Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuosi 2017 – missä tuli käytyä?

Vaikka ihan emme ole vielä uudessa vuodessa, ajattelin tehdä matkavuosikoosteen jo nyt, sillä 99% todennäköisyydellä emme ole reissaamassa maarajojen ulkopuolelle enää tänä vuonna. Kun tämä vuosi saadaan pakettiin, voikin alkaa haaveilla ensi vuoden matkoista, eikö niin?

Tänä vuonna tuli matkustettua paljon enemmän kuin olisin voinut toivoakaan! Koen olevani onnekas siinä mielessä, että elämäntilanteeni mahdollistaa reissailun tällä hetkellä. Oletteko huomanneet, että yleensä kun tulee himotuksia, ne tyydyttyvät sillä, että saavuttaa himotuksen kohteen? Matkustuksen kanssa matakuume ei todellakaan tyydyty pääsemällä matkalle, se ainoastaan kasvaa siitä 😀 Mutta aloitetaan:

Pariisi

Vuosi vaihtui Pariisissa. Kävi myöskin niin, että vuonna 2016 minulla oli poikaystävä, mutta vuoden 2017 alusta poikaystävä olikin muuttunut kihlatuksi! Ehkä vähän siirappista 😀

What I wanted to do!

Pariisi on ehdottomasti yksi lemppari kaupungeistani eikä sen asema todellakaan laskenut viime reissun jälkeen (ehkäpä päin vastoin). Matkasta vielä paremman teki se, että sain esitellä omia lempipaikkojani ensikertalaiselle. Mulla on jatkuva Pariisi-kuume päällä, ja lähteisin uudestaan koska vain!

Oslo

Taisi olla ystävänpäivän aikoihin, kun Norwegian esitteli muutaman lentotarjouksia Osloon – ja mehän tartuimme! Menopaluulennot yhdelle maksoivat noin 38€ eli ei melkein mitään. Tai näin me ajattelimme, kunnes piti alkaa varaamaan hotellia ja siitä saikin sitten maksaa (plus yleisesti syöminen ja muu oleminen kaupungissa oli hintavaa) 😀

Joka tapauksessa olimme täällä maaliskuussa yhden yön, joka riitti ihan hyvin ensikertalaisille. Tykästyimme molemmat! Asiaan saattoi vaikuttaa se, että ulkona oli parhaimmillaan 17-20 astetta ja aurinko paistoi. Mutta kaikenkaikkiaan säät olivat ihan mahtavat ja Oslo on muutenkin tosi symppis kaupunki.

Berliini

Huhtikuussa tuli käytyä Berliinissä, kun ihana esimieheni ilmoitti, että olen tehnyt liikaa töitä ja ”pakotti” ottamaan viikon loman, että saisin kulutettua liikatuntejani. Eli pääsiäisviikolla nokka kohti Saksan pääkaupunkia! Tällä matkalla kävin muuten ensimmäistä kertaa syömässä kahden Michelin-tähden ravintolassa, olipa kokemus!

Tämä oli toinen kertani Berliinissä puolen vuoden sisään, ja vaikka kaupungista tykkäänkin, nyt saattaa tulla parin vuoden tauko. Oli tällä kevään reissulla vähän turhan hyvin muistissa kaikki paikat.

Wien

Huhti-toukokuussa vapun aikoihin oli pitkään suunniteltu matka Wieniin. Kihlattuni ( 🙂 ) on syntynyt täällä, joten senkin takia oli kiva päästä käymään siellä yhdessä. Wien on myös omalla suosikkilistallani korkealla – tykkään siitä paljon!

Teimme myös päiväreissun Bratislavaan, mutta sille en jotenkin lämmennyt. Vanhakaupunki oli hyvinkin turisteille tehty (hintoja myöten) eikä paikasta muutenkaan jäänyt mitenkään ihmeellinen fiilis. Tulipahan käytyä kuitenkin. Tämä oli muuten kolmas kerta, kun pääsin käymään tässä kauniissa Itävallan pääkaupungissa. Toivottavasti käyntikertoja tulee lisää!

Tallinna

Helatorstaina otimme pienen irtioton Tallinnaan ja olimme yhden yön. Taattua Tallinna-laatua: söimme hyvää ruokaa ja vain nautimme olostamme. Tallinna on siitä kiva paikka, että siellä ei tarvitse suorittaa. Yleensä täällä tulee käytyä vähintään päiväristeilyllä vuosittain, mutta itse tykkään enemmän niistä kerroista, kun voi yöpyä hotellissa ja nauttia ilman kiirettä.

Barcelona

Heinäkuussa tuli suunnaksi Barcelona. Tämä oli toinen kerta kun kävin kaupungissa mutta edellisestä kerrasta olikin sitten vierähtänyt noin 15 vuotta. Ensimmäisen kerran jälkeen en ollut mitenkään erityisen lumoutunut, ihan kiva paikka. Toisella kerralla jälkimaku oli paljon positiivisempi. Ehkäpä nyt oli enemmän ”aikuiseen” makuun suunnattua tekemistä 🙂 Olen aikas onnellinen, että ehdimme käydä täällä ennen kuin poliittiset hulinat alkoivat nyt syksyllä.

Tässä vaiheessa olin jo alkanut kirjoittaa tätä blogia, joten fiilikseni Barcelonasta voit käydä lukemassa täältä. Kirjoitin myös käynnistämme La Roca Villagen -outlet-kylään sekä Freixenetin viinitilalle, mikäli kokemukset näistä kiinnostavat.

Tukholma

Päätin tehdä kesälomallani yhden lyhyen solo-matkan eli lähdin yksin Tukholmaan yhdeksi yöksi. Välillä sitä vain tarvitsee omaa aikaa. Oli i-h-a-n-a-a! Tästä matkasta fiilikseni voi käydä katsomassa täältä sekä lukea hotellisuosituksestani.

Split

Syyskuussa oli vuorossa kesäloman toinen osuus ja viikko Kroatiassa. Suunnaksi otettiin Split ja tämä oli todellinen loma! Ei kiireen tuntua ja silti ehdimme vaikka mitä. Autonvuokraus helpotti liikkumista suunnattomasti. Matkakertomuksen voi käydä lukemassa täältä + mikäli matka Krkan kansallispuistoon kiinnostaa, kannattaa vilkaista tämä.

Lontoo

Tämä reissu tuli vähän yllättäen sikäli, että sitä ei suunniteltu juurikaan etukäteen enkä ottanut töistä erikseen lomaa tätä varten. Syys-lokakuussa iski vaan ihan tajuton matkakuume ja siinä sitten etsittiinkin kohteita, mihin pääsisi suhteellisen edullisesti viikonlopuksi ilman liian pitkiä lentoja.

Lontoo oli siihen oikein hyvä vaihtoehto, sillä kaupunki on tuttu eivätkä lennotkaan olleet liian pitkät. Voit käydä vilkaisemassa 4 tärppiäni Lontooseen sekä lukea käynnistämme Bicester Villagen outlet-kylässä.

Tukholma

Ja viimeisenä, joulukuussa teimme pidennetyn viikonloppumatkan Tukholmaan. Tämä on ollut meidän perheen perinteenä ties kuinka monta vuotta. On ollut ihanaa käydä vähän fiilistelemässä Tukholman joulua siinä itsenäisyyspäivän tietämillä – ja sinne suuntasimme nytkin heti joulukuun alussa.

Ohjelmassa oli yleistä nauttimista, syömistä, teatterissa käyntiä (The Book of Mormon -iso suositus) sekä vierailua Stockholm Quality Outletissa. Ja kyllä, tykkään erityisen paljon outleteissa shoppailusta ulkomailla.

***

Tähän on hyvä lopettaa matkavuosi 2017. Mielettömiä matkoja, ihania kokemuksia ja muistoja. Kyllä se vaan on todettava, että matkustaminen rikastuttaa elämää henkisesti niin paljon. Ensi vuoden reissuja odotellen!

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply