Suomen suurin matkablogiyhteisö
Italia

Päiväretki Rivasta: hurmaava Malcesine ja Monte Baldo

tiistai, 7 heinäkuun, 2015

 

Edellisessä postauksessa Rivasta tuli mainittua, että Gardajärven kauniita maisemia kannattaa ehdottomasti lähteä ihailemaan myös itse järveltä käsin. Yksi hyvä, ja mun mielestä myös paras vaihtoehto tähän, on lähteä laivalla retkelle järven muihin kyliin. Me startattiin yhtenä aamuna liikenteeseen vesille, määränpäänä Malcesinen kaunis kylä.

Matkalla Malcesineen, laiva pysähtyy ensin Limonen idyllisen näköisessä pikkukylässä. Jos aikataulu olisi antanut myöden, olisin ehdottomasti halunnut poiketa maissa vaikka edes yhdelle lasilliselle. No, koska aamun lähtö hieman venähti, ei aikaa tähän tällä kertaa ollut. Tässä kuitenkin pienet kuvaterveiset!

SAM_7659

SAM_7657

SAM_7647

SAM_7653

Limonesta matka jatkui pian Malcesineen ja tältä kylä näytti mereltä käsin. Aika hurjan kaunista! Maisemaa hallitsee itseoikeutetusti upea keskiaikainen Scaligeron linna.

SAM_7770

Maissa Malcenisessa oli ihan pakko istahtaa rantaravintolaan lasillisille ja ihailla hetki upeaa maisemaa.

SAM_7666

SAM_7670

SAM_7671

SAM_7684

Vanhankaupungin tunnelmalliset kujat olisivat tässä kohdin enemmän kuin houkutelleet, mutta koska tiedossa oli pitkä jonotus Monte Baldolle vievään kaapelihissiin, ei meidän auttanut muu kuin jatkaa matkaa, ajatuksena pyöriä kaupungilla sitten vuoren valloituksen jälkeen.

Monte Baldolle vievän kaapelihissin lähtöaseman löytää helposti satamasta matkaa ylös päin jatkaessa. Terminaalirakennuksessa riitti puolilta päivin jonoa ulos saakka, joten matkaan kannattaa ehdottomasti varautua ainakin vesipulloin. Paahtavassa helteessä seisoskelu on rankkaa jo sinällään sekin. Eikä helpotusta ole ihan heti tiedossa rakennuksen sisäpuolelle edetessäkään, sillä pienehkö aula on aivan tupaten täynnä eivätkä ilmastointilaitteet riitä lähimainkaan tilan viilentämiseen. Paremmin ilma alkaa kulkea lipunmyyntitiskien jälkeen, mutta jonotus jatkuu edelleen. Hissejä ylös vuorelle kulkee suunnilleen puolen tunnin välein ja vaikka ne ihan kohtuullisesti väkeä vetävätkin, kesti meidän jonotus kaiken kaikkiaan lähemmäs puolitoista tuntia. Kärsivällisyyttä siis matkaan mukaan myös! (Lippujen hinnoista ja mm. pyörien ja koirien kuljettamisesta hisseillä kiinnostuneille lisää infoa täällä.)

SAM_7696

Helteisten ja hikisten hetkien jälkeen, kaikki vaiva palkittiin ylhäällä vuorella. Koskaan en ole ollut paikassa, jossa ilma olisi ollut niin raikas kuin täällä! Ja ne maisemat, huoh! Ainoa pieni miinus huipulla oli pienoinen sumu, joka selkeästä säästä huolimatta haittasi hieman näkyvyyttä. Mutta hienoa oli silti. Ja ihan mukavan lämmin. Mukaan pakatuilla villatakeilla oli käyttöä ainoastaan hetkittäin, pääosin +18 asteessa tarkeni hyvin ilmankin. Korkeutta näillä kohdin on 1760 m, joten lämmintä vaatetta kannattaa kyllä pakata mukaan varmuuden vuoksi helteilläkin.

SAM_7702

SAM_7700

SAM_7705

SAM_7713

SAM_7744

SAM_7749

Ylhäällä vuorella moni oli liikkeellä selkeästi patikointimielessä, ja niin oltiin mekin;). Meidän ”patikkamatkan” määränpää tosin oli ravintola, jossa matkaseurana olleet kaverit olivat poikenneet edelliselläkin kerralla! Huipun hissiasemalta matkaa vasempaan jatkaessa, löytyy pienen kävelymatkan päästä saksalaistyylinen ravintola, jossa on tarjolla sekä ruokaa että juomaa. Me viihdyttiin paikassa hyvän aikaa, sillä miehet tilasivat litraset tuopit ja me naisetkin sitten viiniä vähän reippaammin. Väliin piti ottaa myös pientä suolapalaa. Viihdykettäkin oli tarjolla ihanan Nino koiran toimesta! Ravintolan yhteydestä löytyy lisäksi kivat aurinkotuolit, joissa olisi varmasti myös viihtynyt hyvin.

SAM_7730

SAM_7736

SAM_7739

SAM_7734

Juomien jälkeen me napsittiin vielä vähän kuvia ja suunnattiin sitten takaisin alaspäin. Monte Baldolta on mahdollista tosiaan patikoida alas saakka ja rohkeimmat poistuivat vuorelta varjolla liidellen. Me sen sijaan tyydyttiin edelleen kaapelihissiin ja pois päin lähtiessä jonokin oli jo paljon siedettävämpi. Kelloa en katsonut, mutta alle puolessa tunnissa kyytiin varmasti päästiin.

Vuorella meillä vierähtikin aikaa lopulta sen verran, että takaisin alhaalla jouduimme jo kiiruhtamaan lautalle takaisin Rivaan. Harmillisesti emme siis ehtineet Malcesineen sen paremmin tutustua. Matkalla ehdin kuitenkin nappaamaan vielä kuvan tästä ihanasta morsiammesta kimpun heitossaan. Ei voi muuta sanoa, kun että melkoisen upeat on nämä puitteet häille!

SAM_7761

Edellisen Rivan postauksen keskusteluissa Kohteena maailma blogin Rami kommentoi, että mielestään Malcesine on älyttömän viehättävä ja Gardan kivoin kaupunki. Mäkin ihastuin kyllä ikihyviksi, ja ainakin näin päällisin puolin se näytti jopa kivemmalta kuin Riva. Mutta lopullista mielipidettä en tietysti pysty näin vähäisellä kokemuksella antamaan. Mutta mitä sen toisaalta on väliäkään, molemmat on ihan huippu ihania paikkoja! Jos tänne päin matkaatte, kannattaa ehdottomasti käydä kummassakin!

 

Edit 3.1.2016 Tähän loppuun vielä videokuvaa tuosta meidän Monte Baldon visiitistä.


 

Pysy mukana matkassa
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

41 Comments

 • Reply sarrrri sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 13:27

  Me ajettiin Gardan länsirannan mukaisesti kohti etelää, ja huomattiin ettei noita alueita oikein ole tarkoitettu spontaaniin automatkailuun – missään, missä olisimme halunneet pysähtyä ei ollut parkkipaikkoja mailla eikä halmeilla. Harmitti, koska aikaa ei ollut pidemmille vierailuille, jolloin parkkipaikan vartavasten etsiminen olisi ollut ok – olisimme halunneet pysähtyä esim. puolituntisten verran useampaankin paikkaan, mutta se ei ollut mahdollista. Gardakokemukset jäivätkin sitten vähän vähiin, joten kiva päästä kurkistamaan pintaa syvemmälle muiden blogeissa. 🙂

  • Reply aNNa tiistai, 14 heinäkuun, 2015 at 00:06

   Länsiranta on vähän haastavampi kuin itäpuoli, mutta kyllä kaikkialla on parkkipaikkoja – tosin maksullisia, eikä ne kovin edullisia ole. Päätiellä täytyy seurata P-kylttejä.

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 12:35

   Todella harmillista sarrrri! Nyt tuntuu näitä Gardan juttuja tosiaan riittävän, joten pääset sitten edes näin paikkoja katselemaan! Vaikka eihän se tietenkään sama asia ole.

   Ja kiitos molemmille tiedoista, ehdottoman tärkeitä kaikille autolla alueella matkaaville! 🙂

 • Reply Ansku BCN sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 13:40

  Vuorimaisemat saa mut aina huokailemaan, tosin ei näissä rantakuvissakaan valittamista ole :). Kaunista!

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 12:46

   Kaunista oli kyllä, niin vuorella kuin rannallakin! 🙂 Mutta kyllä nuo vuorimaisemat vaan tekee aina yhtä suuren vaikutuksen eikä huokailuilta voi välttyä täälläkään! 🙂

 • Reply Paula aka sateenmuruja sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 13:51

  Mielenkiintoista nähdä Gardan aluetta toisen kokemana, Malcesine vaikuttaa ihastuttavalta!

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 12:49

   Sitä se oli! Ja ehdottomasti yksi viehättävimmistä paikoista, joissa olen käynyt!

 • Reply Virpi /Täynnä tie on tarinoita sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 13:59

  Voi mitkä ihanat maisemat! Tuolla voisi istuskella pidempäänkin rantakahviloissa aikaa viettämässä!

 • Reply Jenni / Unelmatrippi sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 14:23

  Ihania maisemia! Mulla olisi kova hinku tuonne Gardalle, kun edellisestä kerrasta on jo jokunen vuosi. Tänä kesänä reissu ei onnistu, mutta ensi kesänä voisi hyvinkin harkita! Kaapelihissiä voisin lähteä mieluusti testaamaan, näkymät näyttävät kauniilta.

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 13:59

   Garda on ehdottomasti hyvä vaihtoehto! Ja kyllä, maisemat tuolla ylhäällä olivat kokemisen arvoiset!

 • Reply Anna Koskela sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 14:24

  Voi kuinka ihanan tuttuja ja edelleen yhtä kauniita, ovat nuo maisemat. Me emme Monte Baldolla käyneet, koska aina jostakin joutuu tinkimään ajan takia. Olisi ehkäpä kuitenkin kannattanut, kun näitä kuviasi katsoo!

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 14:04

   Sehän se, joka paikkaan kun ei aina millään vaan ehdi. Olen tyytyväinen, että vuorella käytiin, mutta toisaalta sitten taas harmittaa, ettei itse Malcesinessa ollut aikaa enempää. Mutta ehkä sitten ensi kerralla toisten päin!

 • Reply Kiia sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 16:48

  Aina kun näen näin tunnelmallisen näköisiä kaupunkeja, en voi olla miettimättä tottuukohan ihminen tuollaisiinkiin maisemiin jos niitä katselee joka päivä? Vaikka asuisin tuolla tuskin kyllästyisin 🙂

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 14:08

   Ihan samaa olen miettinyt minäkin! 🙂 En kyllä myös usko, että ihan äkkiä kyllästyisin, mutta taitaisi se valitettavasti upeistakin maisemista ajan myötä tulla valitettavan arkisia… tai sitten ei!

 • Reply Reason for a Season sunnuntai, 12 heinäkuun, 2015 at 22:35

  Minä huokailen noille vuorimaisemille täällä myös. Aivan ihania! Jos en itse olisi ensi viikolla lähdössä vuorille myös niin kaivautuisin peiton alle kateudesta juuri nyt. Olen aina ollut meri-ihminen, mutta tänä vuonna vuoret ovat alkaneet kiehtomaan myös. Vuorissa on jotain todella puhuttelevaa. Ja tosiaan, muutenkin ihan nätin näköistä siellä :).

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 14:14

   Ihan sama homma täällä; olen vannoutunut meri-ihminen, mutta viime vuosina olen innostunut vuorista aina vaan enemmän! Ihanaa matkaa sinulle!

 • Reply Miika ♥ Gia | matkakuume.net maanantai, 13 heinäkuun, 2015 at 04:28

  Voi mulle iskee silmäkulmaan liikutuksen ja ikävän kyynel kun katselen näitä ja luen postaustasi. Ei niin, että olisin käynyt Gardalla, mutta Comolla kylläkin ja ihastuin siihen totaalisesti. Vähän niinkun koko muuhunkin Italiaan. Se on yksi lempikohteistani.

  Taidan ottaa Gardan myös meidän to-do -listalle tulevaisudessa, vaikka moni sitä parjaakin hirveän turistoituneeksi kohteeksi. Ja kaikki se ruoka, ja viini ja ihmiset! Oi Italia. ♥

  – Gia

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 14:29

   Voi ei Gia! Italia on kyllä ihan täydellinen ja lempikohteiden kärjessä myös täällä! Comolla ei olla käyty, mutta sinnekin kyllä vielä ehdottomasti päästävä! Comoa ja Gardaa en myös siten vertaamaan pysty, mutta tottahan se on, että ainakin tuolla Gardalla kyllä turisteja piisaa. Minua se ei tosin haittaa ja voin kyllä lämpimästi suositella!

   Ihanaa matkan jatkoa teille sinne pallon toiselle puolelle! 🙂

 • Reply Heidi maanantai, 13 heinäkuun, 2015 at 10:47

  Garda, niin kuin kaikki muutkin vierailemani paikat Italiassa, on kyllä niin ihana! Mekin kierreltiin laivalla pitkin Gardan ihania kyliä mutta Monté Baldo jäi vielä kokematta. Ehkä ensi kerralla siis sinne…

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 14:32

   Kannattaa ensi kerralla juu mennä! Meillä sitten taas toisten päin; Monte Baldo nähty ja ensi kerralla enemmän kylävierailuja!

 • Reply Terhi / Muru Mou maanantai, 13 heinäkuun, 2015 at 12:43

  Vitsi, mitkä maisemat! Minäkin voisin ihan hyvin mennä tuonne vuorelle ottamaan ”viiniä vähän reippaammin” ja syömään kinkkua ja juustoa 😛

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 14:38

   Suosittelen kyllä! 😉 Harvoin tulee vastaan yhtä huimat terassinäköalat!

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 14 heinäkuun, 2015 at 13:08

  Tällaiset maisemat ja tällainen ruoka – mitä sitä muuta lomapäivänä tarvitsisikaan!

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 14:46

   Älä muuta sano! Tämä oli kyllä aika lailla täydellinen lomapäivä! 🙂

 • Reply Sukellus Asiaan tiistai, 14 heinäkuun, 2015 at 19:21

  Kauniita on kyllä kuvat! Laivamatka, aurinkoinen sää, hyvä seura, ruoka ja juoma sekä upeat maisemat, mitä muuta sitä enää tarvitseekaan! Garda-järvi on vielä itsellä kokematta, kenties joku päivä…

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 14:49

   Ihan samat sanat tähän kuin edellisessäkin vastauksessani! Ja Gardaa voin lämpimästi suositella!

 • Reply Annika | Travelloverblogi keskiviikko, 15 heinäkuun, 2015 at 09:08

  Niin italialaiset maisemat – ja aina yhtä ihanaa. Samaa minun kai pitää sanoa kuin moni muukin, että ehkä jonain päivänä Gardalle.

 • Reply Kohteena maailma / Rami keskiviikko, 15 heinäkuun, 2015 at 23:42

  Kiitos Sanna maininnasta ja blogini linkistä! Edelleen sitä mieltä, että Malcesine on Gardajärven viehättävin kylä ja tarjoaa kyllä mahtavat puitteet lomailuun. Aivan ihania ja laadukkaita ravintoloita keskustassa ja käymisen arvoinen kohde on tietysti myös Scaligeron linna.

  Monte Baldolla on muutama todella kiva patikointireitti, joista hissiasemalta oikealle päin lähtevillä poluilla tarvitaan jo jonkinlaista kuntoakin. Todella paljon siellä on myös maastopyöräilijöitä, joille väkimäärän perusteella on tarjolla erinomaiset alamäkiajoreitit. Koska Gardajärvi tuntuu kiinnostavan lukijoita, niin voisin ainakin Monte Baldon patikkaretkestä tehdä lähiaikoina postauksen. Itse ihastuin viime kesänä alueeseen todella paljon ja sinne tekisi pian mieli uudestaan.

  Monte Baldon hissille kannattaa mennä kyllä niin aikaisin aamusta kun jaksaa herätä, niin pääsee lähes jonottamatta ylös. Ei mene energiat jonottamisessa, niin riittää voimia patikointipoluille paremmin. Tosin ei hullummalta kuulostanut tuo pelkästään ravintolassa käynti maisemista nauttiessa 🙂

 • Reply Mikko Nurminen torstai, 16 heinäkuun, 2015 at 09:47

  Upeita kuvia! Olen viime aikoina lukenut kyllä niin monta Italia-postausta että tuonne on kyllä pian päästävä.

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 14:59

   Kiitos Mikko! Italia juttuja tällä hetkellä kyllä riittää! 🙂 Kummasti se itselläkin ensi kesän matkaa miettiessä tulee vaan Italiaa mieleen!

 • Reply Mirje / Kotona kaikkialla torstai, 16 heinäkuun, 2015 at 11:05

  Voi miten ihana paikka 🙂 Tuo osa Italiaa on ollut jotenkin ihan mun matkaradarin ulkopuolella, mutta nyt pääsi haavelistalle heitämällä! Kiitos inspiraatiosta!

 • Reply lena perjantai, 17 heinäkuun, 2015 at 17:39

  Nuo maisemat ja miten kuvat pääsevätkään oikeuksiinsa tällä blogialustalla. Isot kuvat ovat kaunista katseltavaa ja mietin tässä josko sitä formaattia itsekin muuttaisi… saa nähdä 🙂 Tuo Malcesinen seutu on kyllä tosi kaunista ainakin mitä olen blogeista viime aikoina lukenut, mä niin haluaisin joku kaunis päivä muuttaa Italiaan edes parin kuukauden ajaksi. Ehtisi nähdä yhtä sun toista. 🙂

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 15:07

   Kiva kuulla Lena, kiitos! 🙂 Italiassa asuminen olis varmasti upeeta! Mullakin on suurena haaveena, että vois joskus olla Italiassa koko kesän ja sitten ihan rauhassa kiertää maata ja käydä kaikissa niissä paikoissa, joissa haluaa… Ehkä vielä joskus!

 • Reply Jenni / Globe Called Home perjantai, 17 heinäkuun, 2015 at 21:57

  Hauska nähdä kuvia Limonesta – olin siellä nimittäin luokkaretkellä vuonna 2000! Muistan erityisen hyvin tuon kirkon, jonka kellot herättivät joka aamu klo 7…

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 19 heinäkuun, 2015 at 15:11

   Luokkaretkellä Limonessa!? Nyt oon kyllä kateellinen! Vähän eri luokkaa kuin meikäläisen Ahvenanmaat ja Hämeenlinnat! 😉

  Leave a Reply