Suomen suurin matkablogiyhteisö
St. Maarten

Maho Beach – maailman paras ranta

tiistai, huhtikuu 7, 2015

 

St. Maarten, Karibia

Toissa vuoden joulukuussa mä pääsin toteuttamaan yhden suurimmista matkahaaveistani St. Maartenin saaren ollessa yksi itäisen Karibian risteilymme satamista. St. Maartenilla nimittäin sijaitsee se kuuluisa lentokenttä, Princess Juliana Airport, johon lentokoneet laskeutuvat aivan yleisen rannan ja ihmisten yli. Lisäksi rannalla pääsee seuramaan tien toisella puolella kiitoradalta lentoon lähteviä koneita. Kyseessä on siis todellinen unelmien ranta kaikille meille lentokonebongareille ja uskallan väittää kokemuksen olevan ikimuistoinen, vaikkei lentokoneista niin innostunut olisikaan!

Maho Beachille on Philipsburgin satamasta noin puolen tunnin taksimatka. Meitä oli reissussa neljä henkilöä, joten otimme oman taksin ja se maksoi 10 dollaria/hlö/suunta. Jos on matkassa yksin tai kaksin, kannattaa ottaa kimppataksi muiden kanssa, jolloin hintaa tulee saman verran kuin meillä. Kimppatakseissa kuski rahastaa jokaisen erikseen, joten maksuasioita ei tarvitse itse sumplia vieraiden kanssa.

Lentokoneiden bongailun välissä rannalla voi viettää ihan tavallista rantapäivää. Vaikka Philipsburgin satamassa oli meidän kanssa samana päivänä kolme muutakin risteilijää, ei rannalla ainakaan vielä aamupäivästä ollut suurta ruuhkaa. Rannan Sunset Barista saa halutessaan vuokrata aurinkotuoleja (10 dollaria/kpl) ja tietysti myös ruokaa ja juomaa on tarjolla. Ja huom. naiset, mikäli rohkeus riittää, yläosattomissa juot ilmaiseksi!

SAM_3013

SAM_3014

SAM_3022

SAM_3005

SAM_3002

SAM_2990

Sunset Barista löytyy myös surffilauta, johon laskeutuvien koneiden aikataulut on merkitty.

SAM_2991

Koska olin etukäteen netistä lukenut muiden varoituksia siitä, että saarella on iltapäivällä kovat ruuhkat ja matka takaisin satamaan kestää tuolloin kauan, suuntasimme me Maho Beachille jo heti aamusta ja takaisin keskustaan jo puolilta päivin. Tämä oli harmi siinä mielessä, että suurimmat koneet laskeutuvat kentälle vasta iltapäivällä. Me ei kuitenkaan haluttu ottaa riskiä sen suhteen, että jumitamme taksilla ruuhkassa laivan jo jatkaessa matkaa. Pikkukoneiden lisäksi me nähtiin kuitenkin parin ihan kohtuullisenkin kokoisen matkustajakoneen laskeutuminen ja yhden American Airlinesin koneen lähtö. Aivan upeaa tämäkin! Ja mikäli noista koneista ei niin kiinnostunut ole, voi itseään huvittaa myös seuraamalla ihmisten toimintaa laskeutuvan koneen lähtestyessä; kaikki muu jää, kamerat kaivetaan esiin ja riemuitaan yhdessä! Hauska paikka!

Sieltä se tulee!

Sieltä se tulee!

SAM_3026

SAM_3008

SAM_3030

SAM_3041

SAM_3032

SAM_3042

SAM_2994

Tällaisia otoksia tallentui rannalta meikäläisen kameraan. Maho Beach oli odotusten veroinen ja kokemus ikimuistoinen! Sen verran jäi tuo isojen koneiden näkemättä jääminen hampaan koloon kaivelemaan, että tänne on kyllä ihan pakko joskus päästä takaisin! Upeita kuvia noista isoista laskeutuvista koneista löydät esim. Keltaisessa keittiössä -blogista, jutun pääset lukemaan tästä. Pakko on tässä myöntää, että melkoinen kateus kyllä iski noita kuvia katsellessa! Mutta kuten sanottu, eiköhän me tänne vielä palata! TYKKÄSIN! Ja suosittelen muillekin!

 

16 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle tiistai, huhtikuu 7, 2015 at 19:32

  Tuo on kyllä ihan mieletön paikka! Käytiin tuolla viitisen vuotta sitten. Silloin ranta oli melkein tyhjillään ja saatiin riemuita koneista ihan kunnolla. Juuri kun oltiin jo lähdössä laskeutui vielä A340:nen ja se tuntui kyllä aivan valtavalta. 😀 Mies haluaisi kovasti tuonne uudelleenkin käymään, enkä minäkään pahakseni pistäisi 😉

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti tiistai, huhtikuu 7, 2015 at 19:39

   Niin on! Teillä kävikin sitten ihan mieletön tuuri, kun saitte nauttia rannasta noin rauhassa, vau! Maho Beach on kyllä useamman käymisen arvoinen, ei haittais yhtään täälläkään palata takaisin! 🙂

 • Reply Katja tiistai, huhtikuu 7, 2015 at 19:57

  Oi että. Tuo ranta se on sellainen haave, että on ehdottomasti tehty toteutettavaksi! Mahtavia kuvia 🙂

 • Reply Veera Bianca tiistai, huhtikuu 7, 2015 at 21:36

  Mahtavia kuvia! Tuo ranta on tällaisella ilmailunörtillä ollut kyllä jo pitkään haaveissa! 🙂

 • Reply Arna | Cocoa etsimässä keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 08:03

  Toi vois kyllä olla hauska kokemus, vaikken miksikään lentokoneintoilijaksi tunnustaudukaan. Ei tuo rantakaan kyllä näytä hullummalta!

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 18:31

   Ei näytä ei! 🙂 Ja kokemus on kyllä varmasti ainutkertainen ihan kaikille eikä vastaavaa ihan heti muualta löydä!

 • Reply Miila keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 09:00

  Tonne mäkin oon aina halunnut mennä!! Upeita kuvia 🙂

 • Reply Martina keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 09:25

  Oih, ihana, ihana, ihana Maho Beach! Et arvaakaan minkä matkakuumeen aiheutit näillä kuvilla ja tunnelmilla! Vaikka olen ollut lentokonerannalla jo kaksi kertaa, en todellakaan ole saanut tarpeekseni, vaan vielä pitäisi päästä kolmannenkin kerran. Kiitos tästä ihanasta postauksesta! Tämän ansiosta tuntuu melkein kuin olisi taas Maho Beachilla. 😀

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 18:47

   Kiitos Martina, ja pahoittelut jos matkakuume pääsi äitymään pahaksi! 🙂 Aikamoiset Karibia fiilikset ja kaipuu tuli tännekin päähän! 🙂 Joskus olis kyllä kiva mennä saarelle pidemmäksi aikaa niin, että rannalla voisi käydä muutamankin kerran ja pääsisi kunnolla nauttimaan paikasta. Tällä pikaisella visiitillä tuli pääosin keskityttyä noiden kuvien ottamiseen ja koneet tuli nähtyä melkeinpä ainoastaan linssin läpi. Jos siis olis pidempään ja sais hyvät kuvat jo ekalla kerralla, niin loppuajan vois sitten ihan rauhassa ihmetellä tuota upeaa näytöstä!

 • Reply Kthetraveller keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 09:44

  Niinpä niin, tuon rannan minä missasin pikku hurrikaanin takia. Olihan se tiedossa että risteilymme ajankohta osui hurrikaaniaikaan mutta kyllä se pikkuisen kirpaisi kun laiva käänsi kurssinsa aivan toiseen suuntaan. No, ehkä ensi kerralla pääsemme tuonne Maho Beachille. Tahtoo sinne!

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti keskiviikko, huhtikuu 8, 2015 at 18:55

   Voi ei! Voin kyllä hyvin samaistua fiilikseen. Itse missasin toisella risteilyllä Caymansaaret kun maihinnousua ei voinut kovasta tuulesta johtuen toteuttaa. Vaikka ymmärrän toki kapteenin päätöksen, mikä ilman muuta oli oikea, olen silti vieläkin katkera etten sinne päässyt. Caymansaarten satamaa meinaan odotin eniten koko matkalla 🙁 Toivotaan siis ensi kerralla parempaa onnea meille molemmille!!!

 • Reply Kohteena maailma / Rami keskiviikko, huhtikuu 13, 2016 at 13:31

  Tein nyt oman jutun Maho Beachistä, kun tuli siellä pysyhdyttyä risteilyllä viime kuussa. Pari vuotta aikaisemmin siellä tuli pyörittyä useampanakin päivänä ja aina yhtä innolla 🙂 Linkitin tämän postauksesi omaan juttuuni: http://kohteenamaailma.fi/karibia/maho-beach/

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti maanantai, huhtikuu 25, 2016 at 19:46

   Kiitos linkkauksesta Rami! 🙂 Maho Beach <3 Vähän tämä vastaaminen kesti, mutta nyt sun juttua lukemaan! 🙂

  Leave a Reply