Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kreikka

Postikorttimaisemien Oia

torstai, elokuu 7, 2014

 

Firasta me siis jatkettiin matkaa upeaan Oiaan, jonka maisemat ovat tuttuja monista postikorteista. Oian näkeminen on ollut yksi mun pidempiaikaisista matkahaaveista eikä suotta. Täällä mä viimeistään vakuutuin siitä, että yhdellä maailman kauneimmista saarista tosiaan ollaan!

Tähän alkuun on kuitenkin ensin pakko mainita pari sanaa säästä. Jos Firassa oli kuuma, niin täällä oli KUUMA! Tuuli ei ainakaan tänä päivänä Oiaan osunut ja koska varjopaikkoja ei juuri tarjolla ollut, olivat Oiassa vietetyt tunnit todennäköisesti tähän astisen elämäni hikisimmät! (mä inhoon hikoilua!!!) Tarkoitus ei suinkaan ole tässä pelkästään valittaa vaan kertoa suoraan niin kuin asia oli, sillä heinäkuun helteillä Oian maisemien katselu ei oikeesti ole mitään helppoa hommaa ja jossain kohti olo oli jo aika huonokin vaikka nesteytyksestäkin huolehdittiin muutenkin kuin alkoholipitoisilla juomilla. Onneksi tästä kuitenkin yli päästiin, mutta Oian rinteille lähtiessä on hyvä huomioida oma kunto ja juoda reilusti, eikä sateenvarjon kantaminen aurinkosuojana ole täällä mitenkään pöllömpi ajatus.

Mutta nyt niihin maisemiin… Myös Oia sijaitsee korkealla kalderan reunalla ja hyvin pian vastaan alkaa tulla juurikin niitä tuttuja postikortti- ja valokuvamaisemia, joiden vuoksi me Oiaan ja ylipäätään koko saarelle oltiin matkattu. Muita turisteja oli liikkeellä hyvin vähän, joten me saatiin katsella maisemia ihan rauhassa ja ilman tungosta.

SAM_4964SAM_4940SAM_4951SAM_4981SAM_4948SAM_4953SAM_4980
Jonkun ajan kulkemisen jälkeen silmissä siintää jo Oian tuulimylly, joka mulle oli ehdoton ”must see”. Valokuvia tulikin sitten räpsittyä yllin kyllin ja ennen myllylle saapumista löytyy hyvä näköalapaikka kuvien ottamiseen.

SAM_4972SAM_4963SAM_4982

Oian rinteillä näkyi myös toinen toistaan hienompia hotelleja uima-altaineen ja terasseineen. Huoh, joskus kun raaskis itsensä tällaiseen maksaa… vaikka edes pariksi yöksi!

SAM_4973
Oia on kirkkaasti romanttisin paikka, jossa oon tähän mennessä käynyt. En yhtään ihmettele, että se on häämatkalaisten suosiossa. Nähtiinpä me myös yksi kuvattavana ollut kaunis hääpari enkä mä näin yht’ äkkiä osaa juuri kauniimpaa taustaa hääkuville kuvitella kuin nää upeat maisemat <3 Nämä lemmenlukot löytyivät näköalapaikalta.

SAM_4979

Oiassa kun oltiin, jäätiin me tietty vielä illaksi katsomaan sitä kuuluisaa auringonlaskua, jota myös maailman hienoimmaksi on kuvattu. Siitä lisää seuraavassa postauksessa!

Ai niin, meinasi ihan unohtua tärkeä vinkki: Heti tuulimyllyn takana on ravintola, jossa on uima-allas. Tuossa kohdin mä olisin ollut ikionnellinen jos mulla ois ollut biksat mukana ja olisin päässyt altaaseen viilentymään! Elikäs te muut, ottakaa simmarit mukaan, vaikka edes varmuuden vuoksi.

SAM_4985

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna torstai, elokuu 7, 2014 at 22:35

  Biksut matkaan, kyllä kiitos jees! Taas on niin super kuvia ettei mitään järkeä. Kiitos muuten varoituksesta, taidamme varustautua camelbak-vesipussein Oian retkelle 🙂

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti perjantai, elokuu 8, 2014 at 11:15

   Eiks ookin! Pakko kysyä, että mitä on noi camelbak-vesipussit?

   • Reply Maarit Johanna lauantai, elokuu 9, 2014 at 22:59

    Ne on siis reppuun laitettavia pusseja tilavuudeltaan 2-3litraa ja pussista tulee letku repun hihnaan kiinnitettäväksi joten hörppiminen on tosi helppoa! Ei tarvi aina siis ottaa reppua selästä ja juoda puolta pullollista kun on vähän hiki. Googlettele 🙂 eivät maksa mansikoita.

  Leave a Reply