Suomen suurin matkablogiyhteisö
Koiramatkat Kotimaa

Saariston Rengastiellä: B & B Verandan

sunnuntai, 19 lokakuun, 2014

 

Talvi alkaa uhkaavasti kolkutella jo ovella, mutta onneksi näin blogin kautta pääsee taas palaamaan kesään ja ihanaan saaristoon 🙂 Tässä olis tällä erää viimeinen saaristopostaus ja esittelyssä meidän majapaikka B & B Verandan Norsskatassa.

Kun reissusta saaristoon ja poikien mukaan ottamisesta oli päätetty, oli edessä vimmainen sopivan majapaikan etsiminen. Positiivinen yllätys majoitusta etsiessä oli se, että saaristossa hyvin moneen paikkaan olivat myös lemmikit tervetulleita. Ihan innoissani mä tutkiskelinkin kaikenlaisia hurmaavia majataloja, kunnes realiteetit iskivät ja tajusin, ettei meillä kahden haukkuherkän kaverin kanssa olisi niihin mitään asiaa. Tai olisi toki sinällään, mutta eipä siellä kukaan nukkunut olisi, kun pojat olisivat nostaneet metakan joka kerta, kun olisivat jonkun äänen kuulleet. Näinpä siis päätin säästää muiden majoittujien hermot ja itseni häpeältä, ja aloin etsiä mökkimajoitusta.

Perheiden kansoittamat leirintäaluemaiset mökkikylät eivät kuitenkaan ole meidän paikkoja ja intiimimmän mökkimajoituksen löytäminen olikin hankalampaa, kun yksittäisiä mökkejä/huviloita ei sesonkiaikaan tietty kahdeksi yöksi varaamaan pystynyt. Monen nettihaun jälkeen onneksi löytyi kaksi hyvää vaihtoehtoa: B & B Verandan Norsskatassa sekä The Boathouse Kustavissa. Mun makuun tuo Boathouse olisi ollut mieluisampi, mutta valitettavasti Kustavi ei tällä kertaa ollut meidän reitillä. Niinpä me päädyttiin majoittumaan tuonne Verandaniin.

B & B Verandan sijaitsee siis Norsskatassa, jonne on lauttayhteys Korppoosta. Verandanissa meidät otti lämpimästi vastaan paikan emäntä Anne ja puolisoineen.  Anne kertoi Verandanin olevan heidän oma kesäpaikkansa, jonne ihmisiä on useiden vuosien ajan saapunut heidän puutarhaansa katsomaan. Mantereelta pitkän matkan takaa tulleet vieraat olivat ensin alkaneet kaivata suuhunpantavaa ja näin he perustivat ensin ravintolan, ja sitten myöhemmin rakensivat myös mökit yösijaakin kaivanneille. Mä en valitettavasti puutarhajutuista ymmärrä mitään muuta kuin sen, miten valtavasti siinä on työtä. Mutta oikein mukavalta paikka näytti näin asiaa sen enempää ymmärtämättömällekin (huh, onpa siinä pitkä sana!).

SAM_4423

SAM_4427

SAM_4425

SAM_4436

Mun laskujen mukaan Verandanissa on kolme mökkiä. Mökit on sijoiteltu mukavan etäälle toisistaan ja näin ollen omaa rauhaa oli tarjolla mukavasti. Yhdessä mökeistä voi majoittua lemmikkien kanssa.  Tässä kohdin täytyy mainita, että myös meidän pojat otettiin vastaan lämpimästi ja paikan kokkikin oli heti herkkuja tarjomassa. Omistajilla on myös oma koira ja uros sekin, ja ystävällisesti he aina laittoivat muuten vapaana olleen oman hauvelinsa sisään, kun me poikain kanssa liikenteeseen lähdettiin. Ja tämä siis sen vuoksi, ettei meidän Rico tule muiden koirien kanssa oikein toimeen. Paikan oma koira oli oikein kiltti ja rauhallinen.

Meidän mökki.

SAM_4450

IMG_2414

Mökki oli siisti ja juuri sopivan kokoinen meille kahdelle. Varusteisiin kuului jääkaappi, kahvinkeitin ja tv. Ohessa olevien kuvien lisäksi mökissä on myös ruokapöytä.

SAM_4276

SAM_4277

SAM_4284

SAM_4278

Vessaa mökissä ei ole, vaan mökillä kun ollaan, hommat hoidetaan tietty huussissa. Näitä tontilta löytyy kaksin kappalein, naisille ja miehille omansa. Huussit olivat siistit.

SAM_4454

Verandanista löytyy myös oma sauna paljuineen ja mökin hintaan sisältyy tunnin sauna paljun kanssa. Tämä olikin varsin mukava tapa päättää päivä ja molempina iltoina me paljussa lilluttiin 🙂

SAM_4437

Kuten tuossa jo aiemmin tuli esiin, on Verandanissa oma ravintola. Tämä onkin hyvä, sillä muita palveluja saarella ei ole. Me osuttiin paikalle hyvään aikaan, sillä ravintolassa oli meneillään grilliviikko ja mikäs sen paremmin tällaiselle lihan ystävälle sopisi. Me syötiin ravintolassa molempina iltoina pihvit ja ruoka oli oikein hyvää kuin myös suhteellisen edullista. Ravintolassa syötiin myös mökin hintaan kuulunut aamupala. Sekä illallisella että aamupalalla oli mukava kuulla Annen juttuja heidän elämästään sekä saaren elämänmenosta ja nähdä myös muita reissaajia.

SAM_4426

SAM_4433

Kaiken kaikkiaan me oltiin Verandaniin tyytyväisiä. Isännät olivat erittäin ystävällisiä ja palvelu hyvää, mökki siisti ja ruoka hyvää. Eipä sitä paljoa enempää tällaisella reissulla sitten kaipaakaan! Positiivista on myös se, että aamupala, sauna ja liinavaatteet kuuluvat hintaan eikä lemmikeistäkään tarvitse erikseen maksaa. Jos sieltä siis mökkihenkisiä saaristomatkaajia löytyy, kannattaa Verandan pitää mielessä! Ja hyvä on tosiaan pitää mielessä myös se, että juuri mitään muuta Norsskatassa ei ole. Me kierreltiin päivät muuta saaristoa ja palattiin Verandaniin sitten illaksi syömään, saunomaan ja nukkumaan.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Hanne torstai, 20 heinäkuun, 2017 at 19:11

  Hei! Ajattelin tässä Verandanin mökin terassilla kertoa kuulumisia paikasta,jos muut reissulaiset joskus etsivät kokemuksia. Paikkana tämä on hyvin rauhallinen,mökkejä tosiaan vain kolme. Henkilökunta (jota ei ole montaa) erittäin ystävällistä. Mökit ovat kahdelle riittävän kokoisia ja hyvin SIISTEJÄ,itse ei tarvi lähtiessään siivotakkaan. Sauna ja palju kuuluu tunniksi vuokraan (joka sekin on vain 90€/2hlö/vrk). Ravintolan ruokaa emme ole kokeilleet,on oma retkikeitin ja matkagrilli mukana ruoan laittoa varten. Aamiainen on perus,leipää päällisineen,munaa,jugurttia,puuroa jne. Myös me kulutimme päivät tutustuen muuhun saaristoon,ja illaksi saunomaan. Suosittelen rauhaa ja luonnon kauneutta hakeville
  Varoituksen sana eri kohteesta; Björkholmin lomasaari Paraisten lähellä,en missään nimessä kehota ketään viettämään yötäkään siellä.

  • Reply Sanna I Tuntematon turisti perjantai, 21 heinäkuun, 2017 at 22:29

   Kiitos todella paljon Hanne! Ihanaa kuulla muidenkin mielipiteitä paikasta! <3 Kiitos myös varoituksesta. Toivottavasti teillä on ollut onnistunut reissu muuten! 🙂

  Leave a Reply