Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintolasuositus: Afternoon Tea Salutorgetissa

En ole koskaan oppinut juomaan kahvia. Se ei oikein istu mun makupalettiin, enkä ole jaksanut alkaa väkisin kahvia juomaan, jotta jotkut sosiaaliset tilanteet olisivat ”helpompia”. Sen sijaan teetä rakastan! Ja erityisesti, kun teen ympärille rakennetaan ruokailukonseptia, olen myyty! Siispä päätimme piristää normaalia arkikeskiviikkoa varaamalla pöydän Salutorgetista Kauppatoria vastapäätä. Sinne suunta veikin heti työpäivän jälkeen, koska iltapäiväteen tarjoaminen päättyy arkisin klo 18.

Teimme pöytävarauksen just in case, mutta ravintolassa itsessään oli kyllä erittäin paljon tilaa. Kaikki iltapäiväteekonseptin nauttijat ohjattiin ikkunoiden vieressä olevaan ”siipeen” ja sieltä mekin saimme oman loossin. Pöydällä oli valmiina teelista sekä afternoon tean menu. Meitä palveli oikein mukava tarjoilija, joka puhutteli meitä ”madam” ja ”sir” – palvelu oli siis englanninkielellä – mikä nosti hieman paikan tasoa, ja sai meidät miettimään, olimmeko alipukeutuneita kyseiseen paikkaan 😀 Valitsimme molemmille omat teet ja jäimme odottamaan tarjottavia. Teet tulivat melko nopeasti ja noin yhden kupillisen siinä ehti juoda ennen kuin kerrostarjotin kannettiin eteemme.

Alhaalla suolaiset syötävät, keskellä puolimakeat ja ylhäällä äkkimaket. Tarjolla oli

 • Toast Skagen
 • Kurkku-tuorejuusto
 • Savustettua kalkkunaa ja piparjuurta
 • Gudbrandsdalen-juusto quiche
 • Lohitartaletti
 • Petit choux

•••

 • Salutorgetin Skonssit & Kotitekoista vadelmahilloa, omena-calvadoshilloa ja vaniljakermaa
 • Yorkshire hedelmäkakku

•••

 • Pikkuleipiä ja äkkimakeaa

Ja kaikki meni! Itse ajattelin alkuun, että tämä on semmoinen pieni välipala ja että myöhemmin illalla pitäisi vielä syödä virallinen päivällinen. Mutta koko setti piti kyllä kylläisenä loppu illan, eli erittäin täyttävä kokonaisuus. Ja ihan super maukas!

Hintaa tällä setillä oli 23,50€/syöjä. Muistaakseni noin 10 eurolla olisi saanut kylkeen lasin shampanjaa, mutta me jätettiin se tällä kertaa välistä. Kävellessämme ravintolasta pois kohti Stockmannia huomasimme mainoksen ravintola Kämpin kohdilla, että sieltäkin saa vastaavan setin, joten ensi kerralla pitääkin testata se!

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Helena torstai, 24 elokuun, 2017 at 22:38

  Kävin myös ja tykkäsin, oli ihanaa! Oma blogitekstini aiheesta:

  https://mahotonreissaaja.blogspot.fi/2015/08/salutorgetin-ihana-iltapaivatee.html

  • Reply Poola perjantai, 25 elokuun, 2017 at 06:16

   Haha tekstit alkavat melko samalla tavalla 😀 mutta siis ihana kokemus!

  Leave a Reply