Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Loistavaa lähiruokaa Hangon Origossa

tiistai, 17 maaliskuun, 2015

 

Vasta vähän aikaa sitten kirjoitin postauksen tämän vuoden matkasuunnitelmistamme ja mainitsin siinä, että haluaisin kesällä vihdoin päästä käymään Hangossa. Tämä toiveeni toteutuikin nopeammin kuin osasin kuvitella, sillä ilmatyynysafarin ja Tammisaaren jälkeen bloggaajaseurueemme suuntasi juurikin kohti Hankoa!

Hangon ensimmäinen stoppimme oli itäsatamassa ja siellä vanhassa makasiinissa sijaitseva hurmaava ravintola Origo. Tällä kertaa maaliskuinen sää oli vielä varsin harmaa, mutta sieluni silmin pystyin jo kuvittelemaan itseni kesällä sen terassille kylmän siiderin äärelle!

SAM_6801SAM_6800SAM_6803Näkymä Origon edustalta. Bongaa myös bloggaaja-Otto työssään!

Ravintolaan sisään astuessa me bloggaajat huokailimme ihastuksesta! Vastassa oli lukuisin kynttilöin ja tuorein ruusuin koristeltu ihanan tunnelmallinen ravintolasali, jolle oman karheutensa antoi rosoinen vanha kivijalka. Kiitos tuon kivijalan, yleisvaikutelma ei muodostunut liian ”ruusuiseksi” vaan kauniiksi ja tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Itse en ole mikään varsinainen romanttisen sisustuksen ystävä, mutta tämä yhdistelmä oli  juuri sopiva minun makuuni. Myös ravintolan kattaus oli kaunis ja tyylikäs kokonaisuus.

SAM_6793SAM_6794

Origossa ravintoloitsijoina ovat toimineet vuodesta 2001 Joanna ja Jan Westerling. Ravintolassa meidät lämpimästi vastaanotti Jan ja kertoili meille ruokailun lomassa ravintolan nykypäivästä ja historiasta sekä ylipäätään yrittäjyydestä Hangossa. Origoon raaka-aineet tulevat pääosin lähialueiden tuottajilta ja ruokalista vaihtelee sesongin mukaan. Origossa ruokalistat löytyvät taulutietokoneilta, mikä mahdollistaa sen jatkuvan muokkauksen ja paikallisten raaka-aineiden saatavuuteen reagoinnin. Ravintolasalin lisäksi Origon toisesta kerroksesta löytyy musiikkibaari, jossa ravintolan nettisivujen mukaan toimii viikonloppuisin yökerho ja jota voi muutoin käyttää vaikkapa erilaisten ryhmien tarpeisiin.

SAM_6786

Ensimmäinen ruokalaji, jonka Jan meille tarjoili, oli Origon perinteinen lohikeitto talon oman saaristolaisleivän kera. Seurueemme ei voinut kuin huokailla ihastuksesta, keitto leipineen oli taivaallista! Jos en nyt aivan väärin muista, niin Jan kertoi tuota keiton lientä haudutettavan kolme päivää, joten vaivaa tuon täydellisen maun eteen myös nähdään!

SAM_6776

Alkuruuan jälkeen saimme eteemme toiset kauniit annokset, joista löytyi lammasta, haahkaa ja tavia. Pöydässä huokailut ja ruuan ylistäminen sen kun jatkuivat ja huomion arvoista oli myös ruuan kaunis esillepano. Itse pidin eniten tuosta tavista, taivaallisen hyvää sekin. Myös tuo haakana maistui hyvin, lampaan ystävää minusta ei tullut tälläkään kertaa. Parasta tässä kaikessa oli se, että itse en ikinä olisi listalta noita lintuja valinnut. Miksi se onkin niin, että ravintolassa tulee aina tilattua niitä samoja annoksia? Pippuripihvi, hampurilainen, joskus lohta; tässä ne minun perinteiset tilaukset. No, nämäkin taitavat kaikki ajoittain Origonkin listalta löytyä, mutta onneksi Jan oli valinnut meille jotain ihan muuta. Nyt opin syömään myös vähän ”eksoottisempiakin” lintuja ja lupaan, että jatkossakin lautaseltani tulee löytymään tavia aina tilaisuuden tullen!

SAM_6783

Kesällä siis toivottavasti Hankoon uudemman kerran ja silloin toivon löytäväni itseni Origon listoille kesäisin tulevien (juurikin niiden!) hampurilaisten ääreltä!

Tämän ylistävän kirjoituksen jälkeen on pakko kaiken varalta todeta, että vaikka kysymyksessä on yhteistyönä tehty vierailu, ovat mielipiteeni silti rehellisiä ja omiani. Ravintola nyt vaan sattui olemaan kaikin puolin loistava enkä millään pysty moitteen sanaa juuri keksimään. Ainoa asia, josta on mielestäni aihetta mainita, on pääruuan annoskoko. Jos satut olemaan suuri ruokainen kuten minä, kannattaa ehdottomasti tilata lisäksi ainakin alkuruoka. Monethan saattavat tehdä näin aina, mutta itse kuulun siihen joukkoon, että joskus tilaan vain pelkän pääruuan ja täällä olisin ilman tuota alkuruokaa jäänyt nälkäiseksi. Minun suositukseni alkuun on ehdottomasti tuo lohikeitto!

Lisää Origosta voit lukea kotisivulta: http://www.restaurant-origo.com

Muiden mukana olleiden bloggaajien ajatuksia Origosta löydät blogeista: Hear the World’s Whisper, Just Go, Otto Izakaya Express ja +1 Experience Point.

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Visit South Coast Finlandin ja Lumo matkailu Oy:n kanssa.
www.visitsouthcoastfinland.fi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply