Häämatka on varattu!

Vuosi 2019 on meille erityisen merkittävä, koska tämä on se vuosi, jolloin me menemme naimisiin! Kihloissa häiden aikaan olemme ehtineet olla jo 2,5 vuotta, joten aikaa suunnittelulle on todellakin ollut.

Matkustamista rakastavana häämatkassa on jotain erityistä! En tarkoita sillä, että koska on häämatka, siihen on pakko käyttää tuhottomasti rahaa ja reissata puolta vuotta (toki, jos siihen on mahdollisuus niin miksipä ei :D). Ajattelen sen siten, että häämatkaan todennäköisesti yhdistyy paljon rakkautta ja ihania muistoja, joten haluan suunnitella sen kunnolla.

Meillä oli noin 2 vuoden ajan selvää, että lähdemme kiertämään itä-Kanadaa häiden jälkeen. Emme ole kumpikaan käyneet siellä ja se on korkealla listalla. Realiteetit kuitenkin tulivat vastaan, kun aloimme katsella lentojen hintoja: nehän ovat elokuussa ihan tuohottoman kalliit! Vaikka kyseessä onkin häämatka ja olemme budjeoineet siihen vähän enemmän rahaa kuin perus Euroopan viikonloppumatkaan, tuntui silti väärältä maksaa yhteensä 2000€ pelkistä lennoista, vaikka aina välillä löytyy hyviä lentodiilejä, joilla lennot saisi puoleen hintaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jouduimme ottamaan askeleen taaksepäin ja juttelimme monta tuntia siitä, mitä matkalta haluamme: mitkä asiat ovat meille tärkeitä, onko joitain paikkoja, missä haluaisimme käydä ja ylipäänsä, millaisen häämatkan haluamme juuri meille.

Image result for honeymoon

Kuva

Lentohinnoista pelästyneenä rupesimme miettimään Eurooppaa ja Euroopan lähellä olevia kohteita. Olemme jo monta vuotta puhuneet, että haluaisimme tehdä Keski-Euroopan road tripin eli vuokrata auton ja alella eri maiden läpi. Mietimme tätä vaihtoehtoa, mutta jotenkin ei napannut ajatus siitä, että viettäisimme niin ison osan ajasta autossa ja joutuisimme vaihtamaan paikkaa yhden-kahden yön välein.

Useiden vaihtoehtojen läpikäymisen jälkeen päädyimme tällaiseen kombinaatioon: Lennämme häiden jälkeen Pariisiin, josta vuokraamme auton ja lähdemme ajamaan kohti Pohjois-Ranskan maaseutua ja tarkemmin sanottuna Champagnen maakuntaa. Majoitumme Reimsiin ja sieltä käsin teemme retkiä läheisille shamppanjatiloille, syömme hyvää ruokaa ja otamme yleisesti rennosti nauttien Ranskan kauniista maaseudusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Image result for reims champagne

Kuva

Image result for reims champagne

Kuva

Image result for reims champagne

Kuva

Seuraava kohteemme on Portugali: lento Pariisista Lissaboniin ja taas auto alle. Majoituksemme sijaitsee Troian niemimaalla lähellä Setubalin kaupunkia  Alentejon maakunnassa. Loppumatkan onkin tarkoitus vain nauttia! Pulahtaa Atlantin valtamereen, syödä mereneläviä, vierailla vanhoissa kaupungeissa Portugalin maaseudulla, ehkäpä käväistä paikallisilla viinitiloilla, kävellä kansallispuistoissa ja yleisesti vain olla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Image result for alentejo

Kuva

Image result for evora

Kuva

Image result for alentejo wine

Kuva

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

En kyllä hetkeen muista, milloin olisin viimeksi istunut Googlen edessä niin monta tuntia kuin tätä suunnitellessa 😀 Lopulta saimme viime viikonloppuna lennot ja majoitukset hoidettua eli nyt on häämatkakin varattu!

Voit myös seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply EVE / REISSUKUUME torstai, 24 tammikuun, 2019 at 13:19

  Kivalta kuulostaa tämä ”päivitetty” häämatkakin! Innolla jään odottelemaan postausta 😉 Missä kuussa olette menossa naimisiin?

  Kivaa matkavuotta 2019!

  • Reply Poola torstai, 24 tammikuun, 2019 at 14:10

   Elokuussa on häät ja siitä olisi tarkoitus parin päivän päästä lähteä heti. Nyt tosiaan pitäisi jaksaa odotella sinne asti 😃

   Ihanaa matkavuotta 2019 sinnekin!

 • Reply Make sunnuntai, 27 tammikuun, 2019 at 11:30

  Eurooppaan matkatessa asialla ei ole suuremmalti väliä, mutta monet häämatkalaiset eivät mieti mahdollista nimenvaihtoaan, varauksiaan ja passiaan. Varaukset ja matka tehdään sillä nimellä, joka on passissa.

  • Reply Poola maanantai, 28 tammikuun, 2019 at 09:35

   Jep näinhän se on ja onneksi tämä asia oli jo tiedossa ennen varailuita. Tosin voi olla, etten vaihda nimeäni ollenkaan, eli mitään sen isompaa haastetta tästä meille tuskin tulee 🙂

  Leave a Reply