Suomen suurin matkablogiyhteisö

Tämän kesän Porvoo-retki

Lauantaiaamuna noin klo 8.10 meidän auto starttasi Ullanlinnasta, suuntana Porvoo. Olimmekin perillä jo yhdeksän aikoihin, jolloin koko vanha kaupunki oli vielä autio. Siellä oli ihanaa kävellä kahden ja fiilistellä kauniita puurakennuksia ja niiden väriloistoa.

Saimme rauhassa katsella ja kävellä mukulakivikaduilla ilman ihmismassoja noin klo 10 asti. Tällöin kaupat aukesivat ja hulina alkoi. Yhtäkkiä tuntuikin kuin monta turistibussia olisi tyhjentänyt lastinsa keskelle pientä keskusaukiota ihmisten palloillessa ympäriinsä.

Tämä ei meitä kuitenkaan sen enempää haitannut, sillä olimmehan saaneet kiertää kaksin täydessä rauhassa jo oikeastaan koko vanhan kaupungin ja muutenkin suunnitelmissa oli mennä aamupalalle klo 10 aukeavaan Cafe Postresiin. Jotta tämä postaus ei paisuisi liikaa (valokuvista), teen tästä oman kirjoituksen.

Aamupalan jälkeen pyörimme vielä muutamissa pienissä putiikeissa, unohtamatta tietenkään viimeistä pysähdystä Brunbergilla. Brunberg on siitä ihana, että siellä saa maistella luvan kanssa eri herkkuja eli jos tuotteet eivät ole tuttuja entuudestaan, saa niitä maistaa ennen ostopäätöstä. Ja koska tämä kyseinen puoti oli auennut jo yhdeksältä, kävimmekin siellä aamusella heti maistamassa ja tekemässä valinnat. Ne kävimme sitten retkemme päätteeksi ostamassa. Erittäin kätevää, koska tälla tavalla vältimme pitkät jonot maisteluiden suhteen  (Brunbergin myymälä on lähes aina täynnä), meidän ei tarvinnut päivällä kantaa ostoksia mukanamme eivätkä ne päässeet myöskään sulamaan ihanasti lämmittävässä heinäkuun auringossa (vihdoin!).

Vanhan kaupungin alue on oikeastaan aika pieni ja nopeasti kierretty. Mutta toisaalta tämä olikin meille vain välipysähdys kohti lopullista viikonlopun määränpäätä. Noin klo 13 aikaan otimme suunnaksi Haikon kartanon, missä me vietimmekin ihanan viikonlopun vähän kuin Dowton Abbey -tyyliin.

Jos jotain tästä opin niin sen, että Porvoossa tulee käytyä ihan liian harvoin!

Voit seurata matkojani lähemmin:

instagram // Blogit.fi // Bloglovin

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply