Latvia

Juhannusmuistoja Jurmalasta

tiistai, kesäkuu 17, 2014

 

Se ois parin päivän päästä taas juhannus käsillä ja sen kunniaksi palaan hetkeksi viime juhannuksen muistoihin Latvian Jurmalaan…

Viime vuonna me päätettiin muutaman kaverin kanssa vaihtaa perinteinen mökkijuhannus pikaiseen ulkomaanreissuun ja hyvin äkkiä kohteeksi valikoitui kaunis Jurmalan merenrantakaupunki. Vaikkei mökkiä ollutkaan, niin veden äärelle oli kuitenkin keskikesän juhlaa pakko päästä viettämään.

Jurmalaan me lennettiin jo torstaina päivällä ja ehdittiin vielä kivasti katsella paikkoja. Jurmala on tunnettu kauniista huviloistaan ja juhannuksen tunnelmaan ne sopikin ihan mielettömän hyvin!

DSC00918

DSC00917

DSC00916

DSC00919

Meidän hotelli, Sunset nimeltään.

Perjantaiaamuna me suunnattiin jo hyvissä ajoin Majorin rannalle juhannusaaton viettoon. Majorin ranta on yli 30 kilometriä pitkä ja uskokaa tai älkää, hiekka on lähes valkoista ja ihanan pehmeää, aivan niinkuin kaukomaiden paratiisirannoillakin! Rannalta löytyy kaikki tarvittavat palvelut ravintoloista vessaan ja aurinkotuoleihin. Me vietettiin rannalla pitkä tovi auringosta ja juhannusjuomista nauttien… Tällä kertaa myös perinteiset mökkiolympialaiset saivat uuden näyttämön. Hauskaa oli, meillä ja varmasti muillakin 🙂 Sään suhteen meillä kävi kyllä ihan mieletön tuuri, sillä me saatiin viettää juhannusaattoa 30 asteen lämmössä auringon paistaessa melkeinpä pilvettömältä taivaalta. Enempää ei olisi voinut edes toivoa!

DSC00911

DSC00908

DSC00912

DSC00880

”Rantaleikkien” jälkeen me suunnattiin hotellille kaunistautumaan, ja sieltä matka jatkui kivalle ja tunnelmalliselle Jomas Ielan kävelykadulle.

DSC01006

DSC01075

Jomas Ielan varrella on paljon ihania ravintoloita, joista me käytiin aattona japanilaisessa Kabukissa. Ruoka oli ihan älyttömän hyvää ja Latviassa kun ollaan, myös todella edullista. Kabukia voin lämpimästi suositella!

DSC00936

DSC00940

DSC00941

DSC00943

DSC00944

Kabukista me jatkettin matkaa jälkeen takaisin rannalle, jossa saatiin ihailla todella kaunista iltataivasta. Täytyy sanoa, ettei olis juhannusyön maisema paljoa kauniimpi voinut olla!

IMG_1875

DSC00968

DSC00973

Rannalla me poikettiin myös Havana -klubilla, jonne ”naamarajasta” huolimatta päästiin onneksi sisään! Ihan oikeesti, klubin nettisivuilla sanotaan sinne olevan face control ja kyllä me etukäteen tälle vähän naureskeltiin ja mietittiin mahtaako meidän naamat tuonne riittää! Mutta sisään siis päästiin ja oikein tyylikäs oli klubi. Ainakin vielä ennen puolta yötä meno oli hyvin hiljainen ja mekin siirryttiin pian takaisin Jomas Ielan varrelle huokeampien hintojen äärelle, josta sitten jo suhteellisen hyvissä ajoin hotelliin unille.

DSC00975

DSC00984

DSC00987

Lauantaita eli meidän suomalaisten juhannuspäivää me vietettiin kauniissa Riian vanhassakaupungissa terasseilla istuskellen ja vähän shoppaillenkin. Riikakin oli mulle ihan uus tuttavuus ja tykkäsin kyllä kovasti!

DSC01037

DSC01052

DSC01038

Juhannus on latvialaisten suosituin juhla ja Latviassa juhannusta vietetään aina kesäpäivän seisauksen aikaan 23. ja 24.6. Meiltä jäi siten harmillisesti paikallinen juhannus kokkoineen kokematta, sillä 23. päivä oli sunnuntai ja me jouduttiin tulloin jo lähtemään takaisin kotiin. Mutta kaiken kaikkiaan meidän reissu oli enemmän kuin onnistunut ja nämä ihanat muistot lämmittävät mieltä vielä pitkään! Ja näillä tämän vuoden keleillä kaikenlainen lämmike tulee kyllä enemmän kuin tarpeeseen!

Tämän postauksen myötä Tuntematon turisti toivottaa kaikille oikein hyvää ja ihanaa juhannusta!

No Comments

Leave a Reply