Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hotellisuositus: Hotel Diplomat STHLM

Tätä kirjoitellessani olen jo ensimmäisen osan kesälomastani käyttänyt ja palannut töihin, mutta mennän vielä muistelemaan viime viikkoista Tukholman matkaani. Ja sitä hotellia! Olin tosiaan yksin matkalla ja ainakin itseni kohdalla se tarkoittaa sitä, että hotellin rooli korostuu. Sijainnin pitää olla hyvä ja hotellin viihtyisä, koska siellä tulee erityisesti illalla istuttua enemmän. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, halusin nyt kokeilla jotain täysin uutta hotellia. Aamupalahifistelijänä myöskin tämän laadulla oli iso merkitys valinnassani. Ja sitten se löytyi: Hotel Diplomat!

Voisin valehdella ja väittää, että matkoiltani haen käytännönläheisiä ratkaisuita, mutta todellisuudessa haen pientä ekstraa arkeen, ja erityisesti nyt, kun sain itse päättää hotellista kokonaan, päätin törsätä vähän enemmän. Ja kuten jo mainitsin, aamupala on tärkeä itselleni ja kyseisen hotellin aamupalaa oli kehuttu todella paljon.

Joten ei muuta kuin Arlandasta lentokenttäbussilla City Terminaaliin (menopaluulippu maksoi noin 22€ kentältä automaatista ostettuna) ja sieltä kävellen kohti Strandvägen 7:ää. Siellä mua oli vastassa hurmaava rakennus ja punainen matto, jonka juurella ovimies odotteli, että pääsisi auttamaan. Hän nappasikin vetolaukun kädestäni ja ohjasi aulan tiskille sisäänkirjautumista varten. Sain heti huoneen, vaikka olinkin hotellilla jo klo 11, mikä oli erittäin mukavaa.

Huoneeni oli kuudennessa kerroksessa, ja vaikka se oli pieni yhdelle hengelle tarkoitettu, oli sekin erittäin suloinen. Erityisesti sänky oli mielestäni super houkutteleva puhumattakaan kylpyhuoneesta!

Ja mites se aamupala sitten! Ruokataivas, en tiedä, miten muuten sitä kuvailisin! Perus (herkullisilta vaikuttavien) leipien, leikkeleiden ja lämpimien ruokien lisäksi tarjolla oli useita erilaisia juustoja, lukuisia valmiiksi pilkottuja hedelmiä, eri jugurtteja ja mysli-/muroja + siemeniä ja lukuisia eri mehuja ja ”terveyspommeja”. Ja sitten ne omat lempparit: tuoreita mansikoita, vadelmia, kirsikoita ja mustikoita, melkein yhtä hyviä croissantteja kuin Pariisissa ja vohvelirauta, jolla sai itse paistella itselleen vohvelin. Tässä tosin pyysin henkilökunnalta apua, kun en ollut ihan varma esim. kuinka paljon taikinaa pitäisi kaataa. Kahvit ja haudutetut (!) teet tuotiin pöytään. Jotain sanomalehtiä siellä myöskin jaettiin – niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin. Itselläni oli kirja mukana, vaikken siihen kyllä joutunut turvautumaan, koska nautin täysillä ikkunamaisemasta suoraan kanavanrantaan.

Aamupala ei kuulunut huoneeni hintaan, joten maksoin siitä erikseen noin 33€. Oli täysin koko rahan arvoista!

Henkilökunta oli äärimmäisen ystävällistä ja huolehtivaa, toisaalta niin sen kai kuuluukin olla viiden tähden hotellissa. En kuitenkaan kokenut palvelua liialliseksi, mitä esim. Dubain 5 tähden hotelleissa välillä on. Näin pohjoismaalaiselle siinä oli tarpeeksi huomioimista menemättä liiallisuuksiin. Tykkäsin niin paljon!!

Meillä on perinteinen joulukuun Tukholman reissu tulossa, ja nähtäväksi jääkin, löydänkö itseni tuolta jälleen tällä kertaa läheisteni kanssa!

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 2 elokuun, 2017 at 08:11

    Tukholman hotellisuosituksia on aina kiva lukea! Mä olen tainnut itse asiassa vain kerran yöpyä Tukholmassa, silloinkin hostellissa, mutta ainahan se on mielessä lähteä sinne kunnon reissulle. Tää hotelli vaikutti kivalta, ja isoa plussaa etenkin tuoreista marjoista aamiaisella <3

    • Reply Poola lauantai, 5 elokuun, 2017 at 10:05

      Joo, ne marjat oli erittäin iloinen yllätys! Tukholma on noin muutenkin mielestäni tosi symppis kaupunki, ja jos vaan on mahdollista, olen siellä käydessäni aina vähintään sen yhden yön 🙂

    Leave a Reply