Suomen suurin matkablogiyhteisö
Kotimaa

Kesäpäivä Suomenlinnassa

maanantai, 21 heinäkuun, 2014

 

Päiväretki Suomenlinnaan on muodostunut vuosien varrella jo aika lailla perinteeksi. Lahdesta matka Helsinkiin on nopea enkä mä keksi kovin montaa parempaa tapaa viettää kaunista kesäpäivää Suomessa kuin istua saaren kallioilla ulapalle katsellen, hyvästä ruuasta ja juomasta sekä seurasta nauttien. Suomenlinnaan me suunnattiin myös tänä kesänä miehen ja kahden kaverin kanssa ja päivä oli ihan täydellinen kesäloman aloitukseen!

Moni asian varmasti tietääkin, mutta mainittakoon varmuuden vuoksi, että lautta Suomelinnaan lähtee Kauppatorilta. Torilta saa kätevästi mukaan myös mansikat ja herneet piknikeväiksi! Lauttamatka saarelle me taitettiin isossa lokkisaattuessa ja vähän kyllä jännitti, että tuleeko taivaalta ”tavaraa” niskaan, mutta puhtaana onneksi perille päästiin!

SAM_4122

SAM_4137

SAM_4136

SAM_4157

Maisema Suomenlinnasta mantereelle.

SAM_4161

Täällä ei käyty, mutta niin söpöltä näytti tämä kahvila että parit kuvat oli pakko napsia!

SAM_4163
SAM_4162

Perillä Suomenlinnassa me etsittiin paikka, johon viltteinemme ja eväinemme asettua. Paikan valintaan vaikuttaa kaksi tärkeää asiaa: maisema ja se, että vessa on suhteellisen lähellä. Aamupäivällä ilma oli vielä aika pilvinen, joten me saatiin valita sopiva piknikpaikka ihan vapaasti, ruuhkaa ei siis vielä ollut. Siinä me sitten istuskeltiin useampi tunti ja pakko on taas todeta, että mä voisin tuijotella merta varmaan loputtomiin. Iltapäivästä sää selkeni ja jossain kohti siinä juomien nauttimisen ja laivojen katselun lomassa, mä onnistuin polttamaan itseni aika lahjakkaasti! (naaman punoitus johtui siis muustakin kuin nautitusta punaviinistä!) Päivä oli erittäin tuulinen, mikä hyvin taas onnistui peittämään auringon petollisuuden. Te muut siis, muistakaa käyttää aurinkorasvaa! Koska Suomenlinnassa on tullut käytyä useammankin kerran, ovat kuvat tällä kertaa varsin meriaiheisia, muita nähtävyyksiä kun on tullut jo aiemmilla kerroilla kuvattua ihan tarpeeksi. Tässä satoa päivän varrelta. Ihana kesä ja ihana meri! Niin ja ihana LOMA!

SAM_4169

SAM_4181

SAM_4182

SAM_4184

SAM_4190

SAM_4197

SAM_4209

Suomenlinnan retkien perinteisiin kuuluu isojen laivojen lähdön seuraaminen Kustaanmiekalla ja tietty myös kannella oleville matkustajille pitää heiluttaa! Vaikka noiden Karibian ristelyjen jälkeen siljat ja viikkarit näyttävät varsin vaatimattomilta meikäläisen silmissä, ovat ne tässä miljöössä kuitenkin aina yhtä kaunis ja vaikuttava näky.

SAM_4218 SAM_4221 SAM_4224

Laivoille heiluttelujen jälkeen me piipahdettiin vielä terassilla, minkä jälkeen suunnattiin lautalle ja takaisin keskustaan syömään ja sitten myöhään illalla junalla takas Lahteen. Vitsit, että oli kiva päivä!

SAM_4223

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply