Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kalifornian, Nevadan, Utahin ja Arizonan reissun parhaat palat

Tämän reissun suunnittelu lähti tavanomaiseen tapaan vaatimattomasti sillä, että suunnittelimme pyörivämme kaksi viikkoa Kaliforniassa. Ideat lähtivät kuitenkin laukalle ja päädyimme heittämään tällaisen neljän osavaltion automatkan. Emme suunnitelleet mitään älyttömästi etukäteen, toki reittiä kyllä jonkin verran. Majoitukset yms. nappasimme lennosta matkalla ja se tapa sopii meille erinomaisen hyvin.

Taustalla näkyvät Sierra Nevadan vuoristo.

Reissun parhaat kaupungit olivat mielestäni Las Vegas ja San Franscisco. Parhaat turistinähtävyydet Alcatraz ja kaikki National Parkit, joissa kävimme. Kävimme Joshua Treessä, Death Valleyssa, Stanislaus National Forestissa (koska Yosemite oli suljettu valitettavasti), Grand Canyonissa ja Zionissa. Kansallispuistojen ympärille olimme koonneet koko reissun ja ne oli odotetusti reissun parasta antia.

Grand Canyonin toiselle puolelle matkalla löysimme minikanjonin.

Death Valleyn Zabriskie point.

Parhaat pikaruokapaikat ovat ainakin In-N-Out (tietty), Chipotle (oi miksi tätä ei ole Euroopassa, loistava konsepti) ja oma lempparini myös Panda express. Monet myös vannovat Jack in the boxin, Five Guysin ja Shake shackin nimeen. Pohjois-Amerikassa kannattaa mielestäni heittää dieetit nurkkaan ja nauttia jäätävästä tarjonnasta pikaruokaa. Näistä esimerkiksi Chipotle ja Panda express voi olla omista valinnoista riippuen hyvin kevyttä ruokaa. Myös Diner-ketjuja kannattaa kokeilla, vaikkapa Wendy`s diner on ihan jees (varsinkin salaatit).

Santa Monica Pierillä sijaitseva huvipuisto Pacific Park.

Parasta tunnelmaa tarjoili ehdottomasti pikkukaupungit esimerkiksi Bishop, joka sijaitsee Sierra Nevadan vuoriston läheisyydessä ja St. George Utahissa.

LA:n downtown

Tässä kuvassa ollaan jossain päin Beverly Hillsiä.

Reissun yllätysmomentit positiivisessa mielessä koimme Hooverin padolla matkalla Las Vegasiin, koska tämä oli hyvin vaikuttava nähtävyys. Minä olisin mielelläni skipannut koko paikan, mutta onneksi matkakumppani halusi päästä tänne. Toinen positiivinen yllätys oli myös itse Las Vegas. Olin ajatellut kaupungin pakollisena pahana, mutta kaupunki vakuutti ja vietimme siellä useamman yön kuin aluksi oli tarkoitus.

Jossain päin Malibua.

Negatiiviset yllätykset tarjoili ainakin Yosemiten kansallispuisto, koska puisto oli pohjoiselta puolelta vielä kiinni ja toinen reitti olisi kiertänyt niin paljon, että Yosemite jäi tällä kertaa näkemättä. Se harmitti.

Lohdutuspalkintomma Stanislaus National Forest.

Maisemissa ei täälläkään ollut valittamista, vaikkakin Yosemite jäi kaivelemaan…

Mitä kannattaa ottaa huomioon jos suunnitelmissa on pitempi matka Pohjois-Amerikassa? Ainakin kannattaa miettiä kuinka paljon haluaa suunnitella etukäteen. Majoitus, mahdolliset sisäiset lennot, vuokra-autot ja nähtävyyksiin liput kannattaa varata etukäteen jos haluaa jotain tiettyä, tiettynä päivänä. Jos on pidemmällä reissulla, en itse suosittele etukäteen liikaa suunnitelua, koska silloin spontaanius kärsii. Olimme itse suunnitelteet valmiiksi reittiämme, mutta tietenkin muutoksia tuli jonkin verran matkaamme. Kuitenkin parasta road tripeillä on spontaanius. Esimerkiksi Lake Havasu city, johon pysähdyimme yhdeksi yöksi yllätti positiivisesti. Lämpöä oli n. +45 astetta, joten vähän hikiset tunnelmat olivat, mutta oli ihanaa pulahtaa järveen uimaan pitkän automatkan jälkeen.

Road tripeillä parasta on automotellit. Mielestäni ei kannata heittäytyä liian hysteeriseksi luteiden suhteen. Emme ole jaksaneet googlailla itse luteita ja koen, että luteita voi olla ihan missä vaan, joten parasta on vain pitää silmät auki. Yleensä vien automotelliin vain sen mitä tarvitsen, enkä koko matkalaukkua. Tähän asti tämä systeemi toiminut ja olemme välttyneet luteilta.

Big Surin silta Highway 1:llä

Jälkeenpäin ajateltuna myös kaikki pienet kommelluksetkin ovat ihan parhaita ja eksymisestä saa yleensä loistavia tarinoita kerrottavaksi. Jos yksi paras juttu täytyisi nostaa kyseiseltä matkalta, olisi se varmaankin Grand Canyon National Park. Paikka on uskomaton ja ensimmäistä kertaa kanjonin reunalla seisoessa se oikeasti salpaa hengityksen.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply