Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Ilmatyynyaluksilla Tammisaaren Sommaröstrandiin

sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015

 

Viime viikon sunnuntaina minä, Hear the World’s Whisper blogin Maria, Just Go blogin Miila, Otto Izakaya Express blogin Otto ja +1 Experience Point blogin Marjo treffattiin jo ennen aamu yhdeksää Helsingissä Kiasman edessä. Tällä joukolla me lähdimme bussilla kohti läntistä Uusimaata ja Tammisaarta Visit South Coast Finlandin järjestämälle bloggaajamatkalle! Päivän oppaanamme toimi SE-Actionin Susse Ekström ja jo bussimatkalla saimme paljon infoa läntisen Uudenmaan matkailuvaihtoehdoista, jotka yllättivät ainakin minut monipuolisuudellaan. Aktiviteetteja, luontoa, elämyksiä, lähiruokaa ja kulttuuria; nämä jäivät mieleen päällimmäisiksi. Jälleen kerran sitä alkoi pohtimaan, mitä kaikkea hienoa kotimaallammekin on matkailun saralla tarjota!

Bloggaajamatkan ensimmäinen pysäkkimme oli Tammisaari, josta meitä noutamaan saapui kaksi ilmatyynyalusta! Itse en koskaan aiemmin ollut moisista kulkupeleistä edes kuullut, saatikaan sitten joskus sellaisen kyydissä kuvitellut istuvani! Innostus oli kova, niin minulla kuin muillakin bloggaajilla!

SAM_6722

SAM_6727

SAM_6728

SAM_6729

Sitten ei muuta kuin kyytiin istumaan, kuulosuojaimet päähän ja suunta kohti Sommaröstrandia! Ohjeeksi saimme istua paikallaan, muuta ei osata tarvinnut! Normaalisti aluksilla ajetaan ainoastaan jäiden aikaan, mutta nyt jäät olivat jo suurilta osin sulaneet. Tämä ei kuitenkaan matkaa haitannut ja hyvin alukset kulkivat avovedessäkin. Parhaimmillaan kokemus lienee pienellä talvipakkasella, jäisellä merellä lumen pöllytessä perässä. Mutta eipä se sää meidän menoa haitannut ja ylipäätään uudet kokemukset ovat aina upeita! Ja tämä: ihan huippu! Matkan aikana saimme ihastella kaunista saaristoa ja bloggaajia kun ollaan, räpsyivät kamerat aika lailla koko matkan ajan. Joskus olisi kiva lähteä vastaavalle safarille vaikkapa kaveriporukalla! Tässä on myös yksi hyvä vaihtoehto vaikkapa talvisten polttareiden ohjelmaan tai lahjavinkki jollekin toiminnan ystävälle!

SAM_6731

SAM_6741

Perillä Sommaröstrandissa meidät otti vastaan Erja Hiltunen ja tarjosi meille jo nälkäisille matkalaisille maittavan brunssin. Koska tänään ilma oli hyvin tuulinen ja matkaan ilmatyynyaluksilla kului tuplaten normaalia enemmän aikaa, oli Sommaröstrandin visiittimme hyvin pikainen. Syömään ehdimme rauhassa ja sitten pikaisesti paikkoja vilkaistiin.

SAM_6761

SAM_6745

SAM_6752

Sommaröstrand on avoinna ympäri vuoden ja se tarjoaa lähes kaikki saaristossa tarvittavat palvelut. Esimerkkeinä mainittakoon kauppa, ravintola, tilaus Alko, sauna sekä juhla- kokouspalvelut. Lisäksi paikka toimii vierassatamana ja Sommaröstrand onkin valittu vuonna 2012 vuoden vierassatamaksi. Sommaröstrandiin voi tulla myös autolla maantielautalla.

SAM_6763

SAM_6755

SAM_6750

SAM_6758

Itse tutustuin ylipäätään Suomen saaristoon ensimmäisen kerran vasta viime kesän Rengastien matkalla ja tykästyin kovasti sekä maisemiin että saariston tunnelmaan! Tammisaaren saaristo sen sijaan oli minulle aivan vieras, mutta nyt on hienoa tietää, että upeaa saaristoa löytyy myös omaa kotipaikkaa lähempää! Viime kesän reissu osoitti hyvin myös sen, ettei saaristomatkailuun tarvita venettä vaan hyvien lauttayhteyksien ansiosta upea saaristomme on kaikkien tavoitettavissa!

Lisää edellämaintuista sekä muusta läntisen Uudenmaan matkailutarjonnasta voit lukea täältä:

http://www.visitsouthcoastfinland.fi
http://www.sommarostrand.fi

Ja ehdottomasti kannattaa lukea myös mukana olleiden kanssabloggaajen kirjoitukset, blogeihin linkit tekstissä! Tammisaaresta meidän matkamme jatkui ihanaan Hankoon. Lisää postauksia päivästä tulossa, pysykäähän siis kuulolla!

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Visit South Coast Finlandin ja Lumo matkailu Oy:n kanssa.

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Jenna / Journey Diary sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 20:21

  Voi vitsi, näyttää kivalta! Olisin halunnut kanssa osallistua tuohon, mutta ei pystynyt edes harkita ilmoittautumista päällekkäisen matkan takia :/

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 21:20

   Kivaahan se oli! 🙂 Välillä on kyllä ikävää, ettei pysty olemaan kahdessa paikassa samaan aikaan 🙁 Mä puolestani olin onnellinen, että tämä reissu sopi kerrankin mun aikatauluihin.

 • Reply Miila sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 21:17

  Oli kyllä huippu päivä 🙂

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 21:27

   Näin oli! Ja oli kiva tutustua! 🙂

   • Reply Miila sunnuntai, 15 maaliskuun, 2015 at 21:52

    Kiva nähdä livenäkin ihmisiä joiden blogeja lukee joten todellakin oli kiva tutustua!:)

  Leave a Reply