Troian niemimaa – Häämatkailu osa 5

Siirrytään shamppanjan hörppimisestä seuraavaan kohteeseen eli Portugaliin ja aloitetaan tämän matkaosuuden perkaminen Troian niemimaasta. Olemme tosi paljon saaneet kysymyksiä siitä, miten me tämän oikein keksimme. Ja tarinahan menee siten, että siinä kohtaa kun päätimme suunnata Portugaliin, otimme Portugalin kartan auki ja suuntasimme katseet länsirannikolle. Sieltä sitten Googlen kuvahaun kautta iskimme eri paikkojen nimiä ja valkkailimme houkuttelevimman näköisiä paikkoja – jotka kuitenkin olisivat ”järkevästi” sijoittuneet eli että siinä ympärillä on myös nähtävää. Koska vajaa 1,5 viikkoa samassa paikassa on liikaa. Ja näin oli kohteemme löytynyt: Troian niemimaa.

Lissabonin kentältä nappasimme taksin ja otimme suunnaksi Setubalin, joka on Troian lähin kaupunki ja Portugalin kolmanneksi isoin kaupunki. Matkaa näiden välillä on noin 40 km, ajallisesti kului noin 35min ja taksi maksoi noin 60€ sisältäen tietulli-, tariffi- sekä matkatavaramaksut. Julkisillakin olisi päässyt huomattavasti edullisemmin, mutta matkanteko olisi vienyt useita tunteja. Koimme, että tämä oli todellakin sen arvoista matkatavaroiden kanssa + matka-aika oli tosiaan noin lyhyt. Teen Setubalista ihan oman postauksen eli ei mennä tässä sen enempää siihen. Setubalista pääsi lautalla veden yli Troiaan, lauttamatkan kestäessä noin 15 min.

Olimme hieman yllättyneitä lautan kalleudesta ottaen huomioon, että Portugali on muuten todella edullinen. Yhdensuuntainen lippu aikuiselle Setubalista Troiaan maksoi 7,20€ – Troiasta Setubaliin matka oli aina ilmainen, eli menopaluulipun hinta oli selvästi jyvitetty tuohon 7,20€. Ensimmäiselle lauttamatkalle ostimme tuon yksittäislipun ja päästessämme Troiaan yritimme arvioida, kuinka usein suunnilleen matkamme aikana tulisimme saapumaan Setubalista Troiaan ja päädyimme ostamaan molemmille 5 matkan lipun hintaan 32,40/aikuinen. Ja tämä itseasiassa riitti meille täydellisesti, sillä muutamana päivänä emme poistuneet niemimaalta ollenkaan ja vuokrasimme pariksi päiväksi myös auton, jolloin ajoimme niemimaalta pois. Ilman autoa lautta oli ainoa vaihtoehto päästä niemimaalta pois.

Heti lauttalaiturilta alkaa ”boarwalk”, jonka varrella on useita ravintoloita terassit veden vieressä ihanilla maisemilla sekä pieniä liikkeitä, jotka myyvät lähinnä rantalomalle sopivia tarvikkeita sekä jotain vaatteita. Tämän kävelykadun päässä oli meidän hotelli, Troia Design hotel. Hotelli oli selvästi hyvin moderni, iso ja sen kyljessä on kasino – jossa me tosin kävimme vain kääntymässä, sellainen ympäristö ei meitä hirveästi kiinnosta.

Me olimme varauksen yhteydessä pyytäneet mahdollisimman kaunista maisemaa Atlantin puolelta, ja sellaisen todellakin saimme! Muutenkin huone oli kookas, sänky oli valtava, oli erilliset huoneet vessalle ja kylpyhuoneelle kauniisti sisustettuina. Parvekkeelta jokailtainen auringonlasku tuli fiilisteltyä lähes päivittäin ja muutenkin huone oli meidän makuumme. Aamupalallakin oli valtavasti vaihtoehtoja eli kyllä itsensä sai täyteen. Vaikka kun 1,5 viikkoa pyörii samojen aamupalapöytien ympärillä, vaihtelu olisi kyllä kelvannut 😀

Niemimaalla on ruokakauppa, josta kävimme useamman kerran ostamassa huoneeseen naposteltavaa ja juomia. Portugalissa noin yleisesti on suomalaisittain edullinen hintataso, mutta tuossa ruokakaupassa oli selvästi vähän lisätty niemimaa-lisää hintoihin, joten pyrimme käymään ruokakaupassa esim. Setubalissa tai isommilla ostoksilla autovuokrauksen yhteydessä. Myöskin erityisesti boardwalkilla sijaitsevat ravintolat ovat Suomen hinnoissa ruokien suhteen, ja me kävimme ainoastaan kahdesti niissä syömässä: kerran salaatilla ja kerran ihan kunnon illallisella. Muuten kävimme illallisella päiväretkiemme yhteyksissä ennen kuin palasimme Troiaan tai ostimme ruokakaupasta tarvikkeita huoneeseen. Lisäksi näin pitkällä lomalla hyödynsimme myöskin niemimaalla olevaa pesulaa.

Varsinaista tekemistä niemimaalla on rajoitetusti. Me vuokrasimme kerran pyörät hotellilta, että näkisimme vähän enemmän mutta asutetun alueen jälkeen ympärillä oli lähinnä kuivahkoa luontoa. Golfin pelaajille on iso kenttä ja ilmeisesti jossain päin niemeä sijaitsee myös hevostalli eli pääsisi ratsaille näin halutessaan. Mutta se syy, miksi Troiaan kannattaa mennä on meri ja ranta! Nimittäin niemen molemmin puolin kulkee noin 18km hiekkarantaa, eli sieltä kyllä löytyy jokaiselle rauhallinen loikoilupaikka niin halutessaan. Me pidimme vain yhden rantapäivän, jolloin kävelimme hotelliltamme noin 6km ja löysimme kivan kohdan, jossa rentoutua. Ja katsokaa nyt näitä rantamaisemia!

Troian ympäristössä asuu delfiiniparvi ja siihen liittyvää turismia oli jonkin verran. Mekin kävimme kerran yhdellä veneretkellä, mutta valitsimme matkanjärjestäjäksi yrityksen, joka suojelee delfiineitä juurikin tältä liikaturismilta ja lahjoittaa rahaa delfiiniensuojeluun. Oli aika mielentöntä nähdä vapaana luonnossa eläviä pullonokkadelfiineitä 🙂

Tykkäsimme tosi paljon Troian tukikohdastamme ja maisemista mutta myös siitä, että sieltä pääsi niin helposti kaupunkimaisemiin. Tämän matkaosuuden aikana saimme todellakin rentouduttua kunnolla – erityisesti niinä päivinä kun emme poistuneet Troiasta ollenkaan vaan vietimme päivää hotellimme uima-altaalla ja kävellen ympäriinsä. Tällaisena harmaana lokakuun perjantaina mieli todellakin palaa näihin maisemiin!

Kaikki muut häämatka-tekstit löytyvät Häämatka-kategorian alta.

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply