Kesätekemistä Helsingissä: saarihyppely

Kun viime viikonloppuna elimme vuoden kuumimpia päiviä (ainakin Helsingissä), oli meillä tasan kaksi tekemisvaihtoehtoa: joko istua kotona sälekaihtimet kiinni ja toivoa, että lämpö ei pääse liikaa sisälle, tai lähteä merille. Valitsimme vaihtoehdoista jälkimmäisen.

Aluksi puhuimme, josko perinteinen päivä Suomenlinnassa olisi nyt paikallaan, mutta innostuimme enemmän mahdollisuudesta päästä käymään muillakin saarilla. Jt-Line myy 10 eurolla päivälippuja, joilla pääsee Suomenlinnan lisäksi Vallisaareen sekä Lonnaan. Tämä kuulosti erittäin hyvältä idealta! Vallisaaressa en itse ollut vielä päässyt koskaan käymään ja Lonnassakin vain kerran omissa polttareissani, jolloin tutuksi tuli ainoastaan ravintolan sisätilat.

Lauantaiaamuna tähtäsimme siinä klo 10 aikaan Kauppatorilta lähtevään laivaan ja matka kohti ensimmäistä saarta sai alkaa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vallisaari

Saarella on selkeästi merkattu reitti, mitä pitkin tulee kulkea. Oli yllättävää, kuinka suuri osa saaresta on edelleenkin suljettu vierailijoilta.

Maisemat vaihtelivat hyvinkin perinteisestä metsäympäristöstä huikeisiin merimaisemiin. Saarelta on myös pääsy Kuninkaansaareen, mutta siellä on vielä rajatumpi kulkureitti, joten päätimme jättää sen nyt välistä. Vallisaaresta löytyy ravintola, kahviloita sekä venesatama eli omallakin kulkupelillä pääsee perille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomenlinna

Vallisaaren jälkeen siirryimme laivalla vanhaan kunnon Suomenlinnaan. Kouluikäisenä täällä tuli käytyä joka vuosi useita kertoja, samoin opiskeluaikoina mutta viimeisen 8 vuoden aikana on kertoja tullut harmittavan vähän ja nekin enemmänkin kesäteatteriin tai häihin suuntautuvia.

Ihan ensimmäisenä suuntasimme saaren ainoaan ruokakauppaan hakemaan lounasta. Hillitön helle ja liikkuminen tarkoittivat sitä, että paljon meni vettä ja nälkä tuli nopeammin. Syömisen jälkeen lähdimme kiertämään saarta ja suuntana erityisesti Kuninkaanportti. Täältä päästä saarta näkee muuten Vallisaareen, ja pällistelimmekin samaa näköalakohtaa kuin missä olimme pari tuntia aikaisemmin seisoneet.

Lonna

Suomenlinnan seikkailuiden jälkeen otimme jälleen veneen kohti Lonnaa. Lonna on selvästi pienempi kuin kaksi edellistä saarta ja se oli todella nopeasti kierretty läpi. Olimme myös kuulleet, että Lonnassa on vohvelikahvila, joten se oli meille itsestään selvä seuraava kohde.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nautittuamme eväistä ja maisemista tarpeeksi oli aika palata Kauppatorille. Siinä vaiheessa kello oli noin 16.30. Päivä oli mennyt hurjan nopeasti ja koska olimme jatkuvasti liikkeessä auringonpaisteessa, ajatus kotiin menemisestä tuntui hyvältä. Siellä otimmekin sitten lepoa muutaman tunnin ja lähdimme illallistamaan.

Päivästä tuli melkeinpä kokopäivän treffit. Ihanaa!

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nimetön tiistai, 4 helmikuun, 2020 at 10:46

    Tuohan on hyvä diili, pääsee lipulla myös muihin saariin. Pitäisi itsekin käydä Vallisaaressa. Enkä itseasiassa Lonnassakaan ole käynyt. Ensi kesänä taidan käydä näissä saarissa.

    • Reply Poola tiistai, 3 maaliskuun, 2020 at 10:35

      Oli kyllä erittäin hyvä tapa käyttää kesäpäivä! Tänä kesänä ajateltiin tehdä vastaava kierros muillekin Helsingin edustan saarille

    Leave a Reply