Koiramatkat Kotimaa

Saariston Rengastiellä: Houtskari

torstai, 24 heinäkuun, 2014

Hieman nolona joudun tässä tunnustamaan, että kotimaanmatkailu ei mua juuri ole aiemmin innostanut vaikka esimerkiksi Levillä ja Kalajoella on tullut vietettyä varsin hauskoja ja ikimuistoisia hetkiä. Suomessa matkustaminen on usein sen verran arvokasta, että vähän lisää rahaa laittamalla pääsee ulkomaille ja varmemman auringonpaisteen äärelle tai johonkin kivaan kaupunkiin. Ehkä mä nyt olen kuitenkin jossain määrin nähnyt paratiisirantoja ja isoja kaupunkeja tarpeeksi, sillä yhä enemmän mä huomaan kaipaavani matkoiltani myös luontoa ja muunlaisia maisemia. Viime viikolla me suunnattiin pitkästä aikaa miehen ja koirien kanssa kahden yön kotimaanmatkalle kauniin merimaiseman ja luonnon äärelle ihanalle Saariston Rengastielle. Kyllä kannatti!

SAM_4343

Ensimmäisenä saaristoaamuna meillä oli treffit Korppoossa kaveripariskunnan kanssa. Hekin lomailivat länsirannikolla ja koska me asutaan nykyään eri kaupungeissa, oli ihanaa tavata pitkästä aikaa ja saada kivaa matkaseuraa ekalle aamupäivälle. Korppoosta me otettiin yhdessä lautta Houtskariin määränpäänä lounas Mondon kehumassa Grill Café Skagenissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Saariston rengastiellä lähes kaikki lauttamatkat ovat ilmaisia, niin myös matka Korppoosta Houtskariin. Merimatkaa välille kertyy noin kymmenen kilometriä ja lauttamatka kestää puolisen tuntia. Musta koko reissulla melkeinpä parasta olivat juuri nuo lauttamatkat, sillä sään suosiessa kannella maisemia katsellessa pääsi kunnolla meritunnelmaan ja mitä pidempi lauttamatka, sen parempi! Tänä päivänä ilma oli kuitenkin vielä aamusta sateinen, joten menomatkalla maisemia ihailtiin Stella lautan kahvilassa.

SAM_4297

Kaveri opetti lukemaan merimerkkejä (vai mitä noi on)… mieleen jäi, öö ei mitään! Sori O, lisää oppitunteja tarvitaan!

SAM_4305

Grill Café Skagen löytyy Houtskarin vierasvenesatamasta Näsbystä. Itse satama on kovin pieni, mutta varsin idyllinen sellainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SAM_4330

SAM_4325

SAM_4332

SAM_4329

Saaristossa on se hyvä puoli, että koirat ovat tervetulleita lähes joka paikkaan ja näin oli myös tuolla Grill Café Skagenissa. Poikien kera siis ravintolaan suunnattiin ja päästiin vihdoin herkullisten burgereiden äärelle. Mondon mukaan ravintola tarjoaa saariston parhaat hampurilaiset ja niin hyviä nuo kyllä olivat, että tämä voi hyvinkin pitää paikkansa! Kannattaa ehdottomasti tulla, jos burgerit maistuvat! Ja tietty ravintolasta saa muutakin ruokaa.

SAM_4315

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lounaan jälkeen meidän kaverit joutuivat jo jatkamaan eteen päin, sillä he kiersivät koko Rengastien samana päivänä. Me jäätiin miehen ja poikien kanssa vielä hetkeksi terassille.

Lounaan jälkeen me käytiin pikaisesti vielä tsekkaamassa läheiset kauppakojut ja nähtiin saaren ihastuttava kirjasto.

SAM_4341

SAM_4334

SAM_4333

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SAM_4338

Paluumatkalla Korppooseen sää oli jälleen parempi ja lauttamatka meni kannella kuvia räpsien.

SAM_4356

SAM_4358

SAM_4361

SAM_4368

SAM_4370

SAM_4381

SAM_4384

SAM_4388

Näin Houtskarissa, myöhemmin tulossa juttua vielä Korppoosta, Nauvosta ja Norrskatalta. Nyt blogi hiljenee hetkeksi, sillä uudet lomaseikkailut kutsuvat!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 25 heinäkuun, 2014 at 08:13

  Ihania kuvia! Rengastie ollut usein suunnitelmissa mutta kuten mainitsit, kotimaan matkailu ei ole erityisen halpaa. Varsinkaan Lapista saaristoon.. 🙂

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti perjantai, 25 heinäkuun, 2014 at 17:09

   Kiitti 🙂 Ymmärrän! Se hyvä puoli tuossa Rengastiessä on, että sen ehtii hyvin ajaa läpi päivässäkin, joten jos sattuu olemaan lähistöllä muuten, on se myös hyvä kohde päiväretkelle. Sulla toki tota matkaa riittää kiitettävästi tuonne ”lähistöllekin” 🙂

 • Reply Sofia / Liikkeellä maanantai, 2 helmikuun, 2015 at 22:36

  Pitääpä ottaa ja lueskella tämä koko sarja postauksiasi ajan kanssa, Rengastielle olisi mukava suunnata tulevaisuudessa! 🙂

  • Reply Sanna/ Tuntematon turisti tiistai, 3 helmikuun, 2015 at 18:16

   Kiva, että löysit tänne 🙂 Rengastie oli kyllä mukava!

  Leave a Reply