Yhdysvallat

Shoppailuvinkkejä Miamiin

keskiviikko, kesäkuu 11, 2014

Mä lienen siinä mielessä hieman poikkeuksellinen nainen, että mä en pidä vaatekaupoissa kiertelystä vaan ostan melkein kaikki vaatteeni netistä. On kuitenkin olemassa kaksi kaupunkia, joissa meikäläinenkin on innostunut oikein huolella shoppaamaan ja nämä kaupungit ovat Lontoo ja Miami. Tässä postauksessa jaan shoppailukokemuksiani jälkimmäisestä.

Miamissa mä olen päässyt käymään kaksi kertaa ja kummallakin kerralla matka on ajoittunut joulukuun alkuun. Shoppailun kannalta tämä on ollut enemmän kuin hyvä, sillä Jenkeissä joulunajan alennusmyynnit alkavat jo heti Kiitospäivän jälkeen marraskuun lopulla. Muutenkin hintataso on Yhdysvalloissa edullinen Suomeen nähden, joten shoppailuun se on mitä parhain maa. Jonkin verran ärsyttävä puoli Yhdysvalloissa shoppailussa on se, että vaatteen tai muun tuotteen hintaan lisätään verot vasta kassalla ja näin ollen hintalapussa oleva hinta ei ole lopullinen. Mikäli olen asian oikein ymmärtänyt, vaihtelee tuon veron määrä osavaltioittain ja Floridassa se on 6%.

Ostareita ja muita shoppailupaikkoja Miamissa on todella paljon, joten valinnanvaikeutta on sen suhteen, mille ostarille mennä. Tässä siten omia kokemuksiani, jos niistä mahdollisesti olis apua. Ja mikäli reissaatte Miamiin talvella niin kuin minä, on hyvä pitää mielessä se, että talvella Miamissakin myydään talvikaudenvaatteita eikä rantavermeitä ole juuri tarjolla kuin South Beachin turistikaupoissa. Talviaikaan matkaan ei siis kannata lähteä ajatuksella, että ostaa hellevaatteet paikan päältä. Mutta nyt niihin vinkkeihin…

 

1. Sawgrass Mills, Sunrise.

Ainakin firman omien sivujen mukaan Yhdysvaltojen suurin outlet- ostari, yli 350 kauppaa. Sijaitsee Sunrisessa, noin puolen tunnin ajomatkan päässä Miamista. Itse kävin tuolla vuonna 2010 ja ainakin silloin hotellin retkimyyjältä sai ostettua meno-paluu bussimatkan ja bussi noukki kyytiin suoraan hotellin edestä. Hintaa en kyllä muista yhtään, sori.

Mun mielestä ehdottomasti Miamin paras shoppailupaikka! Paikka on iso ja kauppoja on tosiaan PALJON, joten reissuun kannattaa varata koko päivä. Ainakin tuolloin joulun aikaan 2010 kaikissa kaupoissa oli hyvät alennukset ja ostettua tuli kaikkea mahdollista sormikkaista släpäreihin ja neulepaitoihin.

http://www.simon.com/mall/sawgrass-mills

IMG_5923

 

2. Lincoln Road Mall, South Beach.

Kaunis, kävelykatumainen ulkoilmaostari South Beachin sydämessä. Tykkään! Viime reissulla ei tainnut olla kuin yksi päivä ettei poikettu täällä joko päivällä tai illalla. Paljon ketjuliikkeitä Guessista Zaraan ja H&M:n. Joulukuussa myös hyvät alennukset. Itse tuli viime reissulla tuhlattua etenkin Guessin liikkeeseen, jossa tarjoukset vaihtelivat niin, että toisina päivinä kaikki tuotteet (paitsi kellot) olivat -40% ja toisina päivinä jos osti yhden normihintaisen tuotteen, sai toisen puoleen hintaan. Mainittakoon myös, että Jenkeissä Guessin tuotteet ovat paljon Eurooppaa halvemmat ja itse ostin esim. rannekellon (josta saa täällä maksaa yli 200 euroa) reilulla 50 eurolla ja kyseessä oli siis ihan normaalihinta.

Lincoln Roadilla on myös paljon mukavia ruokapaikkoja; iltaisin paljon väkeä, mutta silti kivan tunnelmallinen. Päivällä hiljaisempaa ja siten hyviä lounastarjouksia.

http://lincolnroadmall.com/

SAM_3533

SAM_3531

SAM_3538

SAM_3539

 

3. Doplhin Mall, lähellä lentokenttää.

Yli 240 kauppaa, paljon myös oheisohjelmaa. Joidenkin listausten mukaan Miamin paras ostoskeskus. Liikkeet pääosin ketjuliikkeitä. Itse en ostanut mitään, mutta ei siitä varmaan kauppoja sinänsä voi syyttää. Mieleistä ostettavaa ei vain löytynyt. Miami Beachilta matkaa kertyy jonkin verran, mutta perille pääsee esim. taksilla tai bussilla. Monet ilmeisesti poikkeavat myös ennen paluulennolle menoa matkalaukut kentälle jätettyään.

http://www.shopdolphinmall.com/

SAM_2356

SAM_2355

 

4. Miami International Mall, myös lähellä lentokenttää.

Mukavan rauhallinen ostari, muita turisteja ei juuri näkynyt. Yli 140 kauppaa, ketjuliikkeitä myöskin. Ostettua tuli perusvaatteita kuten farkut ja puseroita, Searsilta nuo ja hyvillä alennuksilla. Searsin laadun suhteen olin hieman epäileväinen, mutta hyvin ovat vaatteet käytössä kestäneet. Suosittelen tätä, mikäli ostokset haluaa tehdä ilman ryysistä. Lentokentän läheisyydestä johtuen myös hyvä paikka lentokoneiden bongailuun, kuin myös tuo Dolphin Mall.

http://www.simon.com/mall/miami-international-mall

SAM_2334

 

5. Bayside Marketplace, Downtown.

Mukavan näköinen, pieni ostoskeskus Downtownissa American Airlines Arenan vieressä. Muutamia kivoja kauppoja, kuten sympaattinen Forest Gump aiheinen Bubba Gump Shrimp Co., josta saa vaikkapa kivoja tuliaisia. Paljon myös turistikrääsää myyviä kojuja. Pelkästään shoppailun vuoksi en suosittele menemään, mutta jos lähistöllä muuten liikkuu, kannattaa poiketa.

Me poikettiin täällä kummallakin reissulla paikkoja katselemassa ja syömässä ennen Miami Heatin peliin menoa ja ekalla kerralla lähdettiin täältä myös näköalaristeilylle Biscayne Baylle pilvenpiirtäjiä ja julkkisten ökytaloja ihailemaan. Ko. risteilyt siis lähtevät täältä ja lippuja saa ostettua paikan päältä.

Hassua on se, että kummallakin reissulla tänne mulla tuli pakottava (oikeasti!) tarve ostaa uudet housut. Meidän ensimmäisellä matkalla säät olivat valitettavan kylmät ja aamusta suuntasin Downtowniin ihan liian pienissä vaatteissa. Koska majoituimme South Beachilla, ei vaatteiden vaihtoon lähteminen enään takaisin houkutellut. Uudet housut oli siis ostettava ja Guessista löytyi ihanat farkut. Toisella kertaa onnistuin saamaan housuihini jostain mysteeriksi jääneestä paikasta oranssia maalia, eikä likaisissa housuissa tietenkään voinut päivää jatkaa. Jälleen kerran matkaa South Beachin hotellille oli sen verran, että Guessilta oli taas uudet housut haettava 🙂 Mitenhän mahtaa käydä ensi kerralla?

http://www.baysidemarketplace.com/

IMG_5938

IMG_5939

P1040749

P1040751

SAM_3559

Tällaisia vinkkejä mulla, löytyykö sulta omia jaettavaksi tai kommentteja/kysymyksiä edellisiin liittyen?

 

Pysy matkassa mukana
Facebook I Instagram I Twitter

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Nimetön keskiviikko, maaliskuu 16, 2016 at 22:15

    Matkakuume nousee?29.5.

  • Reply Laco sunnuntai, toukokuu 22, 2016 at 09:02

    Niin täälläkin, Miami kutsuu 27.5 Finskiin siivin..

  • Reply arja torstai, joulukuu 7, 2017 at 18:25

    Ihan hölmö kysymys mutta mihin kannattaa raahata matkalaukut kun tulemme Miamin satamaan ja meillä on n. 12h aikaa kierrellä Miamissa ennen kuin lähtee lento?

  • Leave a Reply