Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hanko – onko mitään kesäisempää?

Olihan Hangossa käytävä tänäkin kesänä – tosin aikasempina vuosina olemme tehneet pelkästään päiväretkiä, mutta viime vuonna päätimme myös yöpyä ja näin oli tehtävä tälläkin kertaa!

Aamulla starttasimme auton suuntana ensin Inkoo, jonne halusimme mennä aamukahville. Inkoo on ihan reitillä Helsingistä Hankoon, joten ihan hirveästi ei tullut kiertoa. Ajoimme auton parkkiin venelaitureiden viereen ja jalkauduimme. Kyseisenä lauantaipäivänä oli selvästi käynnissä jotkut kesämarkkinat, koska ihmisiä oli paljon liikkeellä. Etsimme rauhaisan kahvilan ja nautimme venemaisemistä. Ihanan rentoa!

Emme tosiaan olleet Inkoossa juurikaan aamukahvien nauttimista pidempään, koska halusimme maksimoida Hangon, joten jatkoimme matkaa melko nopeasti. Hangossa ajoimme auton suoraan majoituksemme parkkiin. Viime vuonna pääsimme Hangon vanhojen pitsihuviloiden makuun, ja halusimme ehdottomasti tänäkin vuonna yöpyä sellaisessa, mutta tietysti kokeilla jotain eri.

Tänä kesänä olimmekin varanneet huoneen Villa Solgårdenista. Majoitus ei ollut ihan siinä peruskävelykadun kupeessa, mutta meistä se oli oikeastaan aika kiva, koska iltahulinoista pääsi rauhalliselle alueelle juhlijoita pakoon. Ja niitä siellä kyllä riitti! Hanko on aina ollut eläväinen kesällä, mutta nyt jopa paikalliset kertoivat, että koska nuorilla ei ole festareita tai vastaavia, he ovat vaan Hangossa ja juhlivat… Mutta takaisin itse majoitukseen! Olimme varanneet huoneen lisärakennuksesta, koska niissä oli omat kylpyhuoneet. Jos majoittuu päärakennuksessa, käytössä on jaettavat kylpyhuonetilat. Ja vaikka meidän ei liikaa ollut tarkoitus viettää aikaa huoneessamme, on pakko todeta, että se oli todella pieni! Siellä oli yksi parisänky ja tuoli, ei muuta – eikä sinne olisi juurikaan mahtunut muuta… Kylpyhuone sen sijaan oli todella tyylikäs ja selvästi ajatuksella laitettu. Emme antaneet huoneen pienuuden liikaa haitata, mutta itse ainakin mietin seuraavalla kerralla, haluanko maksaa melko suolaista hintaa niinkin pienestä huoneesta.

Käydäänpä sitten aamupalan kimppuun! Nimittäin se on itselle yksi tärkeimmistä asioista, kun maksaa hotellimajoituksesta. Huomasi selvästi, että paikka satsaa määrän sijasta laatuun, ja sehän todella sopii! Kaikki, mitä oli tarjolla, oli todella herkullista eli aamupalalle täydet pisteet! Tarjoilut oli buffet-muodossa ja sieltä sai hakea ja syödä, missä halusi: ruokailutilassa, pihalla tai vaikka omassa huoneessa. Me valitsimme pihalla syömisen.

Majoituksesta muuhun tekemiseen: ensimmäisenä päivänä auton jättämisen jälkeen menimme ensimmäisenä lounaalle ja paikaksi valikoitui Hangon makaronitehdas ja heidän Alfredo-pasta – NAM! Maistoin myös heidän drinkkilistaltaan (muistaakseni) Hanko 75 -nimistä drinkkiä ja se oli myös oikein herkullista. Oma kokemus Hangon makaronitehtaasta on, että annosten laatu saattaa olla hieman vaihtelevaa, mutta meillä oli onneksi tällä kertaa oikein onnistuneet ruoat.

Lounaan jälkeen lähdimme kävelemään ja pyörähdimme muutamissa liikkeissä – Hangossa kun on useita aika suloisia pieniä kivijalkaputiikkeja, kuten Tian Veranta, By Pia’s ja Itäsatamassa olevat pienet liikkeet.

Iltapäivä meni mukavasti ihan vain kierrellen (ja ehkä myös vähän terassilla kuplivaa juoden) ja lopulta olimme uuden nälän edessä! Illallista nautimme Elvan Bistrossa. Ravintolassa oli ihana tunnelma, ja perheenjäseniä oli (ainakin) kahdessa sukupolvessa töissä. Ruoka oli todella herkullista ja palvelu erinomaista. Meillä on pientä säätöä valitsemamme viinipullon kanssa (heillä olikin enää yksi pullo jäljellä, mistä oli tarjoiltu noin 1/3) ja lopputuloksena saimme siitä vajeesta hyvityksenä pienemmän laskun sekä prosecco-lasilliset. Paikasta jäi todella hyvä fiilis, ja mielelläni voin mennä uudestaan!

Hyvin nukutun yön – huoneessa oli ihana ilmastointi, joten ei ollut yhtään nihkeää – ja aamupalan jälkeen pakkasimme tavarat autoon, luovutimme huoneen ja lähdimme vielä kävelemään rantaa pitkin. Ohitimme Bellevuen rannan (Plagenin ranta on lähinnä majoitusta) ja nautimme. Ihan näin ”kauaksi” keskustasta ei selvästi eksynyt hirveästi ihmisiä, joten saimme nauttia maisemista melko rauhassa. Rantatien vieressä kohosi toinen toistaan upeampia pitsihuviloita – HUH!

Kävelyn jälkeen aloitimme paluumatkan, mutta teimme pari koukkausta ennen Helsinkiä: ensin ajoimme katselemaan Raaseporin linnan raunioita (emme jaksaneet maksaa sisäänpääsystä, koska linna muistutti viime syksynä Ahvenanmaalla näkemäämme Kastelholman linnaa) ja sieltä vielä Billnäsin ruukille. Ihan kivoja kohteita, joihin ei kuitenkaan erikseen varmasti tulisi lähdettyä Helsingistä, mutta tässä samalla oli oikein kiva käydä katsomassa.

Viime vuoden Hanko-reissun jälkeen kävimme Mustion linnassa sekä Fiskarsissa eli erittäin paljon kivoja päiväretkikohteita tuolla suunnassa!

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply