Suomen suurin matkablogiyhteisö

Despasito – Barcelonaan ja takaisin

Nyt on tämän kesän ensimmäinen lomamatka takana ja kohteenahan oli Barcelona. Paljon tuli koettua, nähtyä mutta myös ihan vain oltua. Vaikea täysin saada tietystä kulmasta kiinni, mistä tätä kaikkea kannattaisi lähteä purkamaan. Joten, ehkä helpointa, jos vain alan kirjoittamaan.

Lennot ja saapuminen: 

Norwegian lennätti meidät varsin mukavasti 3,5 tunnissa perille. Olin selvittänyt etukäteen paikallisesta reittioppaasta, miten meidän hotellille pääsisi kentältä helpoiten. Meillä kävikin oikein hyvä tuuri, sillä lentokenttäbussi (A2/T2) tuli suoraan 20 minuutissa Placa Espanyalle, josta oli noin 10 minuutin kävely hotlalle. Nämä bussit jatkoivat tästä vielä matkaa päätyen Placa de Catalunyalle, eli viimeistään sieltä olisi ollut helppo jatkaa suuntaan jos toiseenkin. Ostimme kentältä automaatista menopaluuliput reilu 10€/kpl ja kaikki tämä toimi erittäin näppärästi.

Hotelli ja sijainti:

Meidän majapaikan virkaa piti tällä reissulla Crowne Plaza Barcelona. Kuten jo tuli mainittua, Placa Espanya oli aivan vieressä, samoin Font Magica de Montjuic, minkä juurella oli joka ke-su tunnin suihkulähdenäytös klo 21.30 alkaen, sekä Arenas de Barcelona -kauppakeskus (melko pieni, mutta siellä oli mm. iso ruokakauppa, täydellisiä macaronseja myyvä koju sekä perustarpeisiin hyvät ostelukaupat esim. Sephora). Placa Espanyalta menee kaksi metrolinjaa, joista molemmilla pääsi Placa de Catalunyaan sekä muutenkin näppärästi kulkemaan eri paikkoihin. Meille sijainti oli mieluisa, vaikka varsinaiseen ”keskustaan” olikin noin 2 km, mikä me myös yhtenä päivänä käveltiin: ei ollut paha rasti sekään.

Mitä tulee itse hotelliin: iso suositus! Erityisesti jos arvostaa isoja huoneita, mahtavaa aamupalaa sekä on kiinnostunut vähän myös kylpylöistä. Me käytiin kaksi kertaa testaamassa spa-osasto ja tykättiin kovin. Siellä oli yksi isompi suolavesiallas, yksi kylmäallas, neljä erikoissuihkua, kaksi saunaa (höyry- ja kuiva-), lämmitetyt lepotuolit sekä jalkapohjille hyvää tekevä kostea kivikuja. Valitettavasti spa ei ollut hotellin vieraille ilmainen, vaan maksoimme tästä luksuksesta 15/kerta/kylpijä. Mutta ehkä juuri tämän maksullisuuden takia, me saimmekin molemmilla kerroilla olla siellä täysin kahdestaan. Ja se jos mikä oli rentouttavaa ja teki siitä viimeistään maksun arvoista!

Mitä tuli tehtyä:

No käveltyä. Paljon ja ehkä vähän liikaakin ottaen huomioon kuumuuden. Matkoilla tykkään mennä jalkaisin niin paljon kuin mahdollista, mutta vähän yritettiin tuolla järkeillä, ettei kaikki energia menisi ”turhaan” kävelyyn, erityisesti koska Barcassa on erittäin hyvä metroverkosto.

Mutta kuitenkin käveltiin esim. ensimmäisenä päivänä hotellilta merelle katsomaan satamaa (poikettiin samalla Mare Magnum -ostoskeskuksessa: se ei oikein iskenyt) ja sieltä jatkettiin La Ramblaa sen toiseen päähän eli Placa de Catalunyaan. Ramblastahan kuulee paljon ovelista taskuvarkaista, joten siellä tuli vahdittua laukkua kuin haukka. Mutta kadulla oli melko väljää sinä sunnuntaina, joten todella rauhassa siellä sai kävellä ilman mitään tönimisiä tai ihmistungosta. Alunperin meillä ei ollut mitään sen isompaa tarvetta päästä Ramblalle, mutta kun se nyt tuli reitille niin meni siinä samalla.

Tällä kyseisellä kävelyllä kävimme katsastamassa myös Palau Güellin, koska Gaudin työt kiinnostivat. Liput sisään maksoivat 12€. Jos aikoo maksaa jokaiseen nähtävyyteen itsensä sisään, tämä ei ehkä ole välttämätön. Katolta on hienot näkymät kuitenkin! Tämän nähtävyyden jälkeen jatkoimme yleistä palloilua ja lopulta kävelimme takaisin hotellille. Tallusteltuja kilometreja yli 10 aika reippaassa +30-asteen kuumuudessa. Muina päivinä tutustuttiin lähemmin metroon välimatkojen apuvälineenä.

Yhtenä päivänä käytiin Park Güellissä, sekin Gaudin suunnittelema puisto Gracian kaupunginosassa. Yhteensä 15 hehtaaria iso alue jälleen yhdellä kukkulalla. Sinne pääsee metrolinjalla L3. Itse jäimme pois Vallcarcan pysäkillä, mistä lähti armoton portaiden kipuaminen päästäkseen puistoon. Vastaavasti tulimme alas alamäkeä puiston toiselta laidalta, ja tällöin poistumismetropysäkki oli Lesseps. Toisin sanoen puistoon pääsee kahdelta pysäkiltä. Ja mitä tulee itse puistoon: suosittelen! Puistosta suurin osa on maksutonta, mutta Gaudin suunnittelemat mosaiikkitaiteet on rajattu ”sisäpuistoon”, minne pitää ostaa lippu. Tähän pieni vinkki vitonen: jos mielii päästä tuonne sisäpuistoon, kannattaa liput ehdottomasti ostaa netistä etukäteen. Me ei sitä tehty ja puisto olikin jo aamupäivästä myyty loppuun ilta kahdeksaan asti. Emme siis päässeet itse tuota kaikkea ihailemaan. Yhtään ei silti harmita, että käytiin!

Gaudista kiinnostuneille tiedoksi: Casa Mila ja Casa Batllo ovat myös hänen käsialaansa. Noista kahdesta kävimme katsastamassa ainoastaan Casa Batllon ja senkin ulkopuolelta, koska jono sisälle oli pitkä. Ehkäpä seuraavalla reissulla voisi syventyä vähän vielä enemmän näihin!

Ujutimme reissuun myös yhden viinitilavierailun. Etukäteisselvittelyiden jälkeen nämä mukavuudenhaluiset reissaajat valitsivat kohteeksi Freixenetin tilan lähinnä siksi, että sinne oli helppo päästä Barcasta ja koska cava on hyvää. Tästä on sen verran paljon kerrottavaa, että tein siitä oman tekstin.

Viimeisenä iltana kävimme katsomassa Font Magica de Montjuic -suihkulähdenäytöstä hotellimme vieressä. Joka viikko keskiviikosta sunnuntaihin klo 21.30 alkaen siellä on tunnin kestävä valo-vesi-musiikki-näytös – eikä muuten maksa mitään. Kaunista ja viihdyttävää. Tosin emme olleet ainoat ihailijat, mutta liian täyttä ei mielestäni ollut. Iso onni oli se, että majoituimme tosiaan ihan parin minuutin kävelymatkan päässä, joten ei tarvinnut selvittää, miten kaikki paikalla olleet ihmiset poistuivat paikalta ja esim. kuinka monta metroa tarvittiin viemään nämä kaikki pois koteihinsa esityksen päätyttyä.

Shoppailusta pari sanaa. Barcelonassa on paljon kauppoja. And I mean a lot! Niitä kolutessa olisi saanut ajan kulumaan ja päivät täytettyä lähes kokonaan. Meidän reitille osuivat Placa de Catalunyan useat ketjuliikkeet – teimme näistä täsmäiskuja muutamaan valittuun kauppaan, pikainen pyrähdys El Corte Inglesissä ja kävimme hieman keskustan ulkopuolella olevassa L’illa Diegonal -ostoskeskuksessa (täällä esim. Primark; L3-metrolinja ja pysäkki Maria Christina). Viimeisestä tykkäsimme kovin ehkä siksi, että siellä oli mukavan väljää mennä. Jos haluaa ketjuliikkeiden lisäksi jotain muutakin, niin goottilaisessa kaupunginosassa (ns. vanhassa kaupungissa) on suloisia pieniä putiikkeja. Kannattaa siellä poiketa sivukaduille kuljeskelemaan. Placa de Catalunyalta lähtee Passeig de Gracia, jonka varrella on myöskin kauppoja, sekä ketju- että enemmän desing-. Teimme myös yhden visiitin lähistöllä sijaitsevaan outlet-kylään La Roca Villageen. Täältä voi käydä lukemassa siitä enemmän.

Mitä jäi tekemättä:

La Sagrada Familiaa ei jaksettu lähteä ihailemaan. Muutamista näköalapaikoista sen huiput näkyivät, mutta koska olimme molemmat nähneet sen jo aikaisemmin keskeneräisenä (mitä se luonnollisesti vielä on), niin ehkäpä sitä voi vilkaista sitten, kun/jos se joku päivä valmistuu.

Ruokaan ja syömiseen keskityimme harmittavan vähän. Hotellin aamupalalla pärjäsi tosi pitkään ja usein saatoimme iltapäivästä poiketa vain johonkin reitille osuvaan kahvilaan/ravintolaan esim. salaateille. Tapaksia kävime syömässä Tapa Tapa -ketjussa. En tiedä, suosittelisinko sitä varsinaisesti, mutta ainakin ne tapakset, joita itse maistelin, olivat oikein hyviä.

Emme käyneet rannalla sen kummemmin. Ehkä jos olisi ollut enemmän päiviä, olisi sielläkin voinut yhden puolikkaan päivän viettää.

***

Reissu kokonaisuutena oli ihanan rentouttava ja saihan sitä vähän väriäkin itseensä. Loma onneksi vielä jatkuu ja kirjoittelen tätä Tukholmasta käsin!

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply