Suomen suurin matkablogiyhteisö

10 + 1 matkahaavetta

Vaikka kahden tulevan reissun liput polttelevatkin jo taskussa, mulla on lista kohteista, minne haluaisin tehdä matkaa lähi- tai kaukotulevaisuudessa. Suurin osa paikoista on sellaisia, joissa en ole käynyt ja se lisääkin viehätystä ja innostusta, mutta mukana myös pari paikkaa, joihin olisi kova hinku uudestaan. Aloitetaan ensin kohteesta, jossa vietin reilu kaksi vuotta sitten vajaan viikon:

Lissabon

Oli kesäkuun puoliväli ja koti-Helsingissä ei ollut juurikaan kesän tuntua vielä havaittavissa. Kariutuneiden festarisuunnitelmien sijasta päätettiin kaverin kanssa lähteä Portugaliin, koska miksi ei! Se oli itselle ensimmäinen kerta kyseisessä maassa ja odotukset olivat Lissabonin suhteen vähän samat kuin että vastassa on samanhenkinen paikka kuin muutkin eteläisen Euroopan maat. Olin väärässä. Ainakin oma tuntumani Lissaboniin oli, että siellä on ihan omat vibat havaittavissa. Tykkäsin niin paljon! Mitenkään tuossa ajassa ei ehtinyt nähdä tarpeeksi, ja melkeinpä heti matkan jälkeen on ollut jatkuva kutina siitä, että tuonne on päästävä uudestaan, pian. Vähän myös kiinnostaisi kierrellä Portugalissa suuremminkin. Mutta jos jotain opin tältä matkalta, niin käyttäkää aurinkosuojaa ja lisätkää kerroksia tarvittaessa päivän aikana. Terveisin, selkänsä karrelle polttanut niin pahasti, että rintsikoiden olkaimien alle oli laitettava huivikangasta tms, jotta olkaimet eivät reunoineen päässeet koskemaan tulessa hehkuvaan ihooni 😀

kuvat 1 / 2

Visby

Ruotsissa olen käynyt varmaan ainakin 20 kertaa ja tosiaan muuallakin kuin perus Tukholmassa. Mutta Visby on jäänyt välistä tähän mennessä. Erityisesti kesäaikaan näkemäni kuvat ovat nostaneet tämän kohteen himotuslistalle. Kyllä mä vielä joku päivä pääsen!

kuvat 3 / 4 / 5

Zagreb

Kroatia-rakkaus syntyi, kun pari vuotta sitten kävin Dubrovnikissa ja Splitissä. Rannikko oli ihanan kauniin hurmaavaa, ja sinne tosiaan suuntaammekin jo uudestaan muutaman viikon päästä. Samaan aikaan olen kuullut useilta, että Zagreb on myös erittäin kiehtova ja mielenkiintoinen, ja tietysti sisämaan kaupunkina eroaa rannikosta jonkin verran. Nyt kun Suomesta alkoivat suorat lennot Zagrebiin, ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin lähteä, eiks niin?

kuvat 6/ 7

Köln

Meille on O:n kanssa muodostunut yhteiseksi mielenkiinnonkohteeksi Saksa ja Itävalta. Yhdessä olemmekin käyneet jo Berliinissä, Munchenissä, Wienissä ja Saltzburgissa. Suunnittelemme tekevämme autoseikkailua tähän suuntaan vielä joku päivä (toivottavasti pian). Mutta vielä ennen tätä pidempää reissua olisi ihanaa tehdä lyhyempikin pysähdys Kölnissä. En osaa sanoa, miksi juuri tämä paikka, mutta kun jotain saa päähänsä, on sitä vaikeaa saada sieltä pois.

kuvat 8 / 9

Bryssel

Vähän mietin itsekin, miksi tämä tällä listalla pyörii. Ehkäpä siksi, että mielikuvat paikasta ovat värittyneet virallisella EU-byrokratialla, mutta olen varma, että pinnan alla on muutakin. Ja jos ei, niin ainakin herkullisia vohveleita ja ranskalaisia perunoita (fun fact: nämä alunperin kotoisin Belgiasta ainakin jonkun teorian mukaan)

kuvat 10 / 11

Budapest

Kylpylöiden kaupunki, miksi en ole vielä käynyt täällä?

kuvat 12 / 13

***

Seuraavaksi päästäänkin paikkoihin, mistä en osannut mainita vain yhtä kaupunkia vaan puhutaan ihan maatasolla. Eli melkeinpä kaikki käy kyseisistä paikoista!

Sveitsi

Ehkä tämä kiinnostus on yhdistettävissä Saksa&Itävalta-fanitukseen. Ehkä. Tai sitten olen nähnyt täältä monia kuvia, mistä sydän tykkää.

kuvat 14 / 15 / 16

Islanti

Ei kai tämä perusteluita kaipaa? Ainoa kosketukseni Islantiin oli, kun lensin Air Islandilla Reykjavikin kautta New Yorkiin. Ei taideta laskea. Tai mä en ainakaan laske!

kuvat 17 / 18 / 19

***

Sitten tuleekin pari kohdetta, minne haluaisin päästä ja mun onneksi näihin on jo matka-ajankohdat päätetty. Häämatkat 1 ja 2, tulkaa jo!

Kanada

Iso paikka enkä siltikään osaa päättää, mitkä osat kiinnostavat. Isot kaupungit sekä sykähdyttävät luonnonpuistot <3 Tarkoitus olisi noin pari viikkoa hyöriä täällä! Vähän lähempänä matkan ajankohtaa täytyy todenteolla alkaa selvittelemään, mitkä paikat ovat must see -listalla.

kuvat 20 / 21 / 22

Malediivit

Mulla on aina ollut toiveena, että kerran elämässä pääsisi käymään aidolla paratiisisaarella. Ja Malediivit on jotenkin kulminoitunut tämän toiveen kohteeksi. Täältä on pakko ottaa sellainen vedenpäällä oleva mökki, josta pääsee suoraan portaita pitkin turkoosiin kirkkaaseen veteen! Siitä ei ole tulossa mitään ihan halpaa reissua 😀

kuvat 23 / 24

Ja vielä viimeisenä bonuksena kaukokaipuukohteeni:

Australia ja Uusi Seelanti

Olen kerran viettänyt kuukauden Australiassa. Silloin tuli toki tutustuttua pariin paikkaan, mutta kokonaisuudessaan en nähnyt tarpeeksi. Uusi Seelanti jäi silloin kokonaan välistä. Tässä ollaan taas sellaisen kohteen edessä, että pitäisi olla paljon rahaa ja monta viikkoa aikaa, mieluusti meidän talvikaudella. Valitettavasti emme ole pystyneet tätä vielä sijoittamaan tulevien matkojemme joukkoon. Mutta ehkä vielä joku päivä…

kuvat 25 / 26 / 27/ 28

Kun tätä listaa katselee, tulee väkisinkin sellainen olo, että maailmalla on erittäin paljon todella upeita paikkoja ja jos pääsen näistä edes muutamaan käymään, olen erittäin onnekas!

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply