Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vierailu Jose Maria Da Fonsecan viinitilalla – Häämatkailu osa 9

Vaikka häämatkamme ensimmäinen osa suuntautuikin Champagnen alueelle ja sen lukuisille shamppanjavalmistajille, halusimme ehdottomasti käydä myös Portugalissa tutustumassa johonkin paikalliseen viinitilaan. Olimme tämän suhteen vähän myöhässä liikkeellä ja kysyimmekin hotellimme respasta, mitkä tilat olisivat noin tunnin ajomatkan päässä hotellistamme ja myöskin, missä haluttaisiin ottaa (englanninkielisiä) vierailijoita kierrokselle sekä maistelemaan. Saimme hotellista vinkit kahdelle tilalle, joista päädyimme Jose Maria Da Fonsecaan.

Koska on suositeltavaa varata kierros etukäteen, laitoimme edellisenä iltana heille sähköpostia, jossa kyselimme seuraavan päivän englanninkielisistä kierroksista. Saimme vastauksen todella nopeasti ja meidät toivotettiin tervetulleiksi kierrokselle. Noin tunnin mittainen englanninkielinen kierros sekä 2 viinimaistiaista maksoivat 5€ aikuiselta. Huomasi, että ollaan Portugalissa 😀

Kierros alkoi päärakennuksesta, jossa liityimme muuhun kierrokselle osallistuvaan ryhmään: porukkaan venäläisturisteja ja heidän simultaanitulkkinsa. Alkuun epäilimme, kuinka paljon pidempi kierroksesta tulisi, kun asiat ikään kuin käsiteltiin kahteen kertaan mutta tästä ei koitunut mitään viivytyksiä. Kierroksella opimme nopeasti perheen historiasta ja viinitalon vaiheista.

Päärakennuksesta lähdimme pihan poikki viinien säilytysrakennukseen ja sieltä lopulta kyljessä olevaan liikkeeseen, jossa saimme maistella talon puna- sekä moscatel-viiniä. Punaviini oli sen verran maukasta, että sitä lähti pullo mukaamme ihan Suomeen asti.

Ja tosiaan Jose Maria Da Fonsecan viinejä saa myös Alkosta, mutta ymmärtääkseni lähinnä niitä melko perus laatuja. Jos olisimme olleet aikaisemmin liikkeellä viinitilavierailuiden suhteen, olisimme mielellämme käyneet katsomassa sellaista tilaa, joka on hyvinkin paikallinen eikä välttämättä tuota niin paljon pulloja, mutta tämäkin oli erinomainen valinta!

Kaikki muut häämatka-tekstit löytyvät Häämatka-kategorian alta. Aikaisemmat viinitilavierailuni sijaitsevat viinimatkailu-kategorian alla.

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply