Suomen suurin matkablogiyhteisö

Pikamatka Budapestiin

Muutama viikko takaperin oli taas aika pakata reissureppu ja tällä kertaa suunnata ulkomaille kotimaan matkailun sijaan.

Minulle tuli hieman pidempi viikonloppu maaliskuun puoliväliin, ja tapani mukaan eksyin katselemaan lentojen hintoja supersaverin kautta ja löysin suorat menopaluu lennot Tampereelta Budapestiin 130,97€. Majoituksen päädyin varaamaan ensimmäistä kertaa elämässäni airbnb:n kautta ja koska kyseinen palvelu ei ole minulle kovinkaan tuttu, pelasin varman päälle ja varasin majoitukseni sivuston huippumajoittajalta.

Majoitus tuli kustantamaan minulle 68€ kolmelta yöltä, sisältäen verot ja siivouksen jolloin reissun kokonaishinta jäi vain 200€, mikä on mielestäni todella hyvä löytö tälläiselle aika viime hetken matkalle, sillä koko reissu tuli varattua vain muutamaa päivää ennen lähtöä.

Koska päädyin lähtemään matkaan Tampereen kentältä Helsinki-Vantaan sijaan, pystyin ajamaan kentälle ja jättämään autoni lentokentän parikkiin. Pyrin tekemään matkani todella pienellä budjetilla, joten jätin autoni Pirkkalan lentoaseman P3 parkkiin, joka toimi Ryanairilla lentäen todella hyvin, sillä terminaali oli melkein tien toisella puolella. Reissun aikainen parkkeeraus (su ilta-ke ilta) tuli kustantamaan 17€ tässä parkissa ja P3 onkin tämän lentoaseman edullisin parkki.

Koska kyseessä on maakunta kenttä, ei terminaalista löytynyt oikeastaan mitään tekemistä, joten mukaan kannattaa pakata jotain lukemista tai muuta ajanvietettä, varsinkin jos haluaa varata kentällä oloon aikaa, kuten itse tein. Plussana tämän kentän ja T2:n kohdalla pitää kyllä sanoa se, että käsimatkatavaralle oli omat jononsa, jolloin ensimmäinen tarkastus meni helposti ja turvatarkastukseen pääsi nopeasti.

Porttialueella ei sitten taaskaan ollut isommin mitään tekemistä, joten siinä oli hyvä vielä soitella viimeiset puhelut ja googletella joitain suositeltuja paikkoja ja muutenkin vain tarkistella sosiaalista mediaa. Lopulta lento Tampereelta Budapestiin pääsi lähtemään tunnin myöhässä ilmoitetusta, joten perillä Budapestissä oltiin myöhään yöllä.

Lentokentällä vaihdoin ensin rahaa mitä en pystynyt Tampereen päässä tekemään ja sen jälkeen lähdin etsimään itselleni taksia. Päädyin ennen lähtöä tehdyn googlettelun sekä äitini kanssa suoritetun viestittelyn jälkeen kaikista mahdollisista takseista Főtaxi yhtiön autoon, sillä nämä taksit olivat suositeltuja lentokenttätakseja, vaikka pikaisella vilkaisulla näytti siltä jotta kaikilla taksiyhtiöillä olisi samat hinnat autojensa ovissa.

Taksimatka lentokentältä majapaikalleni maksoi 7700ft eli hieman reilu 24€ ja tällä tavoin pääsin suoraan ulko-ovelle. Olin myös saanut majoittajaltani hyvät ja selkeät ohjeet siihen, miten pääsen asuntoon sisälle joten aika lailla heti, kun pääsin asuntoon sisälle ja sain perinteiset majoituskuvat otettua sekä laukun purettua kutsuikin nukkumatti minua luokseen ja oli aika valmistautua ensimmäiseen kokonaiseen ja samalla kunnolliseen reissupäivään.

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply