Autonvuokraaminen Portugalissa – Häämatkailu osa 7

Autonvuokraamisesta kuulee aina paljon kauhutarinoita siitä, kuinka asiat voivat mennä menevät pieleen ja vuokraajalle jää huono maku suuhun. Toisaalta maailma on täynnä myös onnistuneita autonvuokrauskokemuksia, niistä ei vaan kuule yhtä helposti kuin epäonnistuneista…

Jos autonvuokraamiseen lähdetään, me olemme erittäin tarkkoja monessakin suhteessa: mihin oikeasti tarvitsemme autoa, onko se todellakin enemmän hyöty kuin vaiva pidemmässä tähtäimessä (vaikka auto helpottaisikin jonkin asian tekemistä hetkellisesti), kustannukset ja millaiset vakuutukset vuokraamiseen kuuluu.

Kun aloimme suunnitella häämatkaamme, olimme alkuun isosti sitä mieltä, että vuokraamme auton koko reissun ajaksi. Aloitimme prosessin useita kuukausia ennen matkaa sillä, että vertailimme eri vuokrausfirmoja. Vaikka auto toisi vapautta ja helpotusta moneen, olisi se silti jonkinlainen vaiva emmekä tarvitsisi autoa muutenkaan päivittäin. Lisäksi vuokrausten hinnat meidän valitsemilla vakuutuksilla (omavastuu 0€) olivat liian kovat. Näinpä päädyimme siihen, että jos paikan päällä tarvitsemme autoa, vuokraamme sen sieltä sitten tarvittavaksi ajaksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päästyämme Troiaan ja aloitettuamme kunnolla Portugalin lomamme aloimme suunnitella, miten päivät halusimme käyttää ja miten mihinkin olisi helpointa päästä. Tulimme siihen tulokseen, että vuokraisimme auton kahdeksi päiväksi. Hotellissamme oli ilmainen parkkihalli, joten ei edes tarvinnut murehtia sitä, mihin saisimme auton turvallisesti yöksi. Setubalissa on useita autovuokraamoita ja nettisivujen vertailuiden perusteella päädyimme valitsemaan Europcarin. Tämän siitä syystä, että heidän nettisivuilta sai selkeän lopullisen hinnan vuokraukselle lisävakuutuksilla ja 0€:n omavastuulla – monen vuokrausfirman sivuilta ei pystynyt valitsemaan haluamiaan vakuutuksia vaan siellä saattoi olla teksti ”lopullinen hinta määräytyy tiskillä” tai vastaavaa.

Varasimme auton pari päivää ennen ja valitsimme maksun vasta autoa noudettaessa. Niinpä me ensimmäisenä vuokrauspäivänä kävelimme lauttaterminaalista Europcarin toimistolle noutamaan autoamme. Henkilökunta oli ystävällistä ja auttavaista, paperityöt hoituivat nopeasti ja pian olimmekin jo ulkona tarkastamassa vuokraamaamme pientä Fiatia.

Europcar teki vuokraushinnan sekä 250€ suuruisen katevarauksen luottokortilta ja noin kaksi päivää auton palautuksen jälkeen, 250€ oli vapautettu kortille – eli todella nopeasti mielestäni.

Meidän näkökulmasta kaikki hoitui todella hyvin ja kätevästi. Vuokrasimme, ajelimme ja palautimme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaikki muut häämatka-tekstit löytyvät Häämatka-kategorian alta.

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Bea keskiviikko, 30 lokakuun, 2019 at 11:52

  Kiitos vinkeistä auton vuokraukseen, nämä tulee käyttöön kun lähdetään viikon päästä reissuun. Hyvä kuulla, että koko hinnan näkee suoraan kun varaa. Kun se aina mietityttää näissä.

  • Reply Poola perjantai, 1 marraskuun, 2019 at 13:14

   Moikka Bea! Itse ainakin olen jotenkin todella epäileväinen aina näissä autonvuokrausjutuissa, kun ympäriltä kuulee lähinnä niitä kauhutarinoita 😀 mutta meidän kohdalla kaikki ainakin meni niin kuin piti ja tosiaan mitään lisäkuluja ei tullut siihen, minkä laskelman nettisivuilta saimme. Kivaa reissua!

 • Reply Hirvonen maanantai, 27 huhtikuun, 2020 at 15:11

  Kiva kuulla kokemuksiasi! Mekin haaveillaan ensi vuonna häämatkasta Espanjaan ja Portugaliin. Auton vuokraus kiinnostaa. Kiva kuulla, että noin sujuvasti toimi ja takuumaksu palautui myös tilille hyvin.

 • Reply Satu tiistai, 8 joulukuun, 2020 at 10:24

  Ihana häämatka teillä ollut ja kiva, että autovuokraamonkin kanssa kaikki sujui ongelmitta. Autolla näkee kyllä huomattavasti enemmän kuin jos liikkuu pelkästään julkisilla tai jalan. Meilläkin piti olla tänä kesänä häämatka, mutta korona pisti suunnitelmat uusiksi, nautimme kuitenkin ihanasta viikosta Rukalla sen sijaan.

  • Reply Poola keskiviikko, 2 kesäkuun, 2021 at 13:10

   Paljon oneea häiden johdosta! Onneksi (tai toivottavasti) matkustamaan pääsee myöhemminkin! Pahoittelut muuten vastausviiveestä – kommentti löytyi vasta nyt roskapostikansiosta.

  Leave a Reply