Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pitkä viikonloppu Amsterdamissa

Lähdimme pitkäksi viikonlopuksi isolla porukalla Amsterdamiin. Muut lensivät paikalle, me ajoimme. Olimme vuokranneet ison huoneiston koko loman ajaksi, koska porukalla matkatessa parasta on tietenkin yhdessä hengailu, joka onnistuu parhaiten jos kaikki majoittuvat samassa tilassa. Muutenkin Airnbnb on lemppareita majoitusvaihtoehdoista, ainakin isolla porukalla.

Matkan tarkoituksena oli yhdessä hengailun ja rentoutumisen lisäksi  ja hyvä ruoka. Ulkomailla asuessa arvostaa näitä hetkiä yhdessä tärkeiden ihmisten kanssa hurjan paljon. Kaikki ravintolamme osuivat nappiin. Kävimme syömässä mm. burgereita, sushia pyörivän linjan ravintolassa, nepalilaisessa ja hyvissä aamiaispaikoissa, joista sai ainakin superhyviä pannareita, smoothieita ja paistettuja kananmunia erilaisilla lisukkeilla. Porukalla matkustaessa suurinta roolia mielestäni näyttelee ruoka ja yhdessä oleminen, ei niinkään nähtävyyksissä ravaaminen. Tällä kertaa näimme kyllä paljon nähtävyyksiä, vaikka melkein kaikki meistä olivat olleet amsterdamissa aikaisemminkin. Ostimme lipun Lookoutin nähtävyyspaikalla kolmeen eri nähtävyyteen ensimmäisenä päivänä. Lippuun sisältyi pääsy Lookoutin näköalaterassille, kanavaristeily ja Heineken experience. Kanavaristeily lähti Lookoutin edestä ja päätyi Heineken- museoon ja oli selkeesti erittäin hyvä ostos meidän porukalle. Lisäksi ehdimme käydä myös Van Gogh museossa ja paikallisessa Escape roomissa.

Näkymät Lookoutin näköalaterassilta. Kattoterassilla on myös keinu, jossa saa kiikkua näissä maisemissa. Jäi harmittamaan, että jänistin tästä, ne jotka kävivät keinumassa pitivät sitä viiden euron arvoisena, jonka lysti maksoi.

Kanavaristeilyllä sai ihailla amsterdamia veneestä käsin.

Heineken- museossa oli historian lisäksi sitä itseään eli olutta.

Aurinko paistoi jokaisena päivänä.

Tämä kaunis puistoalue sijaitsee Van Goghin museon vieressä. Paikalliset olivat piknikillä ja pelailemassa, nauttivat aurinkoisesta sunnuntaista.

Amsterdam on huippukohde pitkäksi viikonlopuksi eikä koskaan petä tunnelmaltaan. Meitä suosi niin hyvät kelit, että aloimme jo suunnitella seuraavaa Amsterdamin matkaa. Tänä vuonna ehdimme lähteä isolla porukalla vielä Dubliniin, ensi vuoden kohteet tällä hetkellä auki. Hyviä suosituksia otetaan vastaan 🙂

 

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply