Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vierailu Krkan kansallispuistossa

Yhtenä lomapäivänämme otimme heti aamusta suunnan reilun tunnin ajomatkan päässä Splitistä olevaan Krkan kansallispuistoon. Kroatiahan on täynnä mitä kauneinta luontoa ja kansallispuistot ovat yksi hyvä paikka käydä ihailemassa sitä. Krka on toistaiseksi ainoa laatuaan Kroatiassa, missä saa mennä uimaan vesiputoukseen. Tämän hyvän lisäksi kyseinen puisto on Splitistä katsottuna lähimpänä, joten valinta oli selvä.

Starttasimme auton vähän ennen yhdeksää aamulla ja motaria pitkin erittäin rauhallisen muun liikenteen siivittämänä olimme perillä puistossa noin klo 10. Yleisesti kokemuksemme autonvuokraamisesta ja ajamisesta Splitissä voi käydä lukemassa tästä postauksesta. Parkkialue Krkan vieressä oli ilmainen, ja ainakin sinä syyskuisena maanantaiaamuna vielä sai hyvin autoa parkkiin (tilaa oli).

Lippuluukulla ei ollut jonoa ja olimme nopeasti liput ja kartta kädessä taivaltamassa alas kohti puistoa. Liput maksoivat 110 kunaa aikuiselta eli yhteensä noin 25€. Lippukassalta meni ilmaisia busseja alas mutta sinne sai myös mennä kävellen. Valitsimme jälkimmäisen ja vaikka matkaa oli vain 800metriä, sitä taivallettiin melko jyrkkää hiekkapolkua pitkin alas ja aikaa meni varmaan noin 20min. Ylöspäin tulimmekin takaisin sitten bussille 😀

Ostetulla lipulla saa vapaasti pyöriä alueella mutta mekin – kuten lähes kaikki muutkin – valitsimme merkatun alle 2km pitkän reitin. Tämä reitti kiertää yhden vesiputouksen ja päättyykin sen juurelle, mistä halukkaat voivat käydä uimassa. Vesi oli todella kirkasta ja siis makeaa (ei ollenkaan suolaista kuten merissä).

Vesiputouksessa uiminen oli aika mieletöntä ja itselle ensimmäinen laatuaan. Vähän piti soveltaa vaatteiden vaihdon kanssa mutta aika näppärästi sekin lopulta kävi pyyhkeen suojassa.

Saimme lopulta kulutettua yli 3h kansallispuistossa ja siitä ainakin puolet meni yleisesti vaan luonnon ihailuun ja fiilistelyyn. Ainoa hieman ärsyttävä juttu oli paikalla pyörivät useat ampiaiset.

Kun olimme valmiita Krkasta, otimme auton suunnaksi Sibenikin kaupungin, joka oli reilun 10km päässä. Saimme auton tosi näppärästi parkkiin ja lähdimme kävelemään merenvierusbulevardia etsien lounaspaikkaa. Yksi löytyi hyvillä näköaloilla, joten we had a winner. Lounaan jälkeen käppäilimme vielä alle pari tuntia ympäriinsä vanhaa kaupunkia. Loppuaika meni kuitenkin (valitettavasti) ruokakauppaa etsien. Tämä osoittautui yllättävän haadtavaksi, ja lopulta päädyimme ostamaan vesipullot kioskista.

Vaikkakin Sibenikin vanhat rakennukset hurmasivat yhtä lailla kuin Splitissäkin, en löytänyt kaupungin hehkua. Eli kiva oli käydä, oli kaunista mutta en usko, että suosittelen ainakaan pidemmälle pysähdykselle. Tuollainen pari tuntia riitti ainakin itselle.

Kotimatka taittuikin tällä kertaa merenrannikkoa pitkin menevällä tiellä. Maisemat olivat mielettömät!

Koko matkakertomuksemme voi lukea täältä.

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply