Suomen suurin matkablogiyhteisö

London calling!

Näinhän siinä taas kävi: Kroatian jälkeen ainoan ulkomaanreissun tälle vuodelle piti olla Tukholma-viikonloppu joulukuussa, mutta sitten sain jälleen matkakuumetartunnan ja nyt on viikonloppupyrähdys Lontooseen varattu marraskuulle! Töistä ei nyt lainata kuin kaksi tuntia perjantailta, eli koko homma kestää noin 2,5 päivää. Jostain syystä olen aina onnistunut matkustamaan Lontooseen heinä-elokuussa ihanassa kesälämmössä ja erittäin vähässä (jos ei olemattomassa) sadesäässä, eli koskaan en ole siellä takkia tarvinnut enkä varmaan edes käyttänyt sukkia. Nyt täytyy todennäköisesti napata matkaan ainakin sateenkestävä takki, mikäli kaikkia tarinoita brittien sadetaipumuksesta on uskominen.

Kyseessä on täysin tyttöjen reissu, ja kaikki meistä ovatkin aikaisemmin käyneet Lontoossa. Tämä on hyvä, koska näin lyhyellä matkalla on hyvä, että voimme keskittyä tekemään tasan niitä asioita, mitkä kiinnostavat. Todennäköisesti ohjelmassa on aika paljon shoppailua, joten on pankkitilini kannalta ehkä parempi, että aikaa ei ole tuon enempää.

Majoitumme omalla Lontoon vakkarialueellani: Lancaster gate -nimisen metroaseman kupeessa. Tykkään tästä alueesta, koska se on esteettisesti kaunista + sijainti mitä mainioin: Hyde Park aivan vieressä + Notting Hill, Oxfordstreet & Buckingham Palace kävelyetäisyydellä (jos on sellaisesta aktiviteetista kiinnostunut). Koska aikaa on tällä kertaa melko rajoitetusti käytössä, on hyvä miettiä valmiiksi, mitä oikeasti haluaa nähdä ja tehdä viikonlopun aikana. Tässä muutamia omia ajatuksiani:

  • Hyde Park – tämän ei pitäisi olla vaikeaa, koska tämän ohi tulee kuljettua päivittäin
  • Harrords – siitä on jo vuosia, kun pääsin käymään täällä viimeksi; olisikohan täällä jo joulufiilistelyitä marraskuussa?
  • London Designer Outlet – koskaan en ole täällä käynyt, mutta jos shoppailemaan lähdetään niin tämä voisi olla kiva
  • Notting Hill – olisi ihanaa päästä tänne lauantaiaamuna markkinoille fiilistelemään
  • Uniqlo, Debenhams, New Look, River Island, Tory Burch, Primark, Mark & Spencer etc. – näitä varten täytyykin varmaan suunnata Oxfordstreetin läheisyyteen
  • Laituri 9 ja 3/4 – rakastan Potter-kirjoja, joten jos vihdoin pääsisi näkemään myös tämän? Tässä lähellä on ilmeisesti myös jokin houkutteleva HP-kauppa

Harmillisesti Lontoon aikaisemmat reissut eivät ole kulinaristisesta näkökulmasta olleet mitenkään erikoisia, joten ei ole tiedossa mitään must eat -paikkoja. Jos tällä matkalla jaksaisi vähän etsiä vaihtoehtoja valmiiksi, niin voisi olla myös maukkaita ruokakokemuksia tiedossa.

Iso suositus muuten The Book of Mormonista! Olen nähnyt sen kaksi kertaa ja olemme itseasiassa Tukholman matkallamme menossa katsomaan tätä (på svenska…). Tämä on yksi hauskimmista teatteriesityksistä mitä olen nähnyt, mutta huumori on paikoin aika överiä eli ei ehkä herkkähipiäisimmille. Nytkin olisi ihanaa mennä katsomaan West Endiin musikaalia, mutta riittääkö aika?

Ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni odotan marraskuuta saapuvaksi!

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply