Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vinkkejä auton hakuun Saksasta (lasten kanssa)

Auton haku Saksasta lasten kanssa: vinkit

Reissu on nyt siis tehty kaksi kertaa ja molemmilla kerroilla on saatu hyvä menopeli ja parisuhdekin on vielä säilynyt. Tässä tietoa siitä, mitä reissut ovat opettaneet:

1. It can be done
Vaikka monet oppaat ja välittäjät väittävät muuta, matka on ehdottomasti toteutettavissa itse ja lasten kanssa alusta loppuun. Kyse ei ole tähtitieteestä. Mukaan tarvitaan kuitenkin seikkailumieltä ja rutkasti kärsivällisyyttä. Yllätys.

2. Liikkuminen onnistuu julkisilla
Samat tyypit väittävät, että auton ostamiseen tarvitaan oma auto Saksassa liikkumisen vuoksi. Ei tarvita. Saksalaiset julkiset ovat erittäin päteviä. Kannattaa kuitenkin tehdä erittäin valmis suunnitelma kotona ja katsoa yhteydet verkkopalveluista sen pohjalta. Näin säästät aikaa rutkasti. Rattaiden kanssa mahtuu juniin, metroihin, busseihin ja ratikoihin aivan kuten Suomessakin, mutta hissejä tai rullaportaita ei ole tarjolla läheskään kaikkialla.

3. Englannilla pärjää
Saksan osaaminen on hyvä lisä, mutta ei välttämättömyys. Iso osa kauppiaista puhuu mikahäkkinenenglantia, jota osaa myös 90 % meistä suomalaisista. Ja jos myyntijeppe ei osaa, mutta haluaa todella myydä autonsa, tulee paikalle joku joka osaa puhua. Ainut paikka, missä saksan kielen osaaminen on ollut välttämätön, oli Hampurin Zulassungstelle. Berliinissä virkailija puhui englantia.

4. Ensin luvat, sitten auto
Olemme aina toimineet niin, että olemme hoitaneet luvat (kilvet, vakuutus) ensin kuntoon ja sen jälkeen etsineet auton. Näin ollen raskain osio on takanapäin heti alussa. Virastoon kannattaa varata sellainen 6 h, jollei ole varannut aikaa netistä (Berliinissä). Siihen ei oma kielitaitoni riittänyt. Lapsille viihdykettä ja evästä mukaan. Kumpaakaan ei ole tarjolla.

5. Varaa riittävästi aikaa
Meillä aikaa ei kummallakaan kerralla ole ollut riittävästi, mikä tarkoittaa, että kaupungeista ei ole nähty kuin lähiöt. Päätelty on, että riittävä aika olisi 5-6 päivää. Rytmi on yleensä seuraavanlainen (tai olisi, jos olisi ollut riittävästi aikaa):
1. päivä saapuminen kohteeseen lentäen
2. päivä luvat ja hieman autojen kiertelyä, jos aika riittää
3. päivä autojen kiertelyä (mahdolliset kaupat)
4. päivä kauppojen teko ja/tai nähtävyyksien kiertelyä
5. päivä nähtävyyksien kiertelyä, ostoksia ja ajo laivalle (Travemunde)
6. päivä laivalla
7. päivä takaisin Helsingissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply