle sijalle kaupunki jää siksi, että itse ranta ei kaupungissa ollut kovin kummoinen ja tässä kuitenkin nimenomaan rantakohteita listaan.  Miinusta kohteelle myös hyvin kalliista rantahotelleista. Mutta siis jälleen yksi oiva kohde yhdistää ranta- ja kaupunkiloma! Tänne mennään varmasti toistekin!

(Blogin muut Dubain jutut löydät tästä.)

dubai

 
Tätä listausta kirjoittaessa huomaan, että mulle hyvä rantakohde on sellainen, jossa on kivan rannan lisäksi paljon muutakin mielenkiintoista tekemistä ja nähtävää. Tärkeää on myös siisteys ja turvallisuus, kuten tietysti myös hyvä tunnelma!  Paljon on mulla tässä maailmassa myös vielä hienoja rantakohteita näkemättä, mutta nämä on mun suosikit tällä hetkellä. Jos lähivuosina kaikki menis ihan tasan juuri niin kuin toivon, niin parin vuoden sisään mä pääsen näkemään ainakin huikeat Malediivit ja Bahamasaaret! Ja jos nämä suunnitelmat käyvät toteen, saattaa tämäkin listaus muuttaa ”vähän” muotoaan! Pitäkää peukkuja!

Mutta hei, mistä rantakohteista te muut tykkäätte ja mitä suosittelette? Entä löytyykö mun listalta oma suosikki tai kenties inhokki?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply katareissaa keskiviikko, 14 lokakuun, 2015 at 13:48

    Todella kiva postaus, vähän haaveilua tähän syyspäivään. Mikä tahansa noista kohteista kelpais koska tahansa 😉

  • Leave a Reply