Haikon kartano vai Downton Abbey?

Viime viikonloppuna täytin 28! Nuorempana synttäreitten viettotapana kiinnosti juhliminen kavereiden kanssa; nyt nappaa lähinnä hyvä ruoka (erityisesti aamupalat & brunssit) ja pieni irtiotto normiarjesta. Viime vuonna vietimme ko. viikonlopun Långvikissa ja tänä vuonna paikaksi valikoitui Haikon kartano Porvoossa. Jos tästä ei vielä voinut asiaa päätellä, rakastan kylpylöitä!

Huoneenluovutus oli klo 15, mutta me olimme paikalla jo klo 13.30. Tämä ei todellakaan haitannut, sillä Haikon kartanon alue on 15 hehtaaria iso!! Meille lyötiin kartta käteen, mistä selvisi varsin näppärästi, mitä kaikkea alueella on ja missä meitä kiinnostavat paikat sijaitsevat. Koko tämä komeus on muuten anniskelualuetta eli terassilta ostetun drinksun kanssa saa lähteä vaeltamaan vaikka huvimajaan istumaan tai merenrantaan. Me kuitenkin päätimme ensimmäisenä suunatta terassille virkistäytymään, jonka jälkeen lähdimme tutustumaan alueeseen. Siinä vähän ennen kolmea menimme lopulta hakemaan laukut autosta ja noukkimaan avaimet (avainkortit…) huoneeseemme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varasin meille heidän omilta nettisivuilta kartanon puolelta Classic-tason huoneen kahdelle noin kuukautta ennen hintaan 216€ sisältäen aamupalan. Hinta oli Stockmann-kanta-asiakaskortin omistajille, ilman korttia todennäköisesti olisi hintavampi. Olin muutaman päivän ajan kytistellyt hintoja ja niissä oli hieman vaihtuvuutta eli kannattaa vähän odotella, josko hinnat tulisivat alaspäin. Kartanon puolella huoneet ovat kalliimpia kuin kylpylähotellissa, mutta olin selvittänyt etukäteen, että tasoeroa näissä kahdessa rakennuksessa myöskin on. Ja viikonlopun aikana todellakin selvisi, miksi meidän kannatti ottaa huone kartanon puolelta.

Huone oli aika peruskokoinen – mutta ei sitä muuta olettanutkaan saavansa, kun varaa Classic-huoneen. Sisustuksessa oli kuitenkin havaittavissa vanhan ajan tunnelmaa, mikä oli kiva. Paitsi kylpyhuoneessa, joka oli värimaailmaltaan vaaleanpunainen, mutta ajoihan se toki asiansa. Ennen kuin heitimme kylpytakit niskaamme (ne olivat muuten aikas lyhyttä sorttia tai sitten niitä ei oltu tarkoitettu 180cm ja 193cm mittaisille ihmisille :D), otettiin vähän välipalaa ja lasit shampanjaa huoneessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Allasalue sijaitsee tosiaan eri rakennuksessa; me reteesti menimme sinne kylpytakit päällä, koska näin meitä aulasta kehotettiin tekemään. Päästyämme allasrakennuksen aulaan, olimme erittäin tyytyväisiä, että valitsimme majoituksen kartanon puolelta, just saying! Itse altaita on kolme: yksi vähän isompi, yksi poreallas ja yksi kuuma-allas – tai no on niitä neljäskin, nimittäin kylmäallas. Tämän lisäksi alueella on elämyssuihku (kivaa ukkosenjylinää ja valoefektejä) sekä kolme erilaista saunaa (höyry-, aromi- ja infrapunasaunat) yhteiskäytössä. Kyllä siellä ihan kivasti sai aikaansa kulumaan. Launataina siellä oli tosin aika paljon muitakin rentoutujia, mutta melko lailla mahtui aina sinne, minne halusikin. Kuuma-allas oli erittäin suosittu (ymmärrettävästi koska se oli meistäkin paras), ja pienuutensa takia, sinne oli välillä jonoa. Kävimme myös sunnuntaina aamupalan jälkeen vielä kylpemässä. Silloin siellä oli erittäin rauhallista ja hyvin tilaa.

Kartanon puolella on hieno ravintola, mutta sinne pitää ehdottomasti olla pöytävaraus tehtynä, jos mielii siellä syödä. Meillä ei ollut, joten aterioimme kylpylähotellirakennuksen puolella olevassa Spa Bistrossa, joka ei ollut ollenkaan niin uima-allasbaarimainen kuin mihin on muualla tottunut. Ruoka oli oikein hyvää, molemmat tykkäsimme. Kummasti tämän jälkeen alkoi päivä jo painaa, joten istuimme vielä vähän aikaa ulkona, minkä jälkeen menimme vain huoneeseemme. Jazz-musiikkia olisi ollut vielä tarjolla niille, jotka eivät nukahtaneet noin klo 22…

Koska edellisenä iltana pääsimme nukkumaan aikaisin, heräsimme myös sunnuntaina aikaisin meille melko tyypilliseen tapaan. Aamupala alkoi klo 7.30 ja me olimmekin siellä vähän tuon jälkeen.  Sekä kartanossa että kylpylähotellissa majoittuvat syövät aamupalaa kartanon puolella, mutta nyt tulee jälleen yksi lisäsyy sille, miksi kannatti olla kartanon puolella: jokaiselle kartanossa majoittuvalle oli varattu hienoista saleista pöydät valmiiksi, mihin meidät myös ohjattiin. Aamupalaan lisäksi kuului lasillinen kuohuviinia – holillista tai holitonta. Siinä me sitten istuimme kahdestaan antiikkisen pöytäryhmän ympärillä ja nautimme. Aikaisissa aamuissa on se hyvä puoli, että kukaan muu ei ollut vielä liikkeellä tuohon aikaan ja saimme olla aika pitkään kahdestaan Downton Abbey -tunnelmaisessa salissa.

Aamupala itsessään oli melko perinteinen, tuttu ja turvallinen. Maistui oikein hyvältä, ja ehkäpä puitteet tekivät siihen vielä oman silauksensa. Tarjolla oli myöskin Brunbergin herkkuja, kyllä maistui vaikka omat Porvoon ostokset odottivat vielä pusseissaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huoneenluovutuksen jälkeen klo 12 jäimme vielä alueelle nauttimaan maisemista ennen kuin ajelimme takaisin kotiin. Ja koska synttärit, illaksi oli vielä tehty pöytävaraus. Oli illan päätteeksi erittäin onnellinen ja melko hemmoteltu olo!

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply