Italia

Hotelli La Palazzina Veneziana

sunnuntai, syyskuu 13, 2015

 

Mä olen aina kuvitellut olevani hyvissä ajoin liikenteessä kaikkien matkavarausteni kanssa, mutta tammikuussa hotellin varamaaminen Venetsiaan kesäkuulle oli ihan liian myöhään. Tässä kohdin moni hotelli oli jo täynnä ja monessa vapaassa oli tarjolla suhteellisen kalliita huoneita, joista osassa ei ollut edes omaa vessaa… Juu ei käy meille, ei edes yhdeksi yöksi, eikä varsinkaan näillä hinnoilla. Vaihtoehtoina meillä oli lopulta maksaa kova hinta suhteellisen hyvästä huoneesta tai sitten vielä kovempi hinta oikeasti hyvästä huoneesta. Tässä kohdin tehtiin päätös, että kahden yön sijaan olemme kaupungissa vain yhden yön. Vaihtoehdoista huoneen suhteen me valittiin ensimmäinen ja päädyttiin varaamaan huone La Palazzina Venezianasta hintaan 240 euroa yö. Hotelli on oikeasti todella kiva, mutta miinuspuoli näissä meidän huoneissa hintaansa nähden oli niiden sijainti hotellin sivurakennuksessa ja huonolla näköalalla. Hotellin saamien erinomaisten arvostelujen vuoksi me uskaltauduimme sen kuitenkin varaamaan.

Yksi tärkeä kriteeri hotellia valitessa meillä oli sijainti, ja ennen kaikkea helppo ja lyhyt kävelymatka rautatieasemalta. Tässä suhteessa tämä hotelli oli ihan huippupaikalla ja rautatieasemalta heti vasempaan lähdettäessä tarvitsi kävellä vain muutama sata metriä ja hotelli löytyi heti ensimmäisen ylitetyn sillan jälkeen kanaalin rannalta oikealta. Lentokentälle lähtiessä matkaa lähimmälle vesibussille on myös vain parisen sataa metriä, joten tämän hotellin sijainti ei juuri parempi olisi voinut olla!

SAM_8185

Sisäänkäynti hotelliin on tuosta ovesta heti ravintolan vasemmalla puolella. Ovi on lukossa ja sisään pääsee soittamalla summeria, tai sitten tietysti avaimella sen saatuaan. Heti sisään mennessä on rappusten alla pieni tila, johon matkalaukut voi jättää, jos siinä vain tilaa on. Mehän siis tiedettiin, ettemme tähän rakennukseen asumaan jää, joten laukkujen ylös raahaaminen olisi ollut aivan turhaa. Rappujen yläpäästä löytyy sitten pienen pieni respa ja hotellin aamiaistila, josta on kivasti näkymä kanaalille. Täältä löytyy tietysti sitten myös päärakennuksen huoneet.Tässä hotellissa on muuten hyvä huomioida se, että yöpyy sitä kummassa rakennuksessa tahansa, hissiä ei ole ja laukut on itse kannettava ylös toiseen kerrokseen kapeita portaita pitkin.

palazzina 1

Sisäänkirjauksen jälkeen me saimme ohjeet mennä päärakennusta vastapäätä olevalle kujalle, jonka päästä sitten löytyi tuo meidän rakennus huoneineen. Tuo kuja oli hieman epäsiisti ja täytyy sanoa, että jos jostain kumman syystä olisin ollut matkassa yksin, olisi yksin illalla saattanut hieman jännittää. Mutta me siis oltiin nelistään eikä asia siten mikään ongelma ollut.

palazzina 2

Kujalle kuljetaan tuosta ekan kuvan aurinkovarjon oikelta puolelta. Sisäänkäynti rakennukseen oikean puoleisen kuvan keskimmäisestä ovesta.

Tässä hotellin sivurakennuksessa olevat huoneet ovat nimeltään Annex -huoneita ja varausta tehdessä tuotiin selkeästi esiin niiden sijaitsevan erillisessä rakennuksessa. Huoneet olivat oikein kivat ja siisitit, ja kylpyhuoneet tyylikkäät. Suihku oli sadesuihku, tykkäsin! Meidän huone oli aika pieni, matkakaverit saivat huomattavasti tilavamman. Tämä meidän huone oli nimeltään Murano ja keltaisen sävyin sisustettu. Matkakavereiden huone taasen oli nimeltään Burano ja sävyltään punainen. Venetsian kuumuudessa vietetyn päivän jälkeen parasta huoneessa oli ilmastointi ja ehkä milloinkaan aiemmin en ole ollut yhtä onnellinen, kuin täällä illalla huoneen rauhaan ja viileyteen päästessäni! Tässä kohdin takana oli myös kuusi yötä huonossa sängyssä meidän Rivan hotellissa, joten erittäin hyvillä mielin olin myös tämän huoneen hyvästä sängystä. Sängyn ja kylppärin lisäksi huoneessa on pieni pöytä ja vaatekaapit. Varusteista mainittakoon vedenkeitin ja kahvin/teenkeittomahdollisuus.

SAM_8244

SAM_8164

palazzina 3

Yksi iso miinus huoneessa oli: missään muualla maailmassa en ihan heti maksaisi tällaista hintaa huoneesta, josta ikkunaa ei voi avata ja jonka takana on vain pienen pieni rako seuraavaan rakennukseen ja tässäkin vielä välissä rakennusteline. Mutta verhot kiinni pidettynä huone oli todella kiva. Meidän matkakavereilla oli tilanne tuon näköalan suhteen hieman parempi, sillä heidän ikkunansa oli parvekkeelle, mutta toisaalta tuo parveke oli kaikkien käytössä, eli verhot oli siis täälläkin pidettävä kiinni, jos ei halua kenen tahansa huoneenseensa katselevan! Eipä sitä ole ennen tullut kehuttua hotellihuonetta, jossa on verhot pidettävä kiinni! Mutta jos jostain on tässä kaunpungissa tingittävä, niin mieluummin sitten näköalasta kuin vessasta. Nämä meidän huoneet olivat myös viimeiset vapaat, joten voihan olla, että ne olivat myös tämän sivurakennuksen huonoimmat. Tuolla päärakennuksen puolellahan ongelmaa näköalojen suhteen tuskin on ja sieltä löytyy huoneita myös näkymällä kanaalille. Hintakin tosin on sitten varmasti jo ihan toinen.

Hotellin aamupala näytti ensialkuun hieman suppelta, mutta olikin sitten lopulta oikein hyvä. Leipää, croissanteja, leikkeleitä, juustoja ja hilloja, vihanneksia ja hedelmiä, mozzarellaa ja parmankinkkua, murojakin tais olla, ja jotain pullia ja kakkua. Automaatin cappucino oli hyvää ja tilauksesta sai munia eri muodossa. Vatsa tuli täyteen ja mieluusti olisin täällä toisenkin kerran syönyt. Plussaa tietysti myös näköalasta kanaalille!

palazzina 4

Parasta tässä hotellissa oli ehdottomasti sijainti, kaunis tyyli ja siisteys, palvelussakaan ei moittimista. Hotelli on saanut erinomaiset arvostelut sekä Tripadvisorissa että Booking.comissa. Meitä ei yhden yön majoituksen aikana tuo verhojen kiinnipitäminen haitannut ja voisin helposti majoittua tänne toisenkin kerran. Ensi kerralla tosin todennäköisesti olisin varauksen suhteen liikenteessä aiemmin ja yrittäisin saada huoneen tuon päärakennuksen puolelta, vaikka se sitten hieman enemmän maksaisikin.

Millaisia kokemuksia Venetsian hotelleista teillä muilla on? Löytyykö omaa suositusta tähän muille jaettavaksi?

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, syyskuu 16, 2015 at 15:42

    Me päädyimme vähän samaan tapaan, tosin jo aika kauan sitten, pieneen boutique-hotelliin nimeltä Novocent yrittäessämme ilmeisesti saman omistajan isompaan suosittuun hotelliin. Sijoittivat meidät sitten tuohon, samaan tapaan hiukan matkaa isommasta hotellista ja isommalta kadulta, mutta tykkäsimme siitä kovasti. Etenkin sen pienuudesta ja kodinomaisuudesta!

  • Leave a Reply